‘BES’i yedirmeyiz’

GÜNDEM 10.09.2020 - 14:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘BES’i yedirmeyiz’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bireysel emeklilik sisteminde (BES) biriken fonların, özel sektöre düşük faizli uzun vadeli olarak kullandırılacağına ilişkin projesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Balık, “Bireysel emeklilik hesabı bulunan başta çalışanlar olmak üzere vatandaşlarımızın küçük tasarrufları açısında oldukça tehlikeli ve ürkütücü buluyoruz” dedi.

haberimizvar.net- Konuyla ilgili yazçılı bir açıklama yapanh Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık, bireysel emeklilik sisteminin vatandaşların aktif olarak çalışabildikleri dönemde, dişinden tırnağından artırdığı üç-beş kuruş tasarrufunun, enflasyon karşısında erimesini önleyecek yatırımlara yönlendirilerek, emeklilik döneminde az da olsa bir gelir elde etmeye dönük bir sistem olduğuna dikkat çekerek, “Sosyal güvenlik sisteminin ödediği emekli aylıklarının açlık sınırını bile karşılayamadığı Türkiye gibi bir ülkede bireysel emeklilik çalışanların emekli olduklarında yaşam standartlarını az da olsa koruyabilmelerine destek sağlayacak bir uygulamamadır. Türkiye’nin bütün kaynaklarını, özelleştirmeyle, borçlanmayla, yap-işlet- devret, yap-kirala-devret ve benzeri ucube modellerle 18 yılda tüketen iktidar, şimdi de birçoğu yasal zorunlulukla bireysel emeklilik sistemine sokulmuş vatandaşların, burada biriktirdiği üç-beş kuruşa göz dikmiştir” diye konuştu.  ‘KİMİN PARASINI VERİYORSUNUZ ?’ Balık açıklamasında devamla şunları dile getirdi: “İktidara “kimin parasını kime ucuz fon olarak kullandırıyorsunuz” diye sormak gerekir. İşsizlik Sigortası Fonu’nu özel sektöre teşvik diye aktaran ve Fonun artık normal gelirleriyle giderlerini karşılayamaz hale gelmesine ve çalışanlara ait olan bu varlıklarının erimesine yol açan iktidarı, bireysel emeklilik fonlarından uzak durmaya çağırıyoruz. Geçmişte konut edindirme yardımı, zorunlu tasarruf gibi uygulamalarla parası çarçur edilenler olarak bu bireysel emeklilikteki paralarımızın AKP tarafından ucuz fon olarak kullanılıp reel olarak eritilmesine göz yummayacağız.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bireysel emeklilik sisteminde (BES) biriken fonların, özel sektöre düşük faizli uzun vadeli olarak kullandırılacağına ilişkin projesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Balık, “Bireysel emeklilik hesabı bulunan başta çalışanlar olmak üzere vatandaşlarımızın küçük tasarrufları açısında oldukça tehlikeli ve ürkütücü buluyoruz” dedi.

haberimizvar.net- Konuyla ilgili yazçılı bir açıklama yapanh Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık, bireysel emeklilik sisteminin vatandaşların aktif olarak çalışabildikleri dönemde, dişinden tırnağından artırdığı üç-beş kuruş tasarrufunun, enflasyon karşısında erimesini önleyecek yatırımlara yönlendirilerek, emeklilik döneminde az da olsa bir gelir elde etmeye dönük bir sistem olduğuna dikkat çekerek, “Sosyal güvenlik sisteminin ödediği emekli aylıklarının açlık sınırını bile karşılayamadığı Türkiye gibi bir ülkede bireysel emeklilik çalışanların emekli olduklarında yaşam standartlarını az da olsa koruyabilmelerine destek sağlayacak bir uygulamamadır.

Türkiye’nin bütün kaynaklarını, özelleştirmeyle, borçlanmayla, yap-işlet- devret, yap-kirala-devret ve benzeri ucube modellerle 18 yılda tüketen iktidar, şimdi de birçoğu yasal zorunlulukla bireysel emeklilik sistemine sokulmuş vatandaşların, burada biriktirdiği üç-beş kuruşa göz dikmiştir” diye konuştu. 

‘KİMİN PARASINI VERİYORSUNUZ ?’
Balık açıklamasında devamla şunları dile getirdi: “İktidara “kimin parasını kime ucuz fon olarak kullandırıyorsunuz” diye sormak gerekir. İşsizlik Sigortası Fonu’nu özel sektöre teşvik diye aktaran ve Fonun artık normal gelirleriyle giderlerini karşılayamaz hale gelmesine ve çalışanlara ait olan bu varlıklarının erimesine yol açan iktidarı, bireysel emeklilik fonlarından uzak durmaya çağırıyoruz.
Geçmişte konut edindirme yardımı, zorunlu tasarruf gibi uygulamalarla parası çarçur edilenler olarak bu bireysel emeklilikteki paralarımızın AKP tarafından ucuz fon olarak kullanılıp reel olarak eritilmesine göz yummayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.