Başsavcılıktan rapçi Rota'ya gözaltı yalanlaması

GÜNDEM 31.05.2020 - 17:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Başsavcılıktan rapçi Rota'ya gözaltı yalanlaması

Rap müzik şarkıcısı Rota (Bulut Alpman), bu sabah, Instagram hesabından, kapısına polisin geldiği ve gözaltına alındığına ilişkin bir görüntü yayınladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Alpman hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulamasının söz konusu olmadığını duyurdu. Alpman bunun üzerine 'Her şey yolunda' demekle yetindi.

haberimizvar.net- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Rota’ adıyla bilinen rapçi Bulut Alpman’ın ‘gözaltı’ iddiasını yalanladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, haber sitelerinde ve sosyal medyada, Alpman’ın gözaltına alındığı yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Kamuoyunda ‘Rota’ ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir” denildi. Bu açıklamanın ardından Bulut Alpman, Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlar şu an her şey yolunda, desteğiniz ve dostluğunuz için teşekkür ederim. Varolun.” Paylaşımın ardından gözaltı videosunu resmi Instagram hesabından silindi. AVUKATI DA KAFA KARIŞTIRDI Alpman’ın avukatı Can Ünal’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kafaları daha da karıştırdı. Ünal, “Müvekkilim Bulut Sedat Alpman’ın özgürlüğüyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. Dileriz bu konuyla ilgili başkaca açıklama yapmak zorunda kalmayız. Dostluk, destek ve dayanışmanız için teşekkürler” diye yazdı. Can Ünal@canunaI     Merhaba, müvekkilim Bulut Sedat Alpman'ın özgürlüğüyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. Dileriz bu konuyla ilgili başkaca açıklama yapmak zorunda kalmayız. Dostluk, destek ve dayanışmanız için teşekkürler.         NE OLMUŞTU? Gözaltı haberleri, Alpman’ın sabahın erken saatlerinde Instagram hesabından yayınladığı bir görüntü üzerine yayıldı. Görüntüde, kapıyı sert bir şekilde vuran ve polis oldukları öne sürülen kişilerin “Aç kapıyı kırarız” dedikleri duyuluyor ve Alpman gözaltına alındığını duyuruyordu. YENİ ŞARKI… Alpman’ın yeni şarkısı “Ağla”daki sözler ve klibi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilmişti. Alpman’ın Instagram hesabından söz konusu gözaltı duyurusunun da, yeni şarkı yaptığı zamanla çakışması dikkat çekti. Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede “Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti. Bulut Alpman, ‘Kukla’ adlı şarkısı nedeniyle de 29 Mart 2019’da tutuklanmıştı. Öte yandan Alpman’ın kapısına polislerin geldiği iddiasında bulunmasının ardından sosyal medyadan çok sayıda tweet atılmış ve özgürlük vurgusu yapılmıştı. Politik Baykuş@politikbaykus     Rota'nın dün yayınlanan şarkısının ardından bu gece evini polis bastı | Rap şarkıcısı Rota'nın dün klibi yayınlanan ve iktidarı eleştiren "Ağla" isimli şarkısının ardından bugün evine polis baskını düzenlendi. Rota gözaltına alındı. #FreeRota    
Rap müzik şarkıcısı Rota (Bulut Alpman), bu sabah, Instagram hesabından, kapısına polisin geldiği ve gözaltına alındığına ilişkin bir görüntü yayınladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Alpman hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulamasının söz konusu olmadığını duyurdu. Alpman bunun üzerine 'Her şey yolunda' demekle yetindi.

haberimizvar.net- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Rota’ adıyla bilinen rapçi Bulut Alpman’ın ‘gözaltı’ iddiasını yalanladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, haber sitelerinde ve sosyal medyada, Alpman’ın gözaltına alındığı yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Kamuoyunda ‘Rota’ ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir” denildi.

Bu açıklamanın ardından Bulut Alpman, Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlar şu an her şey yolunda, desteğiniz ve dostluğunuz için teşekkür ederim. Varolun.”

Paylaşımın ardından gözaltı videosunu resmi Instagram hesabından silindi.

AVUKATI DA KAFA KARIŞTIRDI

Alpman’ın avukatı Can Ünal’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kafaları daha da karıştırdı. Ünal, “Müvekkilim Bulut Sedat Alpman’ın özgürlüğüyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. Dileriz bu konuyla ilgili başkaca açıklama yapmak zorunda kalmayız. Dostluk, destek ve dayanışmanız için teşekkürler” diye yazdı.

 

Merhaba,
müvekkilim Bulut Sedat Alpman'ın özgürlüğüyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. Dileriz bu konuyla ilgili başkaca açıklama yapmak zorunda kalmayız. Dostluk, destek ve dayanışmanız için teşekkürler.

 

 

NE OLMUŞTU?

Gözaltı haberleri, Alpman’ın sabahın erken saatlerinde Instagram hesabından yayınladığı bir görüntü üzerine yayıldı. Görüntüde, kapıyı sert bir şekilde vuran ve polis oldukları öne sürülen kişilerin “Aç kapıyı kırarız” dedikleri duyuluyor ve Alpman gözaltına alındığını duyuruyordu.

YENİ ŞARKI…

Alpman’ın yeni şarkısı “Ağla”daki sözler ve klibi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilmişti. Alpman’ın Instagram hesabından söz konusu gözaltı duyurusunun da, yeni şarkı yaptığı zamanla çakışması dikkat çekti.

Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede “Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti.

Bulut Alpman, ‘Kukla’ adlı şarkısı nedeniyle de 29 Mart 2019’da tutuklanmıştı.

Öte yandan Alpman’ın kapısına polislerin geldiği iddiasında bulunmasının ardından sosyal medyadan çok sayıda tweet atılmış ve özgürlük vurgusu yapılmıştı.

 

Rota'nın dün yayınlanan şarkısının ardından bu gece evini polis bastı | Rap şarkıcısı Rota'nın dün klibi yayınlanan ve iktidarı eleştiren "Ağla" isimli şarkısının ardından bugün evine polis baskını düzenlendi. Rota gözaltına alındı.

 
Yerleştirilmiş video
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.