Biden'la arayı sıkı tutmak için kimin damadı devreye girdi

SİYASET 22.12.2020 - 13:28, Güncelleme: 22.12.2020 - 13:43
 

Biden'la arayı sıkı tutmak için kimin damadı devreye girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD eski Başkanı Donald Trump ailelerini yakınlaştıran Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yeni başkan Joe Biden'a mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ailelerini yakınlaştıran Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı görevini devralacak Joe Biden'a mektup gönderdiğini yazdı.  ERDOĞAN VE TRUMP'I YAKINLAŞTIRAN İSİM Yılmaz, "ABD'nin 46'ncı başkanı olarak 20 Ocak'ta görevi devralmaya hazırlanan Joe Biden'a, Türkiye'den kaçıncı olduğunu bilemediğimiz bir tebrik mektubu gitti… 'Sizinle çalışmak için sabırsızlanıyoruz' diye biten mektup; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ tarafından yazılmıştı. Elden ulaştırıldı… Trump dönemi boyunca Türk-ABD ilişkilerinin tartışıldığı strateji masalarından, “damat” kelimesi eksik olmadı. Trump başkan seçildiğinde kızı İvanka'nın eşi Jared Kushner'i üst düzey danışmanı yapmıştı. Erdoğan da geçen ay istifa eden damadı Berat Albayrak'ı bakanı yaptı. Erdoğan ve Trump ailelerini yakınlaştıran isim Mehmet Ali Yalçındağ olmuştu. Yalçındağ eski medya patronu ve TruJmp'ın ortağı Aydın Doğan'ın damadıydı." ifadesini kullandı. Yılmaz yazısında şunları kaydetti: "Mektubunda, CAASTA yaptırımlarının iki ülke iş dünyasını etkilemesinden kaygı duyduklarını belirten Yalçındağ, raflarda unutulan Türkiye ile ABD arasında imzalanması öngörülen Serbest Ticaret Anlaşması'nı (STA) hatırlatıyor.İki ülkenin yıllık 25 milyar dolar ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefi gerçekleştiğinde, askeri ve siyasi gerginliklerin giderilmesinin kolaylaşacağını vurguluyor. Mektup kısa yolu da gösteriyor:Türkiye ve ABD bakanlarından oluşan “İkili Ulusal Komisyon” (Bi-national Commission) kurulsun! Covid-19 ile artan ekonomik zorluklar karşısında, ticaret diplomasi ve siyasetin ana kolonu olur mu? Onu da göreceğiz…"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD eski Başkanı Donald Trump ailelerini yakınlaştıran Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yeni başkan Joe Biden'a mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ailelerini yakınlaştıran Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı görevini devralacak Joe Biden'a mektup gönderdiğini yazdı. 

ERDOĞAN VE TRUMP'I YAKINLAŞTIRAN İSİM

Yılmaz, "ABD'nin 46'ncı başkanı olarak 20 Ocak'ta görevi devralmaya hazırlanan Joe Biden'a, Türkiye'den kaçıncı olduğunu bilemediğimiz bir tebrik mektubu gitti… 'Sizinle çalışmak için sabırsızlanıyoruz' diye biten mektup; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ tarafından yazılmıştı.

Elden ulaştırıldı… Trump dönemi boyunca Türk-ABD ilişkilerinin tartışıldığı strateji masalarından, “damat” kelimesi eksik olmadı. Trump başkan seçildiğinde kızı İvanka'nın eşi Jared Kushner'i üst düzey danışmanı yapmıştı. Erdoğan da geçen ay istifa eden damadı Berat Albayrak'ı bakanı yaptı. Erdoğan ve Trump ailelerini yakınlaştıran isim Mehmet Ali Yalçındağ olmuştu. Yalçındağ eski medya patronu ve TruJmp'ın ortağı Aydın Doğan'ın damadıydı." ifadesini kullandı.

Yılmaz yazısında şunları kaydetti:

"Mektubunda, CAASTA yaptırımlarının iki ülke iş dünyasını etkilemesinden kaygı duyduklarını belirten Yalçındağ, raflarda unutulan Türkiye ile ABD arasında imzalanması öngörülen Serbest Ticaret Anlaşması'nı (STA) hatırlatıyor.İki ülkenin yıllık 25 milyar dolar ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefi gerçekleştiğinde, askeri ve siyasi gerginliklerin giderilmesinin kolaylaşacağını vurguluyor. Mektup kısa yolu da gösteriyor:Türkiye ve ABD bakanlarından oluşan “İkili Ulusal Komisyon” (Bi-national Commission) kurulsun! Covid-19 ile artan ekonomik zorluklar karşısında, ticaret diplomasi ve siyasetin ana kolonu olur mu? Onu da göreceğiz…"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.