Belediyeyi 486 bin TL dolandırdı

ASAYİŞ 20.10.2022 - 12:05, Güncelleme: 20.10.2022 - 12:08
 

Belediyeyi 486 bin TL dolandırdı

Mart 2019 yerel seçiminden hemen önce Konyaaltı Belediyesi'ne alınan Ç.B. isimli personelin sahte diploma ile işe girdiği ve belediyeye ait 486 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddia edildi. Durumu tespit eden belediye yönetimi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi'nde geçmişi 3,5 yıl öncesine dayanan evrakta sahtecilik ve zimmet olayı yaşandı. Ç.B isimli şahıs, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimden 20 gün önce (11 Mart 2019) Konyaaltı Belediyesi’nde işe başladı. Sahte lisans diploması ile üniversite mezunu olduğunu beyan eden personel, çalıştığı süre boyunca kendisi dâhil tüm çalışanların maaş, sigorta gibi işlemlerini takip etmekle görevlendirildi. 3,5 YIL SONRA FARK EDİLDİ Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan bir kontrol sırasında, işe başlarken getirdiği diplomadaki yazıların okunamaması nedeniyle Ç.B.’den diplomasının aslını getirmesi istendi. Bu talep üzerine köşeye sıkışan Ç.B.,  özel sebepleri gerekçe göstererek 9 Ağustos 2022 tarihinde görevinden istifa etti. HESABINA 486 BİN LİRA AKTARMIŞ Belediye içinde yapılan mesleki yeterlilik sınavında da kötü bir performans gösteren Ç.B.'nin şüpheli istifası dikkat çekti. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in talimatıyla Ç.B. yakın takibe alındı. Geçmişe dönük yapılan kontrollerde Ç.B. isimli çalışanın toplamda 486 bin 647 lirayı zimmetine geçirdiği belirlendi.  Araştırmaya derinleştiren belediye ekipleri, personel maaş ödemelerinden sorumlu Ç.B.'nin kendi adına açtığı 2 ayrı hesaba fazladan 130 maaş karşılığı para aktardığını saptadı. BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU Ç.B. hakkındaki iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Belediyedeki işine üniversite mezunu olarak başlayan Ç.B.'nin fakülte diplomasının da sahte olduğu, gerçekte ise ortaokul mezunu olduğu önü sürüldü. Konyaaltı Belediyesi, Ç.B hakkında evrakta sahtecilik ve kuruma ait 486 bin lira parayı zimmetine geçirme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Mart 2019 yerel seçiminden hemen önce Konyaaltı Belediyesi'ne alınan Ç.B. isimli personelin sahte diploma ile işe girdiği ve belediyeye ait 486 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddia edildi. Durumu tespit eden belediye yönetimi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi'nde geçmişi 3,5 yıl öncesine dayanan evrakta sahtecilik ve zimmet olayı yaşandı. Ç.B isimli şahıs, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimden 20 gün önce (11 Mart 2019) Konyaaltı Belediyesi’nde işe başladı. Sahte lisans diploması ile üniversite mezunu olduğunu beyan eden personel, çalıştığı süre boyunca kendisi dâhil tüm çalışanların maaş, sigorta gibi işlemlerini takip etmekle görevlendirildi.

3,5 YIL SONRA FARK EDİLDİ

Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan bir kontrol sırasında, işe başlarken getirdiği diplomadaki yazıların okunamaması nedeniyle Ç.B.’den diplomasının aslını getirmesi istendi. Bu talep üzerine köşeye sıkışan Ç.B.,  özel sebepleri gerekçe göstererek 9 Ağustos 2022 tarihinde görevinden istifa etti.

HESABINA 486 BİN LİRA AKTARMIŞ

Belediye içinde yapılan mesleki yeterlilik sınavında da kötü bir performans gösteren Ç.B.'nin şüpheli istifası dikkat çekti. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in talimatıyla Ç.B. yakın takibe alındı. Geçmişe dönük yapılan kontrollerde Ç.B. isimli çalışanın toplamda 486 bin 647 lirayı zimmetine geçirdiği belirlendi.  Araştırmaya derinleştiren belediye ekipleri, personel maaş ödemelerinden sorumlu Ç.B.'nin kendi adına açtığı 2 ayrı hesaba fazladan 130 maaş karşılığı para aktardığını saptadı.

BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU

Ç.B. hakkındaki iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Belediyedeki işine üniversite mezunu olarak başlayan Ç.B.'nin fakülte diplomasının da sahte olduğu, gerçekte ise ortaokul mezunu olduğu önü sürüldü. Konyaaltı Belediyesi, Ç.B hakkında evrakta sahtecilik ve kuruma ait 486 bin lira parayı zimmetine geçirme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.