Benim tuvalim insan bedeni

YAŞAM 14.07.2022 - 10:04, Güncelleme: 14.07.2022 - 10:04
 

Benim tuvalim insan bedeni

Antalya’da yaşayan dövme sanatçısı Rüştü Aslan, insan bedenini yürüyen tuval olarak görüyor. Sanatını icra etmek için galeriye ihtiyacı olmadığını söyleyen Arslan, "Bedeni süsleme ürünü olarak görülen dövme, bir sanatçının elinde esere dönüşebilir" dedi

haberimizvar.net- Yaklaşık 6 yıldır dijital sanat üretimi yapan Rüştü Aslan,  Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar  Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdi. Dövme sanatıyla uğraşan Aslan,  “Nasıl ki bir sanat koleksiyoneri farklı sanatçılardan oluşturduğu eserlerini sanat arşivinde bulundurup vizyonel yatırım yapabiliyorsa benim de yürüyen tuvallerim ve aktif sergilerim var.  Dövme taşıyan kişi ömrü süresince var olup, sonra fiziksel olarak dünyadan kaybolan eserlerdir.  Çünkü resimler müzelerde, galerilerde evlerde duvarlarda sabit iken insan bedeni, dinamik bir şekilde hareket ettiği için gittiği her yerde eseri sergilemektedir. Kişi ne kadar gezerse eser o kadar izleyici karşısına çıkabiliyor.  Kimliğimizle bu denli özleşen ve karaktere sahip olan başka bir sanat ürünü olduğunu düşünmüyorum. Neticede bedeni süsleme ürünü olarak görülen dövme, bir sanatçının elinde esere dönüşebilir” ifadelerine yer verdi.   300’DEN FAZLA ESER Resim kültüründen gelen üslubunu 300'den fazla dövmeye yansıtan Aslan’ın,  eserleri yurt içi ve yurt dışında yakından takip ediliyor. Geniş bir kitleye hitap eden Aslan, her ülkeden bir insana iz bırakmayı hedeflediğini söyledi. Bu proje sayesinde ufkunun gelişeceğine inanan sanatçı Rüştü Aslan, “Yeni yerler görmek bu işi yapan kişilerden vizyon kazanmak ve dövme yapmak isteyen sanatçılara vizyon olmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Antalya’da yaşayan dövme sanatçısı Rüştü Aslan, insan bedenini yürüyen tuval olarak görüyor. Sanatını icra etmek için galeriye ihtiyacı olmadığını söyleyen Arslan, "Bedeni süsleme ürünü olarak görülen dövme, bir sanatçının elinde esere dönüşebilir" dedi

haberimizvar.net- Yaklaşık 6 yıldır dijital sanat üretimi yapan Rüştü Aslan,  Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar  Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdi. Dövme sanatıyla uğraşan Aslan,  “Nasıl ki bir sanat koleksiyoneri farklı sanatçılardan oluşturduğu eserlerini sanat arşivinde bulundurup vizyonel yatırım yapabiliyorsa benim de yürüyen tuvallerim ve aktif sergilerim var.  Dövme taşıyan kişi ömrü süresince var olup, sonra fiziksel olarak dünyadan kaybolan eserlerdir.  Çünkü resimler müzelerde, galerilerde evlerde duvarlarda sabit iken insan bedeni, dinamik bir şekilde hareket ettiği için gittiği her yerde eseri sergilemektedir. Kişi ne kadar gezerse eser o kadar izleyici karşısına çıkabiliyor.  Kimliğimizle bu denli özleşen ve karaktere sahip olan başka bir sanat ürünü olduğunu düşünmüyorum. Neticede bedeni süsleme ürünü olarak görülen dövme, bir sanatçının elinde esere dönüşebilir” ifadelerine yer verdi.  

300’DEN FAZLA ESER
Resim kültüründen gelen üslubunu 300'den fazla dövmeye yansıtan Aslan’ın,  eserleri yurt içi ve yurt dışında yakından takip ediliyor. Geniş bir kitleye hitap eden Aslan, her ülkeden bir insana iz bırakmayı hedeflediğini söyledi. Bu proje sayesinde ufkunun gelişeceğine inanan sanatçı Rüştü Aslan, “Yeni yerler görmek bu işi yapan kişilerden vizyon kazanmak ve dövme yapmak isteyen sanatçılara vizyon olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.