Bilanço ağır! 2400 kişi öldü

GÜNDEM 11.10.2023 - 22:17, Güncelleme: 11.10.2023 - 22:17
 

Bilanço ağır! 2400 kişi öldü

Hamas militanlarının İsrail'e saldırmasının ardından başlayan çatışmalarda 5'inci güne girildi. İsrail'in hazırlıksız yakalandığı, Gazze'nin ise ablukaya alındığı korkunç savaşta hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu siviller oluştururken İsrail bin 300, Filistin ise şu ana kadar bin 100 can kaybı bildirdi. İsrail'in çağrısıyla 300 bin yedek asker ve Ulusal Birlik Hükümeti kurulurken Lübnan'da Hizbullah ve Yemen'in de ise Husilerin savaşa girme olasılığının bölgedeki tansiyonu artıracağı yorumları yapıldı.

haberimizvar.net- İsrail ve Filistin arasındaki gerilimde beşinci güne girildi. İsrail tarafında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 200'ü aşarken, İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı da 950'yi aştı. Ölen Filistinlilerin 260'ını çocuklar, 200'ünü ise kadınlar oluşturdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi (Gazze Şeridi sınırını) kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz" dediği Gazze gece boyunca bombalandı. 20.05 | İSRAİL BİN 300 CAN KAYBI BİLDİRDİ İsrail Sağlık Bakanlığı, Hamas saldırılarında ölenlerin sayısının 1300'e yükseldiğini duyurdu. Saldırılarda 3 bin 192 kişi de yaralandı. 19.30 | GUTERRES'TEN İSRAİL'E ÇAĞRI BM Genel Sekreteri Guterres, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmesi gerektiğini belirterek "Hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var" dedi. 19.15 | GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1100'e çıktı. 18.55 | LÜBNAN'DAN İSRAİL'E SIZMA İsrail ordu radyosu, Lübnan’dan İsrail topraklarına 15 insansız hava aracı sızma girişimi gerçekleştirildiğini duyurdu. 17.52 | İSRAİL'DEN SAVAŞ KABİNESİ KARARI Netanyahu ve Gantz birlik hükümeti kurdu; İsrail saldırı öncesinde Gazze Şeridi yakınlarına asker yığıyor İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardı. İki lider yeni hükümetin sadece İsrail'in Gazze Şeridi yakınlarına asker yığmasına ve Hamas militanlarına karşı başlattığı saldırı öncesinde yedek askerleri çağırmasına neden olan çatışmayla ilgili yasa tasarıları ya da hükümet kararlarını takip edeceğini söyledi.  Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid, Netanyahu ve Gantz'ın da yer aldığı yeni açıklanan acil durum kabinesinin bir parçası olup olmayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Netanyahu ve Gantz'ın yeni savaş kabinesini duyurdukları ortak açıklamada, katılmaya karar vermesi halinde Lapid için bir koltuk "ayrılacağı" belirtildi. 15.16 | GAZZE'NİN ELEKTRİĞİ TÜMDEN KESİLDİ İsrail ablukasındaki Gazze Şeridi'nde, tek elektrik santralinin yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kalmasıyla 2 milyonu aşkın nüfuslu bölgenin elektriği tümden kesildi. 15.10 | BM AÇIKLADI: 'İSRAİL SALDIRILARINDA 9 ÇALIŞANIMIZ ÖLDÜ' Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in hava saldırılarında şu ana kadar 9 Birleşmiş Milletler çalışanının öldüğünü açıkladı. BM Filistinli Mülteciler Ajansı (UNRWA) iletişim direktörü Juliette Touma, BM'nin paylaşımında "Çatışma zamanları da dâhil olmak üzere sivillerin korunması her şeyden önemlidir. (Siviller) Savaş kanunlarına uygun olarak korunmalıdırlar" ifadesinde bulundu.
Hamas militanlarının İsrail'e saldırmasının ardından başlayan çatışmalarda 5'inci güne girildi. İsrail'in hazırlıksız yakalandığı, Gazze'nin ise ablukaya alındığı korkunç savaşta hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu siviller oluştururken İsrail bin 300, Filistin ise şu ana kadar bin 100 can kaybı bildirdi. İsrail'in çağrısıyla 300 bin yedek asker ve Ulusal Birlik Hükümeti kurulurken Lübnan'da Hizbullah ve Yemen'in de ise Husilerin savaşa girme olasılığının bölgedeki tansiyonu artıracağı yorumları yapıldı.

haberimizvar.net- İsrail ve Filistin arasındaki gerilimde beşinci güne girildi. İsrail tarafında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 200'ü aşarken, İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı da 950'yi aştı. Ölen Filistinlilerin 260'ını çocuklar, 200'ünü ise kadınlar oluşturdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi ( Gazze Şeridi sınırını) kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz" dediği Gazze gece boyunca bombalandı.

20.05 | İSRAİL BİN 300 CAN KAYBI BİLDİRDİ

İsrail Sağlık Bakanlığı, Hamas saldırılarında ölenlerin sayısının 1300'e yükseldiğini duyurdu. Saldırılarda 3 bin 192 kişi de yaralandı.

19.30 | GUTERRES'TEN İSRAİL'E ÇAĞRI

BM Genel Sekreteri Guterres, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmesi gerektiğini belirterek "Hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var" dedi.

19.15 | GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1100'e çıktı.

18.55 | LÜBNAN'DAN İSRAİL'E SIZMA

İsrail ordu radyosu, Lübnan’dan İsrail topraklarına 15 insansız hava aracı sızma girişimi gerçekleştirildiğini duyurdu.

17.52 | İSRAİL'DEN SAVAŞ KABİNESİ KARARI

Netanyahu ve Gantz birlik hükümeti kurdu; İsrail saldırı öncesinde Gazze Şeridi yakınlarına asker yığıyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardı. İki lider yeni hükümetin sadece İsrail'in Gazze Şeridi yakınlarına asker yığmasına ve Hamas militanlarına karşı başlattığı saldırı öncesinde yedek askerleri çağırmasına neden olan çatışmayla ilgili yasa tasarıları ya da hükümet kararlarını takip edeceğini söyledi. 

Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid, Netanyahu ve Gantz'ın da yer aldığı yeni açıklanan acil durum kabinesinin bir parçası olup olmayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Netanyahu ve Gantz'ın yeni savaş kabinesini duyurdukları ortak açıklamada, katılmaya karar vermesi halinde Lapid için bir koltuk "ayrılacağı" belirtildi.

15.16 | GAZZE'NİN ELEKTRİĞİ TÜMDEN KESİLDİ

İsrail ablukasındaki Gazze Şeridi'nde, tek elektrik santralinin yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kalmasıyla 2 milyonu aşkın nüfuslu bölgenin elektriği tümden kesildi.

15.10 | BM AÇIKLADI: 'İSRAİL SALDIRILARINDA 9 ÇALIŞANIMIZ ÖLDÜ'

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in hava saldırılarında şu ana kadar 9 Birleşmiş Milletler çalışanının öldüğünü açıkladı.

BM Filistinli Mülteciler Ajansı (UNRWA) iletişim direktörü Juliette Touma, BM'nin paylaşımında "Çatışma zamanları da dâhil olmak üzere sivillerin korunması her şeyden önemlidir. (Siviller) Savaş kanunlarına uygun olarak korunmalıdırlar" ifadesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.