Başkan Uysal'dan Kaleiçi daveti

YEREL 01.04.2021 - 13:21, Güncelleme: 01.04.2021 - 13:21
 

Başkan Uysal'dan Kaleiçi daveti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, üç gün devam eden çalıştayla başlayan 'İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı' katılımcı şehirlerini, altıncısı 14-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Kaleiçi OldTown Festivali'ne davet etti.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi'nin kabul edildiği İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nce (ICLD) yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı tarafından finanse edilen 'İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı'nın açılış çalıştayı dün sona erdi. Online düzenlenen ve üç gün süren çalıştaya Başkan Uysal da katıldı. BAŞKAN UYSAL ÇALIŞMALARINI ANLATTI Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye'den Mersin Büyükşehir ve İstanbul Esenyurt belediyeleri ve Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Ukrayna'dan yerel yönetimlerin katıldığı programın açılış çalıştayında hesap verebilirlik, şeffaflık, katılım ve kapsayıcılık temelinde insan hakları ve yerel yönetim uygulamaları arasındaki örnekler sunuldu. İnsan hakları ve proje yazımı konusunda sunumların yapıldığı çalıştayda Muratpaşa Belediyesi Dijital Komşu Meclisi, Yabancılar Meclisi, Yaşlılar Meclisi, Muhtarlar Meclisi gibi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. 'VERİMLİ GEÇTİ' Çalıştayın son gününde, Antalya'nın tarihi kent merkezi Kaleiçi ve belediyenin bu yıl altıncısını düzenleyeceği Kaleiçi OldTown Festivali tanıtım filmi gösterilirken Başkan Uysal da katılımcıları 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivale davet etti. Başkan Uysal, üç gün boyunca bizzat katıldığı çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyledi. Katılımcı kentlerin deneyimlerini paylaştığını, eksiklikler konusunda tespitlerde bulunulduğunu belirten Başkan Uysal, “Hep beraber çok verimli bir eğitim ve paylaşım süreci yaşadık" dedi. GELECEK ÇALIŞTAY AĞUSTOSTA Muratpaşa Belediyesi'nin katılımcısı olduğu İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı, 18 ay sürecek. Program boyunca altı aylık periyotlar halinde çalıştaylar düzenlenecek. Bir sonraki çalıştay 16-22 Ağustos'ta katılımcı ülkelerin birinde yapılacak. Çalıştayların yanı sıra, belirli aralıklarda programa katılan belediyeler sundukları projelerle ilgili yürüttükleri faaliyetler tartışmak ve deneyimlerini paylaşmak için online platformlar aracılığıyla bir araya gelecek. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, üç gün devam eden çalıştayla başlayan 'İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı' katılımcı şehirlerini, altıncısı 14-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Kaleiçi OldTown Festivali'ne davet etti.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi'nin kabul edildiği İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nce (ICLD) yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı tarafından finanse edilen 'İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı'nın açılış çalıştayı dün sona erdi. Online düzenlenen ve üç gün süren çalıştaya Başkan Uysal da katıldı.

BAŞKAN UYSAL ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye'den Mersin Büyükşehir ve İstanbul Esenyurt belediyeleri ve Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Ukrayna'dan yerel yönetimlerin katıldığı programın açılış çalıştayında hesap verebilirlik, şeffaflık, katılım ve kapsayıcılık temelinde insan hakları ve yerel yönetim uygulamaları arasındaki örnekler sunuldu. İnsan hakları ve proje yazımı konusunda sunumların yapıldığı çalıştayda Muratpaşa Belediyesi Dijital Komşu Meclisi, Yabancılar Meclisi, Yaşlılar Meclisi, Muhtarlar Meclisi gibi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

'VERİMLİ GEÇTİ'

Çalıştayın son gününde, Antalya'nın tarihi kent merkezi Kaleiçi ve belediyenin bu yıl altıncısını düzenleyeceği Kaleiçi OldTown Festivali tanıtım filmi gösterilirken Başkan Uysal da katılımcıları 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivale davet etti. Başkan Uysal, üç gün boyunca bizzat katıldığı çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyledi. Katılımcı kentlerin deneyimlerini paylaştığını, eksiklikler konusunda tespitlerde bulunulduğunu belirten Başkan Uysal, “Hep beraber çok verimli bir eğitim ve paylaşım süreci yaşadık" dedi.

GELECEK ÇALIŞTAY AĞUSTOSTA

Muratpaşa Belediyesi'nin katılımcısı olduğu İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı, 18 ay sürecek. Program boyunca altı aylık periyotlar halinde çalıştaylar düzenlenecek. Bir sonraki çalıştay 16-22 Ağustos'ta katılımcı ülkelerin birinde yapılacak. Çalıştayların yanı sıra, belirli aralıklarda programa katılan belediyeler sundukları projelerle ilgili yürüttükleri faaliyetler tartışmak ve deneyimlerini paylaşmak için online platformlar aracılığıyla bir araya gelecek. 
MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, UC GUN DEVAM EDEN CALISTAYLA BASLAYAN 'INSAN HAKLARI TEMELLI YAKLASIM ILERI DUZEY ULUSLARARASI EGITIM PROGRAMI' KATILIMCI SEHIRLERINI, ALTINCISI 14-17 EKIM TARIHLERINDE DUZENLENECEK KALEICI OLDTOWN FESTIVALI'NE DAVET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.