Beğiş Türkiye’ye örnek olacak

SİYASET 19.11.2021 - 23:20, Güncelleme: 19.11.2021 - 23:20
 

Beğiş Türkiye’ye örnek olacak

CHP İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Beğiş susuzunda örnek bir proje yaptığını, geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkan projeyle atık suların tarımda kullanılarak 1900 dekar arazinin suya kavuşacağını belirtti. Kara, “Beğiş’e yapılan bu proje, Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Haberimizvar- Projeyle alakalı bilgiler veren Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, “Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle Antalya tarımının kalkınması, üreticinin kazanması için desteklerini sürdürüyor. Türkiye’nin en az yağış alan alanlarından biri olan yerüstü ve yer altı suyu kaynakları bulunmayan ‘Beğişsusuzu’ ovasının yeniden canlanması amacıyla proje başlatıldı. Hazırlanan Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi ile uzun yıllardır suya hasret yaşayan bölge hazırlanan örnek bir proje ile suya kavuşacak” dedi. ATIKSU ARITILARAK TARIMDA KULLANILACAK Kara, “Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi ve ASAT Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi deşarjından elde edilen "A" sınıfı tarımsal sulama suyu, tarımsal sulamada kullanılacak. Proje kapsamında atık suyun tarımda sulama suyu olarak kullanılabilmesi için tesise filtrasyon ve dezenfeksiyon ünitesi yapılarak, arıtma tesisinden çıkan suyun ileri arıtması yapılacak. Arıtma suyu, tarımsal sulama kriterlerine uygun hale getirilecek” diye konuştu. BİN 900 DEKAR SULAMAYA AÇILACAK Kara, “Sulama suyu kriterlerine getirilen atık su Beğişsusuzu ovasına aktarılacak. Büyükşehir Belediyesi’nce Beğişsuzusu ovasında yapılacak modern sulama tesisi ile ilk etapta 1900 dekar arazi sulamaya açılacak. Projeyle birlikte daha önce sulu tarım yapılamayan araziler sulanabilecek. Çiftçilerimiz Torosların ortasında kapalı bir havza içerisinde yer alan arazilerinde organik tarım yapma imkanı da bulabilecek” dedi. TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 12 Kasım günü projeyle ilgili ihaleye çıktığını belirten CHP İlçe Başkanı Şeyhali Kara, 3 Aralık tarihinde projenin ihalesi yapılacak. 270 gün içerisinde proje tamamlanacak. Yapılacak bu projeyle susuzluk nedeniyle terk edilen bölgeye yurttaşlarımız yeniden taşınacak. Proje Türkiye’ye örnek olacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ve Tarımsal Daire Başkanımız Sayın Seda Özel’e verdikleri emekler ve destekler için teşekkür ederim ” diye konuştu.  
CHP İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Beğiş susuzunda örnek bir proje yaptığını, geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkan projeyle atık suların tarımda kullanılarak 1900 dekar arazinin suya kavuşacağını belirtti. Kara, “Beğiş’e yapılan bu proje, Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Haberimizvar- Projeyle alakalı bilgiler veren Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, “Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle Antalya tarımının kalkınması, üreticinin kazanması için desteklerini sürdürüyor. Türkiye’nin en az yağış alan alanlarından biri olan yerüstü ve yer altı suyu kaynakları bulunmayan ‘Beğişsusuzu’ ovasının yeniden canlanması amacıyla proje başlatıldı. Hazırlanan Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi ile uzun yıllardır suya hasret yaşayan bölge hazırlanan örnek bir proje ile suya kavuşacak” dedi.

ATIKSU ARITILARAK TARIMDA KULLANILACAK

Kara, “Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi ve ASAT Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi deşarjından elde edilen "A" sınıfı tarımsal sulama suyu, tarımsal sulamada kullanılacak. Proje kapsamında atık suyun tarımda sulama suyu olarak kullanılabilmesi için tesise filtrasyon ve dezenfeksiyon ünitesi yapılarak, arıtma tesisinden çıkan suyun ileri arıtması yapılacak. Arıtma suyu, tarımsal sulama kriterlerine uygun hale getirilecek” diye konuştu.

BİN 900 DEKAR SULAMAYA AÇILACAK

Kara, “Sulama suyu kriterlerine getirilen atık su Beğişsusuzu ovasına aktarılacak. Büyükşehir Belediyesi’nce Beğişsuzusu ovasında yapılacak modern sulama tesisi ile ilk etapta 1900 dekar arazi sulamaya açılacak. Projeyle birlikte daha önce sulu tarım yapılamayan araziler sulanabilecek. Çiftçilerimiz Torosların ortasında kapalı bir havza içerisinde yer alan arazilerinde organik tarım yapma imkanı da bulabilecek” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 12 Kasım günü projeyle ilgili ihaleye çıktığını belirten CHP İlçe Başkanı Şeyhali Kara, 3 Aralık tarihinde projenin ihalesi yapılacak. 270 gün içerisinde proje tamamlanacak. Yapılacak bu projeyle susuzluk nedeniyle terk edilen bölgeye yurttaşlarımız yeniden taşınacak. Proje Türkiye’ye örnek olacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ve Tarımsal Daire Başkanımız Sayın Seda Özel’e verdikleri emekler ve destekler için teşekkür ederim ” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.