Belediye 200 genç arıyor

YEREL 06.02.2024 - 12:46, Güncelleme: 06.02.2024 - 12:46
 

Belediye 200 genç arıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Güneş Enerjisi Okulu projesi kapsamında 15- 29 yaş aralığında 200 genç aranıyor. Güneş panelleri kurulum, bakım ve onarım eğitimleri verilecek gençler eğitim boyunca da günlük 10 Euro harcırah alacak. Başvurular 9 Şubat'ta sona erecek.

haberimizvar.net- Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEETs NEET PRO) kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürütücüsü olduğu Güneş Enerjisi Okulu isimli projesi için '200 genç arıyoruz' ilanı yayınlandı. Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) kategorisinde olan 15- 29 yaş arasındaki gençlere proje ortağı Çanakkale Üniversitesi'nce verilecek olan 'Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulumu, Bakımı ve Onarımı Kursu' ile gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilirliklerini artırmak hedefleniyor. Başvuruların 'https://basvuru.antalya.bel.tr/gunesenerjisiokulu/' üzerinden yapılabileceği belirtildi. YÜKSEK İŞ POTANSİYELİ Yenilenebilir enerji sektöründeki istihdamın hızla arttığına işaret edilerek, 2030 yılına kadar yaklaşık 6,3 milyon kişinin güneş enerjisi alanında istihdam edileceği tahminine yer verilen açıklamada, "Yılın 300 günü güneşli olan Antalya'da oldukça yaygınlaşmakta olan GES'lerin kurulumu, bakımı ve onarımı konusunda teknik personele oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. Güneş Enerjisi Okulu projesi; kamu ve özel sektör (özellikle güneş enerjisi alanında hizmet veren sektörler) iş birliğinde güneş panelleri üreten ve kuran firmalara ara eleman sağlamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacıyla doğmuştur. Proje kapsamında öncelik kadınlara verilmek üzere, ne eğitimde ne istihdamda olan 15- 29 yaş aralığındaki Antalya, Isparta, Burdur ve Mersin illerinde ikamet eden 200 gence ücretsiz olarak 'Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulum, Bakımı ve Onarımı' konusunda mesleki eğitim verilecektir. Ayrıca 200 genç katılacakları her eğitim günü için (toplam 60 gün) 10 Euro harcırah alacaktır. Eğitim sonunda üniversite onaylı sertifikalarını alacak olan gençler; kamu binaları, sosyal kurumlar, çiftlikler, özel konutlar vb. üzerinde güneş panelleri kurulması ve bakımı konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlarda işe girme imkanı bulacaktır" denildi. Gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamaları ve istihdam edilebilirliklerini artırmalarını hedefleyen proje için başvuruların 9 Şubat 2024'e kadar uzatıldığı, eğitimlerin ise şubat ayında başlayıp mayısta sona ereceği kaydedildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Güneş Enerjisi Okulu projesi kapsamında 15- 29 yaş aralığında 200 genç aranıyor. Güneş panelleri kurulum, bakım ve onarım eğitimleri verilecek gençler eğitim boyunca da günlük 10 Euro harcırah alacak. Başvurular 9 Şubat'ta sona erecek.

haberimizvar.net- Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEETs NEET PRO) kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürütücüsü olduğu Güneş Enerjisi Okulu isimli projesi için '200 genç arıyoruz' ilanı yayınlandı. Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) kategorisinde olan 15- 29 yaş arasındaki gençlere proje ortağı Çanakkale Üniversitesi'nce verilecek olan 'Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulumu, Bakımı ve Onarımı Kursu' ile gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilirliklerini artırmak hedefleniyor. Başvuruların 'https://basvuru.antalya.bel.tr/gunesenerjisiokulu/' üzerinden yapılabileceği belirtildi.

YÜKSEK İŞ POTANSİYELİ

Yenilenebilir enerji sektöründeki istihdamın hızla arttığına işaret edilerek, 2030 yılına kadar yaklaşık 6,3 milyon kişinin güneş enerjisi alanında istihdam edileceği tahminine yer verilen açıklamada, "Yılın 300 günü güneşli olan Antalya'da oldukça yaygınlaşmakta olan GES'lerin kurulumu, bakımı ve onarımı konusunda teknik personele oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. Güneş Enerjisi Okulu projesi; kamu ve özel sektör (özellikle güneş enerjisi alanında hizmet veren sektörler) iş birliğinde güneş panelleri üreten ve kuran firmalara ara eleman sağlamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacıyla doğmuştur. Proje kapsamında öncelik kadınlara verilmek üzere, ne eğitimde ne istihdamda olan 15- 29 yaş aralığındaki Antalya, Isparta, Burdur ve Mersin illerinde ikamet eden 200 gence ücretsiz olarak 'Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulum, Bakımı ve Onarımı' konusunda mesleki eğitim verilecektir. Ayrıca 200 genç katılacakları her eğitim günü için (toplam 60 gün) 10 Euro harcırah alacaktır. Eğitim sonunda üniversite onaylı sertifikalarını alacak olan gençler; kamu binaları, sosyal kurumlar, çiftlikler, özel konutlar vb. üzerinde güneş panelleri kurulması ve bakımı konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlarda işe girme imkanı bulacaktır" denildi.

Gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamaları ve istihdam edilebilirliklerini artırmalarını hedefleyen proje için başvuruların 9 Şubat 2024'e kadar uzatıldığı, eğitimlerin ise şubat ayında başlayıp mayısta sona ereceği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.