Bazıları bu haberi sevmeyecek

YAŞAM 02.07.2021 - 11:46, Güncelleme: 02.07.2021 - 11:46
 

Bazıları bu haberi sevmeyecek

Sosyal medya kullanıcıları, efekt uyguladıkları fotoğrafları paylaşmak istediği zaman fotoğraflarında Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın tasarladığı bir uyarı logosunu da paylaşmak zorunda kalacak...

haberimizvar.net- Norveç'te onaylanan yeni bir yasaya göre sosyal medya kullanıcıları, efekt uyguladıkları fotoğrafları paylaşmak istediği zaman fotoğraflarında Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın tasarladığı bir uyarı logosunu da paylaşmak zorunda kalacak. Bu sayede insanlar, takip ettikleri kişilerin fotoğrafına çeşitli düzenlemeler yapıp yapmadığını öğrenebilecek. Sosyal medya, boş zamanlarımızda eğlenceli vakit geçirmek için güzel bir seçenek olsa da gördüğümüz fotoğraflar farkında olmadan psikolojimizi kötü etkileyebiliyor. Örneğin sürekli güzel anlarına şahitlik ettiğimiz insanları kendi hayatlarımızla karşılaştırarak, sırf bir insanın sadece iyi zamanlarını gördüğümüz için kendimizi yetersiz hissedebiliyoruz. Aynı durum, güzelliğin ön planda olduğu fotoğraflarda da geçerli ve toplumun standart güzellik algısına uyum sağlamaya çalışırken photoshopu biraz fazla kaçıranlar için de geçerli.  Gerçekte öyle olmamalarına rağmen kendilerini öyle güzel hissettikleri için fotoğraflarına photoshop uygulayan çoğu insanın yaptığı şey aslında bir nevi takipçilerini kandırmak. Bunun önüne geçmek için atılan ilk adım Norveç'ten geldi ve Çocuk ve Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yasaya göre bundan böyle Norveç'te ikamet eden sosyal medya kullanıcıları, photoshop uygulanan fotoğraflarında değişiklik yapıldığını belirtmek zorunda kalacak. Kullanıcılar bu değişikliği, bakanlığın tasarladığı bir logo aracılığıyla belirtecek. webTekno’da yer alan habere göre gerçekçi olmayan güzellik standartlarıyla mücadele etmek istediğini belirten Norveç, bu tarz paylaşımların insan psikolojisini etkileyebildiğini ve insanların sosyal medyada sürekli olarak kusursuz bir surat görmesinin kendisini yetersiz hissettireceğini dile getiriyor. Norveç Çocuk ve Aile Bakanlığı, bu tür paylaşımların kusursuz vücut baskısı oluşturduğunun altını çizerek bahsettiğimiz yasayı meclise sundu ve yasa oy çoğunluğu ile birlikte onaylandı. Yasanın tam olarak ne zaman yürürlüğe gireceği henüz kesin değil ancak yeni yasaya göre Facebook, Instagram ve Twitter gibi onlarca sosyal medya platformunda yapılan herhangi bir fotoğraf paylaşımında düzenleme varsa, kullanıcıların bu değişikliği belirtmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse Türkiye'de bulunan influencerlar artık reklam yaparken nasıl işbirliği uyarısında bulunmaları gerekiyorsa, aynı kural düzenlenen fotoğraflar için de geçerli olacak.
Sosyal medya kullanıcıları, efekt uyguladıkları fotoğrafları paylaşmak istediği zaman fotoğraflarında Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın tasarladığı bir uyarı logosunu da paylaşmak zorunda kalacak...

haberimizvar.net- Norveç'te onaylanan yeni bir yasaya göre sosyal medya kullanıcıları, efekt uyguladıkları fotoğrafları paylaşmak istediği zaman fotoğraflarında Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın tasarladığı bir uyarı logosunu da paylaşmak zorunda kalacak. Bu sayede insanlar, takip ettikleri kişilerin fotoğrafına çeşitli düzenlemeler yapıp yapmadığını öğrenebilecek.

Sosyal medya, boş zamanlarımızda eğlenceli vakit geçirmek için güzel bir seçenek olsa da gördüğümüz fotoğraflar farkında olmadan psikolojimizi kötü etkileyebiliyor. Örneğin sürekli güzel anlarına şahitlik ettiğimiz insanları kendi hayatlarımızla karşılaştırarak, sırf bir insanın sadece iyi zamanlarını gördüğümüz için kendimizi yetersiz hissedebiliyoruz. Aynı durum, güzelliğin ön planda olduğu fotoğraflarda da geçerli ve toplumun standart güzellik algısına uyum sağlamaya çalışırken photoshopu biraz fazla kaçıranlar için de geçerli. 

Gerçekte öyle olmamalarına rağmen kendilerini öyle güzel hissettikleri için fotoğraflarına photoshop uygulayan çoğu insanın yaptığı şey aslında bir nevi takipçilerini kandırmak. Bunun önüne geçmek için atılan ilk adım Norveç'ten geldi ve Çocuk ve Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yasaya göre bundan böyle Norveç'te ikamet eden sosyal medya kullanıcıları, photoshop uygulanan fotoğraflarında değişiklik yapıldığını belirtmek zorunda kalacak. Kullanıcılar bu değişikliği, bakanlığın tasarladığı bir logo aracılığıyla belirtecek.

webTekno’da yer alan habere göre gerçekçi olmayan güzellik standartlarıyla mücadele etmek istediğini belirten Norveç, bu tarz paylaşımların insan psikolojisini etkileyebildiğini ve insanların sosyal medyada sürekli olarak kusursuz bir surat görmesinin kendisini yetersiz hissettireceğini dile getiriyor. Norveç Çocuk ve Aile Bakanlığı, bu tür paylaşımların kusursuz vücut baskısı oluşturduğunun altını çizerek bahsettiğimiz yasayı meclise sundu ve yasa oy çoğunluğu ile birlikte onaylandı.

Yasanın tam olarak ne zaman yürürlüğe gireceği henüz kesin değil ancak yeni yasaya göre Facebook, Instagram ve Twitter gibi onlarca sosyal medya platformunda yapılan herhangi bir fotoğraf paylaşımında düzenleme varsa, kullanıcıların bu değişikliği belirtmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse Türkiye'de bulunan influencerlar artık reklam yaparken nasıl işbirliği uyarısında bulunmaları gerekiyorsa, aynı kural düzenlenen fotoğraflar için de geçerli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.