Başkanlığı bile düşebilir

SİYASET 17.01.2024 - 14:58, Güncelleme: 17.01.2024 - 14:58
 

Başkanlığı bile düşebilir

Kumluca Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mustafa Köleoğlu hakkında 2013 yılından bu yana sanık ve müşteki olarak 22 dava dosyasının bulunması sebebiyle siyasi yasağa girmesi durumunda başkanlıktan düşeceği, partisinin ilçede yerine aday gösteremeyeceği öğrenildi.

haberimizvar.net- 66 yıl sonra CHP’nin Kumluca Belediye Başkanlığı’nı almasının ardından hakkında ciddi iddialar bulunan Mustafa Köleoğlu’nu partisi yeniden aday göstermesiyle başta Antalya eski Milletvekili Aydın Özer olmak üzere eski ilçe başkanı Arif Kocacık ve partililerin tepkisini alması ilçede siyasi krize neden oldu. GÖREVİ KÖTÜ KULLANMA 2013 yılından bu yana sanık ve müşteki olarak 22 dava dosyası bulunan ve bazı dosyalarda eşi Nurgül Köleoğlu ile birlikte yargılanan Mustafa Köleoğlu’nun görevi kötüye kullanma davaları nedeniyle siyasi yasaklı olacağı ve başkanlık koltuğundan olabileceği iddia edildi. Köleoğlu’nun yeniden belediye başkan adaylığının da mahkeme kararına istinaden YSK tarafından kabul edilmeyeceği, seçim takvimine göre CHP’nin Kumluca’da yeni bir ismi aday göstermesinin mümkün olmayacağı öğrenildi.   İŞTE O DAVALAR  
Kumluca Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mustafa Köleoğlu hakkında 2013 yılından bu yana sanık ve müşteki olarak 22 dava dosyasının bulunması sebebiyle siyasi yasağa girmesi durumunda başkanlıktan düşeceği, partisinin ilçede yerine aday gösteremeyeceği öğrenildi.

haberimizvar.net- 66 yıl sonra CHP’nin Kumluca Belediye Başkanlığı’nı almasının ardından hakkında ciddi iddialar bulunan Mustafa Köleoğlu’nu partisi yeniden aday göstermesiyle başta Antalya eski Milletvekili Aydın Özer olmak üzere eski ilçe başkanı Arif Kocacık ve partililerin tepkisini alması ilçede siyasi krize neden oldu.

GÖREVİ KÖTÜ KULLANMA
2013 yılından bu yana sanık ve müşteki olarak 22 dava dosyası bulunan ve bazı dosyalarda eşi Nurgül Köleoğlu ile birlikte yargılanan Mustafa Köleoğlu’nun görevi kötüye kullanma davaları nedeniyle siyasi yasaklı olacağı ve başkanlık koltuğundan olabileceği iddia edildi. Köleoğlu’nun yeniden belediye başkan adaylığının da mahkeme kararına istinaden YSK tarafından kabul edilmeyeceği, seçim takvimine göre CHP’nin Kumluca’da yeni bir ismi aday göstermesinin mümkün olmayacağı öğrenildi.

 

İŞTE O DAVALAR

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.