Belediye başkanlarını suçladı!

SİYASET 07.10.2023 - 15:41, Güncelleme: 07.10.2023 - 15:47
 

Belediye başkanlarını suçladı!

CHP Antalya eski milletvekili Devrim Kök, CHP’nin 8 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği 38'inci Olağan Antalya İl Kongresi’nden önce adaylıktan çekildiğini yazılı bir basın açıklamasıyla duyurdu.

haberimizvar.net- Devrim Kök, adaylıktan çekildiğini şu ifadelerle duyurdu: Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı 36. Olağan Kongresi’ne dair görüşlerimi siz değerli partililerim ve kamuoyuyla paylaşmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum. CHP’NİN 100 YILLIK TARİHİNDE OLMAYAN TESPİTLER Ben 16 yaşında partimizin gençlik kolları başkanı olarak başladığım ve gençlik kolları genel başkan yardımcılığı, il başkanlığı, milletvekilliği, PM üyeliği gibi birçok önemli kademesinde şerefle görev yaptığım partimin, kaybedilen bir genel seçim sonrasında yılgınlığını enerjiye, umutsuzluğunu umuda dönüştürüp, sokaklarda, alanlarda inançlı, özgüveni yüksek bir örgütü harekete geçirerek yerel seçimlerde başarılı olmak için bu zor süreçte göreve talip olmayı düşündüm. Bu talebime partililerimizden ve Antalya kamuoyundan çok ciddi destek gördüm. Fakat bu süreçte CHP’nin 100 yıllık geleneğinde yeri olmayan bir takım tespitlerimi sizlerle paylaşmak isterim. ÖRGÜTLER BELEDİYELERİN EMRİNE GİRMEMELİDİR  2 belediye başkanının 400 delege adına gittiklerini iddia ederek sayın genel başkana bir aday sunması, arkasından bir milletvekilinin örgüt temayülü diyerek gene 20 yıl önce siyasetten uzaklaşmış aynı adayı genel başkana sunması, merkezdeki 3 ilçe delegelerine verdikleri kahvaltının hemen sonrası masalara kağıtlar uzatılarak gene aynı adaya örgüt tarafından imza toplanması önceden öngördüğümüz ciddi bir kurgudur. Bu kurgu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya İl Örgütü’ne çok ciddi zarar vermektedir. Hiçbir zaman örgütler belediyelerin emrine girmemelidir. Siyasi temsil kesinlikle il ve ilçe örgütlerinindir. Örgütümüz gerektiği zaman belediyelerimizin parti politikalarını uygulamaları konusunda denetleme görevi yapmalıdır. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer iki tarafı, adayları kurgulanmış, sonucu önceden belirlenmiş bu çirkinliği meşrulaştırmamak adına bu yarışta olmayacağım. Bu karar kesinlikle kaybetme kaygısı ile alınmış bir karar değildir. 19 ilçenin 15’inde bize çok ciddi destek olan örgütümüze ve üyelerimize şunu söylemek isterim. CHP’nin dününde, bugününde olduğu gibi yarınında da partimiz ve ülkemiz için fedakarca çalışmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz!  Örgütümüzü güçlendirmek için hayata geçirmeye çalıştığımız bu harekete destek veren tüm yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Saygılarımla…
CHP Antalya eski milletvekili Devrim Kök, CHP’nin 8 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği 38'inci Olağan Antalya İl Kongresi’nden önce adaylıktan çekildiğini yazılı bir basın açıklamasıyla duyurdu.

haberimizvar.net- Devrim Kök, adaylıktan çekildiğini şu ifadelerle duyurdu:
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı 36. Olağan Kongresi’ne dair görüşlerimi siz değerli partililerim ve kamuoyuyla paylaşmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum.

CHP’NİN 100 YILLIK TARİHİNDE OLMAYAN TESPİTLER

Ben 16 yaşında partimizin gençlik kolları başkanı olarak başladığım ve gençlik kolları genel başkan yardımcılığı, il başkanlığı, milletvekilliği, PM üyeliği gibi birçok önemli kademesinde şerefle görev yaptığım partimin, kaybedilen bir genel seçim sonrasında yılgınlığını enerjiye, umutsuzluğunu umuda dönüştürüp, sokaklarda, alanlarda inançlı, özgüveni yüksek bir örgütü harekete geçirerek yerel seçimlerde başarılı olmak için bu zor süreçte göreve talip olmayı düşündüm. Bu talebime partililerimizden ve Antalya kamuoyundan çok ciddi destek gördüm. Fakat bu süreçte CHP’nin 100 yıllık geleneğinde yeri olmayan bir takım tespitlerimi sizlerle paylaşmak isterim.

ÖRGÜTLER BELEDİYELERİN EMRİNE GİRMEMELİDİR 

2 belediye başkanının 400 delege adına gittiklerini iddia ederek sayın genel başkana bir aday sunması, arkasından bir milletvekilinin örgüt temayülü diyerek gene 20 yıl önce siyasetten uzaklaşmış aynı adayı genel başkana sunması, merkezdeki 3 ilçe delegelerine verdikleri kahvaltının hemen sonrası masalara kağıtlar uzatılarak gene aynı adaya örgüt tarafından imza toplanması önceden öngördüğümüz ciddi bir kurgudur. Bu kurgu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya İl Örgütü’ne çok ciddi zarar vermektedir.
Hiçbir zaman örgütler belediyelerin emrine girmemelidir. Siyasi temsil kesinlikle il ve ilçe örgütlerinindir. Örgütümüz gerektiği zaman belediyelerimizin parti politikalarını uygulamaları konusunda denetleme görevi yapmalıdır.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer iki tarafı, adayları kurgulanmış, sonucu önceden belirlenmiş bu çirkinliği meşrulaştırmamak adına bu yarışta olmayacağım. Bu karar kesinlikle kaybetme kaygısı ile alınmış bir karar değildir. 19 ilçenin 15’inde bize çok ciddi destek olan örgütümüze ve üyelerimize şunu söylemek isterim. CHP’nin dününde, bugününde olduğu gibi yarınında da partimiz ve ülkemiz için fedakarca çalışmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz! 
Örgütümüzü güçlendirmek için hayata geçirmeye çalıştığımız bu harekete destek veren tüm yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Saygılarımla…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.