Belediye'den AFAD'a ret

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.12.2023 - 11:48, Güncelleme: 15.12.2023 - 13:09
 

Belediye'den AFAD'a ret

CHP'li Finike Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın(AFAD)Kale Mahallesi'nde belediyeye ait 94 metrekarelik araziyi sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için tahsis edilmesi talebini, halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle geri çevirdi.

haberimizvar.net- AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Antalya'nın Finike ilçesinde sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için belediyeye ait 94 metrekarelik alanın tahsisi talebine, halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.   Finike ilçesi Kale Mahallesi'nde eski taş ocağı olarak bilinen 8000 metrekarelik alanın afetlerde görev alan personelin eğitim faaliyetlerinin sürekli ve düzenli gerçekleştirilmesi amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak kullanılması için AFAD tarafından proje hazırlatıldı. 8293 metrekaresi hazineye, 94 metrekaresi Finike Belediyesi'ne ait alanın AFAD'a tahsisi için belediyeye yazı gönderildi.  Ancak belediye sosyal tesis alanına kanunen tahsis yapılamayacağını belirterek, olumsuz yanıt verdi. Sonrasında gönderilen ikinci yazıda ise alanın eğitim alanı olarak kullanılacağı belirtilerek, tahsis talebi yinelendi. Bunun üzerine meclis üyeleriyle görüşen Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, bölgenin halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle hazırlanan projeye meclis üyelerinin tamamının karşı çıkması üzerine kararlarını ve yapılacak farklı alan alternatiflerini iletti.  Yapılacak yatırıma karşı olmadıklarını, ancak alana karşı olduklarını söyleyen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Antalya AFAD Başkanı 1 ay önce ziyaretimize geldi. İlçemizde bir sosyal tesis ve eğitim alanı projeleri olduğunu ve kendilerine tahsis edilmesini istedi. Bu alan yaklaşık 9 bin metrekare. Burada belediyemize ait 94 metrekarelik yerin tahsisini istediler. Biz yasal olarak sosyal tesislere tahsis yapamıyoruz ve ret cevabı verdik. Son yazıda eğitim alanı olarak değiştirilmesini ve tahsis edilmesini istediler" dedi. Alanın halkın kullanımına kapanacağını belirten Geyikçi, “350 milyon liralık yatırımdan bahsedildi. Biz yatırıma karşı değiliz. Gayriresmi meclisi topladık ve meclis üyelerimizin hepsi karşı çıktıklarını söyledi. Buraya 100 odalı otel, yanında eğitim alanı diye ayırdıkları alan, yüzme havuzu, kıyıda da plaj ve yatların yanaşacağı bir mendirek planlanmış. Bize de projeye ortak olma teklifi yapıldı. Ancak burası halkın faydalanamayacağı bir yer haline gelecek. Biz onun için karşı çıkıyoruz. Eğer böyle bir eğitim alanı isteniyor ise Finike'de alternatif alanlar olduğunu söyledik ve yerleri gösterdik. Kararlarında ısrarcılar. Biz ilçemize gelecek yatırıma hiçbir zaman karşı değiliz sadece yerine karşıyız" diye konuştu.  Diğer yandan alanda sosyal yaşam alanı yapmak için 3 yıl önce proje hazırlatan ve tahsis için başvuruda bulunan Finike Belediyesi'ne de alanın tahsis edilmediği öğrenildi
CHP'li Finike Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın(AFAD)Kale Mahallesi'nde belediyeye ait 94 metrekarelik araziyi sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için tahsis edilmesi talebini, halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle geri çevirdi.

haberimizvar.net- AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Antalya'nın Finike ilçesinde sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için belediyeye ait 94 metrekarelik alanın tahsisi talebine, halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.  

Finike ilçesi Kale Mahallesi'nde eski taş ocağı olarak bilinen 8000 metrekarelik alanın afetlerde görev alan personelin eğitim faaliyetlerinin sürekli ve düzenli gerçekleştirilmesi amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak kullanılması için AFAD tarafından proje hazırlatıldı. 8293 metrekaresi hazineye, 94 metrekaresi Finike Belediyesi'ne ait alanın AFAD'a tahsisi için belediyeye yazı gönderildi. 

Ancak belediye sosyal tesis alanına kanunen tahsis yapılamayacağını belirterek, olumsuz yanıt verdi. Sonrasında gönderilen ikinci yazıda ise alanın eğitim alanı olarak kullanılacağı belirtilerek, tahsis talebi yinelendi. Bunun üzerine meclis üyeleriyle görüşen Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, bölgenin halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle hazırlanan projeye meclis üyelerinin tamamının karşı çıkması üzerine kararlarını ve yapılacak farklı alan alternatiflerini iletti. 

Yapılacak yatırıma karşı olmadıklarını, ancak alana karşı olduklarını söyleyen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Antalya AFAD Başkanı 1 ay önce ziyaretimize geldi. İlçemizde bir sosyal tesis ve eğitim alanı projeleri olduğunu ve kendilerine tahsis edilmesini istedi. Bu alan yaklaşık 9 bin metrekare. Burada belediyemize ait 94 metrekarelik yerin tahsisini istediler. Biz yasal olarak sosyal tesislere tahsis yapamıyoruz ve ret cevabı verdik. Son yazıda eğitim alanı olarak değiştirilmesini ve tahsis edilmesini istediler" dedi.

Alanın halkın kullanımına kapanacağını belirten Geyikçi, “350 milyon liralık yatırımdan bahsedildi. Biz yatırıma karşı değiliz. Gayriresmi meclisi topladık ve meclis üyelerimizin hepsi karşı çıktıklarını söyledi. Buraya 100 odalı otel, yanında eğitim alanı diye ayırdıkları alan, yüzme havuzu, kıyıda da plaj ve yatların yanaşacağı bir mendirek planlanmış. Bize de projeye ortak olma teklifi yapıldı. Ancak burası halkın faydalanamayacağı bir yer haline gelecek. Biz onun için karşı çıkıyoruz. Eğer böyle bir eğitim alanı isteniyor ise Finike'de alternatif alanlar olduğunu söyledik ve yerleri gösterdik. Kararlarında ısrarcılar. Biz ilçemize gelecek yatırıma hiçbir zaman karşı değiliz sadece yerine karşıyız" diye konuştu. 

Diğer yandan alanda sosyal yaşam alanı yapmak için 3 yıl önce proje hazırlatan ve tahsis için başvuruda bulunan Finike Belediyesi'ne de alanın tahsis edilmediği öğrenildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.