Belediyeler unlu mamül ile fırın ruhsatı farkını bilmiyor!

GÜNDEM 18.04.2020 - 16:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Belediyeler unlu mamül ile fırın ruhsatı farkını bilmiyor!

Belediyelerden salgın günlerinde daha duyarlı olmalarını bekledikleri ve denetimleri arttırması gerektiğini belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce,” Belediyeler unlu mamül ruhsatı ile fırıncı ruhsatı arasında ki farkı bile bilmiyor. Salgın günlerinde halk sağlığı için daha fazla risk alan fırıncılar daha fazla denetim yapılmasını istiyoruz” dedi.

haberimizvar.net-Salgın günleri ve sokağa çıkma yasağının ardından halk sağlığı için fırınların daha fazla denetlenmesi gerektiğini ve unlu mamüller ile fırın ruhsatlarının farkına vurgu yapan Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, belediyeleri göreve davet etti. Fırıncı ruhsatı olanların gerek hijyen, gerekse sorumluluk alanında daha fazla denetlenebilir olduğunu, unlu mamül ruhsat sahiplerinin ise halk sağlığı açısından risk taşıdığını kaydeden Oda Başkanı İnce, şunları kaydetti: BİZİM İŞİMİZ ÇÖZÜM MASALARINDA DEĞİL “Belediyeler unlu mamül ruhsatı ile fırıncı ruhsatı arasında ki farkı bile bilmiyor. Salgın günlerinde halk sağlığı için daha fazla risk alan fırıncılar daha fazla denetim yapılmasını istiyoruz. Belediyelerin denetim yapan zabıtaları ruhsat farklılığını ve yetkilerini iyi öğrenmelidir. Daha fazla denetim istediğimizde bazı belediyeler bizi çözüm masalarına yönlendiriyor. Bu durum çok komik. Kimi belediyeler ise, konuyla ilgili bilgi sahibi yetkilerini kullanarak denetimlerini yapıyor. Bizim derdimiz halk sağlığı. Bunun için fırın ruhsatına sahip olanlar tüm riskleri alıyor. Ancak unlu mamüller ruhsatı olanlar da ekmek satmaya kalkınca halkımızın sağlığını tehdit ediyorlar. Çünkü ekmek satmalarında denetim imkansız! Oda olarak elimiz, kolumuz bağlanıyor. Burada tek beklentimiz belediyelerin gerekli duyarlılıkla, denetimlerini bu konuyla ilgili daha da arttırmalarıdır.”    
Belediyelerden salgın günlerinde daha duyarlı olmalarını bekledikleri ve denetimleri arttırması gerektiğini belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce,” Belediyeler unlu mamül ruhsatı ile fırıncı ruhsatı arasında ki farkı bile bilmiyor. Salgın günlerinde halk sağlığı için daha fazla risk alan fırıncılar daha fazla denetim yapılmasını istiyoruz” dedi.

haberimizvar.net-Salgın günleri ve sokağa çıkma yasağının ardından halk sağlığı için fırınların daha fazla denetlenmesi gerektiğini ve unlu mamüller ile fırın ruhsatlarının farkına vurgu yapan Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, belediyeleri göreve davet etti. Fırıncı ruhsatı olanların gerek hijyen, gerekse sorumluluk alanında daha fazla denetlenebilir olduğunu, unlu mamül ruhsat sahiplerinin ise halk sağlığı açısından risk taşıdığını kaydeden Oda Başkanı İnce, şunları kaydetti:

BİZİM İŞİMİZ ÇÖZÜM MASALARINDA DEĞİL

“Belediyeler unlu mamül ruhsatı ile fırıncı ruhsatı arasında ki farkı bile bilmiyor. Salgın günlerinde halk sağlığı için daha fazla risk alan fırıncılar daha fazla denetim yapılmasını istiyoruz. Belediyelerin denetim yapan zabıtaları ruhsat farklılığını ve yetkilerini iyi öğrenmelidir. Daha fazla denetim istediğimizde bazı belediyeler bizi çözüm masalarına yönlendiriyor. Bu durum çok komik. Kimi belediyeler ise, konuyla ilgili bilgi sahibi yetkilerini kullanarak denetimlerini yapıyor. Bizim derdimiz halk sağlığı. Bunun için fırın ruhsatına sahip olanlar tüm riskleri alıyor. Ancak unlu mamüller ruhsatı olanlar da ekmek satmaya kalkınca halkımızın sağlığını tehdit ediyorlar. Çünkü ekmek satmalarında denetim imkansız! Oda olarak elimiz, kolumuz bağlanıyor. Burada tek beklentimiz belediyelerin gerekli duyarlılıkla, denetimlerini bu konuyla ilgili daha da arttırmalarıdır.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.