Biden’e bir kınama da Eğitim-İş’ten

GÜNDEM 26.04.2021 - 12:58, Güncelleme: 26.04.2021 - 12:58
 

Biden’e bir kınama da Eğitim-İş’ten

ABD Başkanı Joseph Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesine yönelik tepkiler devam ediyor. Eğitim İş Antalya Şubesi de Biden’i kınama mesajı yayınladı

haberimizvar.net- Eğitim İş açıklamasında şöyle denildi: “Emperyalizm, Birinci dünya paylaşım savaşı sırasında o zamana kadar “Sadıka-i Millet” diye adlandırılan Ermeni halkını kışkırtarak yarattığı vahşeti görmezden gelerek Türk ulusunu hiç de hak etmediği bir töhmetin altında bırakmaktadır. Emperyalist güçler, aslında tarihte neler yaşandığını pekâlâ bilmektedirler. Burada asıl hedef “Tam Bağımsız Türkiye’dir. Halkımızın samimi iradesi her zaman ortadadır. Bu irade sonucu, Türkiye Cumhuriyeti, kendi arşivlerini açmış, muhataplarına defalarca konuyla ilgili uluslararası meşruiyete sahip, tarafsız bir tarih komisyonu kurulması isteğini iletmiş ve tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’nin bu komisyonun ulaşacağı bilimsel gerçekleri kabul edeceğini ilan etmiştir. Ne var ki bu ısrarlı istek her defasında muhatapları tarafından reddedilmiştir. Türkiye, Osmanlı’nın bütün arşivlerini herkese açtığı halde, iddia sahibi olan Ermenistan arşivlerini gizlemektedir. Oysa çok küçük bir araştırmayla tarihte neler yaşandığı çok net bir biçimde ortaya çıkacak ve halklar arasına husumet tohumları ekmeye dönük çirkin siyasi tezgâh sona erecektir. Biden’ın ortaya koyduğu bu sorumsuz tutum, Türkiye, Amerika ve Ermeni halkları arasına kalıcı husumetlerin doğmasına da neden olacaktır. Daha yakın tarihte Ortadoğu'daki birçok ülkeye "demokrasi götürmek" adı altında tabur tabur işgal ve ölüm götüren emperyalist bir devletin başındaki şahsın, her şeyden önce kendi ülkesinin karanlık tarihiyle yüzleşmesi gerekmektedir. Kuruluşu dahi kıtadaki yerlilerin kanıyla gerçekleşen, insanların hâlâ ten rengine göre sokak ortasında kurşunlara hedef olduğu bir ülkenin, insanlık dışı olayları görmek için gözünü başka topraklara çevirmesine gerek yoktur. Altını tekrar çiziyoruz ki Biden'ın "soykırım" çıkışı" tarihsel gerçeklerden değil, ABD senatosundaki lobilerin baskılarından ve AKP'nin hatalı dış politikalarından filizlenmiştir.  Bu bağlamda son zamanlarda Türkiye aleyhine alınan kararlar ve yapılan açıklamalar, AKP iktidarının yanlış dış politikalarının ülkemizi getirdiği noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir. 1915’te 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşananlar bir soykırım değildir. AİHM’in kararı da bunu doğrular niteliktedir.  Tarihi gerçekler ancak tarihçilerin yapacağı nesnel ve şaibeden uzak bilimsel araştırmalar eşliğinde ortaya çıkacaktır. Tarihi gerçeklerin siyasi kaygıların egemen olduğu parlamentolarda parmak hesabıyla değiştirilebilmesi mümkün değildir. Eğitim-İş olarak ülkemizi zan altında bırakan bu talihsiz açıklamayı bir kez daha kınıyoruz.”
ABD Başkanı Joseph Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesine yönelik tepkiler devam ediyor. Eğitim İş Antalya Şubesi de Biden’i kınama mesajı yayınladı

haberimizvar.net-  Eğitim İş açıklamasında şöyle denildi: “Emperyalizm, Birinci dünya paylaşım savaşı sırasında o zamana kadar “Sadıka-i Millet” diye adlandırılan Ermeni halkını kışkırtarak yarattığı vahşeti görmezden gelerek Türk ulusunu hiç de hak etmediği bir töhmetin altında bırakmaktadır. Emperyalist güçler, aslında tarihte neler yaşandığını pekâlâ bilmektedirler. Burada asıl hedef “Tam Bağımsız Türkiye’dir.

Halkımızın samimi iradesi her zaman ortadadır. Bu irade sonucu, Türkiye Cumhuriyeti, kendi arşivlerini açmış, muhataplarına defalarca konuyla ilgili uluslararası meşruiyete sahip, tarafsız bir tarih komisyonu kurulması isteğini iletmiş ve tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’nin bu komisyonun ulaşacağı bilimsel gerçekleri kabul edeceğini ilan etmiştir. Ne var ki bu ısrarlı istek her defasında muhatapları tarafından reddedilmiştir. Türkiye, Osmanlı’nın bütün arşivlerini herkese açtığı halde, iddia sahibi olan Ermenistan arşivlerini gizlemektedir. Oysa çok küçük bir araştırmayla tarihte neler yaşandığı çok net bir biçimde ortaya çıkacak ve halklar arasına husumet tohumları ekmeye dönük çirkin siyasi tezgâh sona erecektir.

Biden’ın ortaya koyduğu bu sorumsuz tutum, Türkiye, Amerika ve Ermeni halkları arasına kalıcı husumetlerin doğmasına da neden olacaktır. Daha yakın tarihte Ortadoğu'daki birçok ülkeye "demokrasi götürmek" adı altında tabur tabur işgal ve ölüm götüren emperyalist bir devletin başındaki şahsın, her şeyden önce kendi ülkesinin karanlık tarihiyle yüzleşmesi gerekmektedir. Kuruluşu dahi kıtadaki yerlilerin kanıyla gerçekleşen, insanların hâlâ ten rengine göre sokak ortasında kurşunlara hedef olduğu bir ülkenin, insanlık dışı olayları görmek için gözünü başka topraklara çevirmesine gerek yoktur.

Altını tekrar çiziyoruz ki Biden'ın "soykırım" çıkışı" tarihsel gerçeklerden değil, ABD senatosundaki lobilerin baskılarından ve AKP'nin hatalı dış politikalarından filizlenmiştir. 
Bu bağlamda son zamanlarda Türkiye aleyhine alınan kararlar ve yapılan açıklamalar, AKP iktidarının yanlış dış politikalarının ülkemizi getirdiği noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir. 1915’te 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşananlar bir soykırım değildir. AİHM’in kararı da bunu doğrular niteliktedir.  Tarihi gerçekler ancak tarihçilerin yapacağı nesnel ve şaibeden uzak bilimsel araştırmalar eşliğinde ortaya çıkacaktır. Tarihi gerçeklerin siyasi kaygıların egemen olduğu parlamentolarda parmak hesabıyla değiştirilebilmesi mümkün değildir. Eğitim-İş olarak ülkemizi zan altında bırakan bu talihsiz açıklamayı bir kez daha kınıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.