Berkin’in ölümünün altıncı yılı

GÜNDEM 11.03.2020 - 12:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Berkin’in ölümünün altıncı yılı

Gezi eylemlerinde polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kalan Berkin Elvan’ın ölümünün bugün altıncı yıldönümü. Elvan ailesinin adalet arayışı sürüyor.

haberimizvar.net-Polisin Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı biber gazı fişeğinin ölümüne yol açtığı Berkin Elvan, ölümünün 6’ncı yıldönümünde bugün bir kez daha anılacak. 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata gözlerini yuman Berkin Elvan ailesinin hukuk mücadelesi sürüyor. Baba Sami Elvan mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Polis hedef alarak çocuğumu vurdu. Görüntüler ortadayken dosyada devlet eliyle delil karartılmak isteniyor. Bu dosyanın üzerinde bir el olduğu zaten çok belli. Uğur Kaymaz’ın, Ceylan Önkol’un katilleri yargılansaydı bugün belki benim oğlum yaşıyor olacaktı. Bizler, çocuklar ölmesin, Berkin’ler yaşasın diye mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi Berkin Elvan bugün saat 14.00’te Feriköy’deki mezarı başında anılacak. Bir sonraki duruşma 18 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.
Gezi eylemlerinde polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kalan Berkin Elvan’ın ölümünün bugün altıncı yıldönümü. Elvan ailesinin adalet arayışı sürüyor.

haberimizvar.net-Polisin Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı biber gazı fişeğinin ölümüne yol açtığı Berkin Elvan, ölümünün 6’ncı yıldönümünde bugün bir kez daha anılacak. 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata gözlerini yuman Berkin Elvan ailesinin hukuk mücadelesi sürüyor. Baba Sami Elvan mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Polis hedef alarak çocuğumu vurdu. Görüntüler ortadayken dosyada devlet eliyle delil karartılmak isteniyor. Bu dosyanın üzerinde bir el olduğu zaten çok belli. Uğur Kaymaz’ın, Ceylan Önkol’un katilleri yargılansaydı bugün belki benim oğlum yaşıyor olacaktı. Bizler, çocuklar ölmesin, Berkin’ler yaşasın diye mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi

Berkin Elvan bugün saat 14.00’te Feriköy’deki mezarı başında anılacak. Bir sonraki duruşma 18 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.