Beraat kararını üst mahkeme de onayladı

GÜNDEM 18.11.2022 - 22:32, Güncelleme: 18.11.2022 - 22:32
 

Beraat kararını üst mahkeme de onayladı

Antalya’da FETÖ soruşturma kapsamında yargılanan Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda’ya yerel mahkeme tarafından beraat kararı çıkmıştı. Beraat kararı istinaf mahkemesi tarafından da onandı.

haberimizvar.net- FETÖ soruşturması kapsamında Antalya’da yargılanan arasında yer alan Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda hakkında yerel mahkeme beraat kararı verirken, Olgun Matur, Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Osman Yakut, Serhat Şeftali ceza hükmünde karar vermişti. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz nedeniyle İstinaf Mahkemesi’nden karar çıktı. İstinaf Mahkemesi Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda hakkında alanın beraat kararı onanırken, Olgun Matur, Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Osman Yakut, Serhat Şeftali hakkında verilen ceza hükmünü onadı. İŞTE MAHKEMENİN ALDIĞI KARAR Üst mahkeme kararında şu şekilde açıklandı: “Yerel mahkemece verilen hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulmakla, başvuruların süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü: İstinaf başvurularının reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi. Vicdani kanının oluşturduğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede; Sanıklar Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda’ya yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması mahkemece dosya içreğine uygun olarak kabul ve takdir kılınmış olduğundan, Sanık Olgun Matur hakkında örgütü bilerek ve isteyerek yardım etmek, sanıklar Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Osman Yakut, Serhat Şeftali hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yapılan yargılama sonunda; eylemlerinin oluşa, soruşturma ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde belirlenip suç niteliğinin tayin edildiği, sanıkların savunmalarının yeterli yasal gerekçe gösterilerek reddedildiği, verilen hükmün usul ve yasaya uygun olduğu, cezanın kanuni sınırlar içinde uygulandığı anlaşılmakla; O yer Cumhuriyet Savcısı ve sanık Cihan Ünal müdafi, sanık Ömer Özdemir müdafi, sanık Olgun Mater müdafi, sanık Osman Yakut müdafi, sanık Serhat Şeftali müdafinin istinaf istemleri yerinde görülmemiş olmakla, 5271sayılı CMK’nun 280/1-a maddesinin ilk cümlesi uyarınca İstinaf başvurularının esastan reddine oy birliğiyle karar verildi.”      
Antalya’da FETÖ soruşturma kapsamında yargılanan Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda’ya yerel mahkeme tarafından beraat kararı çıkmıştı. Beraat kararı istinaf mahkemesi tarafından da onandı.

haberimizvar.net- FETÖ soruşturması kapsamında Antalya’da yargılanan arasında yer alan Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda hakkında yerel mahkeme beraat kararı verirken, Olgun Matur, Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Osman Yakut, Serhat Şeftali ceza hükmünde karar vermişti. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz nedeniyle İstinaf Mahkemesi’nden karar çıktı.

İstinaf Mahkemesi Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda hakkında alanın beraat kararı onanırken, Olgun Matur, Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Osman Yakut, Serhat Şeftali hakkında verilen ceza hükmünü onadı.

İŞTE MAHKEMENİN ALDIĞI KARAR

Üst mahkeme kararında şu şekilde açıklandı:

“Yerel mahkemece verilen hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulmakla, başvuruların süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:

İstinaf başvurularının reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.

Vicdani kanının oluşturduğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede;

Sanıklar Sıtkı Soydal, Kenan Baş ve Özkan Mayda’ya yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması mahkemece dosya içreğine uygun olarak kabul ve takdir kılınmış olduğundan,

Sanık Olgun Matur hakkında örgütü bilerek ve isteyerek yardım etmek, sanıklar Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Osman Yakut, Serhat Şeftali hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yapılan yargılama sonunda; eylemlerinin oluşa, soruşturma ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde belirlenip suç niteliğinin tayin edildiği, sanıkların savunmalarının yeterli yasal gerekçe gösterilerek reddedildiği, verilen hükmün usul ve yasaya uygun olduğu, cezanın kanuni sınırlar içinde uygulandığı anlaşılmakla;

O yer Cumhuriyet Savcısı ve sanık Cihan Ünal müdafi, sanık Ömer Özdemir müdafi, sanık Olgun Mater müdafi, sanık Osman Yakut müdafi, sanık Serhat Şeftali müdafinin istinaf istemleri yerinde görülmemiş olmakla, 5271sayılı CMK’nun 280/1-a maddesinin ilk cümlesi uyarınca İstinaf başvurularının esastan reddine oy birliğiyle karar verildi.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.