Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz

GÜNDEM 12.10.2021 - 18:34, Güncelleme: 12.10.2021 - 18:34
 

Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 5 gencin operasyonla gözaltına alınmasını protesto etti

haberimizvar.net- Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 5 gencin operasyonla gözaltına alınmasını protesto etti. Attalos Heykeli önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, şunları söyledi: “Bugün sabah erkenden kentimizde ev baskınlarıyla 5 genç arkadaşımız gözaltına alınmışlardır. SYKP Parti Meclisi üyesi Taylan Sönmez, TİP yöneticisi Enes Keskin, Halkevleri Antalya Şube Başkanı Gürkan Gülseven, Halkevleri yöneticisi Ebru İntibay ve Yoldaş Güneş gözaltına alınmışlardır. İktidarın kendileri gibi düşünmeyenleri “ terörist” olarak suçlama anlayışının sonucu olarak hayata geçirilen gözaltılar, emek ve demokrasi güçlerine karşı baskıcı otoriter göstermelik soruşturmalar her soruşturmaya  gizlilik kararı verilmesi artık bir yöntem haline gelmiştir.  Anlaşıldığı kadarıyla bu meydanda yapılan açık basın açıklamalarından bir örgüt üreterek gençlerimiz sindirilmeye çalışılmaktadır. Her biri farklı legal kurumlarda yönetici olan bu gençleri aynı torbaya koyarak gözaltı ve soruşturma yapmak FETÖ taktiğinden başka bir şey değildir. Biz emek ve demokrasi bileşenleri bu yöntemleri çok gördük. Bu yöntemlerle emek ve demokrasi güçlerinin yıldırılamayacağını herkesin bilmesi gerekir.  GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR Her birinin kurum yöneticisi olması adreslerinin, işlerinin, okullarının bilinmesine ve çağırıldıkları zaman ifade vermeye gidecek olmalarına rağmen ev baskınları yapılması baskı ve şiddet politikasını görünür kılmaktan başka bir anlam ifade etmez. Bu yöntemle bütün demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Asla yılmayacağız. Değerli arkadaşlar iktidarın emekçilerin haklarını arama mücadelesini yükselten emek örgütlerine, barış ve demokrasi mücadelesini yükselten muhalif siyasal anlayışlara, İstanbul sözleşmesi yaşatır diyen kadınlara, İnsan hakları savunucularına yönelik baskı ve yıldırma politikaları olağan yöntem haline gelmiştir. Artık son çırpınışlarıdır. Halkın bu politikaları onaylamadığı, halkta karşılığının olmadığı bilinmelidir.  SERBEST BIRAKILSINLAR  Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak gözaltındaki arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Demokratik eylemler, basın açıklamaları suç olarak kabul edilemez. Bilinmelidir ki bu yöntemlerle zulmünüz devam edemez. Gençlerimizin hırpalanmasına, suçlanmasına, geleceklerinin heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bir kez daha söylüyoruz gözaltılar bir an önce serbest bırakılmalıdır.”
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 5 gencin operasyonla gözaltına alınmasını protesto etti

haberimizvar.net-  Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 5 gencin operasyonla gözaltına alınmasını protesto etti. Attalos Heykeli önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, şunları söyledi: “Bugün sabah erkenden kentimizde ev baskınlarıyla 5 genç arkadaşımız gözaltına alınmışlardır. SYKP Parti Meclisi üyesi Taylan Sönmez, TİP yöneticisi Enes Keskin, Halkevleri Antalya Şube Başkanı Gürkan Gülseven, Halkevleri yöneticisi Ebru İntibay ve Yoldaş Güneş gözaltına alınmışlardır. İktidarın kendileri gibi düşünmeyenleri “ terörist” olarak suçlama anlayışının sonucu olarak hayata geçirilen gözaltılar, emek ve demokrasi güçlerine karşı baskıcı otoriter göstermelik soruşturmalar her soruşturmaya  gizlilik kararı verilmesi artık bir yöntem haline gelmiştir.  Anlaşıldığı kadarıyla bu meydanda yapılan açık basın açıklamalarından bir örgüt üreterek gençlerimiz sindirilmeye çalışılmaktadır. Her biri farklı legal kurumlarda yönetici olan bu gençleri aynı torbaya koyarak gözaltı ve soruşturma yapmak FETÖ taktiğinden başka bir şey değildir. Biz emek ve demokrasi bileşenleri bu yöntemleri çok gördük. Bu yöntemlerle emek ve demokrasi güçlerinin yıldırılamayacağını herkesin bilmesi gerekir. 

GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR

Her birinin kurum yöneticisi olması adreslerinin, işlerinin, okullarının bilinmesine ve çağırıldıkları zaman ifade vermeye gidecek olmalarına rağmen ev baskınları yapılması baskı ve şiddet politikasını görünür kılmaktan başka bir anlam ifade etmez. Bu yöntemle bütün demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Asla yılmayacağız. Değerli arkadaşlar iktidarın emekçilerin haklarını arama mücadelesini yükselten emek örgütlerine, barış ve demokrasi mücadelesini yükselten muhalif siyasal anlayışlara, İstanbul sözleşmesi yaşatır diyen kadınlara, İnsan hakları savunucularına yönelik baskı ve yıldırma politikaları olağan yöntem haline gelmiştir. Artık son çırpınışlarıdır. Halkın bu politikaları onaylamadığı, halkta karşılığının olmadığı bilinmelidir. 

SERBEST BIRAKILSINLAR 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak gözaltındaki arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Demokratik eylemler, basın açıklamaları suç olarak kabul edilemez. Bilinmelidir ki bu yöntemlerle zulmünüz devam edemez. Gençlerimizin hırpalanmasına, suçlanmasına, geleceklerinin heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bir kez daha söylüyoruz gözaltılar bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.