Bilimsel rapor sonucu: PANDEMİYİ YÖNETEMEDİK

GÜNDEM 28.01.2022 - 12:19, Güncelleme: 28.01.2022 - 12:19
 

Bilimsel rapor sonucu: PANDEMİYİ YÖNETEMEDİK

Almanya merkezli Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, bir araştırma yaparak ABD, Birleşik Krallık, Brezilya ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 "popülist hükümetin" 2020'de Covid-19'u yönetemediğini ve bu sebeple bu ülkelerde ölüm oranının diğer ülkelere göre daha yüksek olduğunu tespit etti.

haberimizvar.net- - Almanya’da 1900’lerin başında kurulan ve dünyanın en etkili 50 düşünce kuruluşu arasında gösterilen Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, hükümetlerin corona virüsü salgınına karşı nasıl hareket ettiğiyle ilgili kapsamlı bir rapor ve analiz hazırladı.  Sözcü'nün haberine göre; Raporda, 11 ülkeyi "popülist" olarak adlandıran kurum, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Türkiye, Hindistan, Çekya gibi ülkeleri yöneten hükümetlerin salgınla mücadele kapsamında yetersiz kaldığını ve pandemiyi iyi yönetemediklerini aktardı.  "TEPKİ ÇEKMESİ MUHTEMEL YASAKLARI ALMADILAR" Bu ülkelerde corona virüsü salgınına bağlı sebeplerle ölüm oranının diğer ülkelere göre iki kattan daha fazla olduğu belirtilirken, bu hükümetlerin “tepki çekmesi muhtemel” yasakları almaktan imtina ettiği de kayıtlara geçti.  Bu adımlar sebebiyle gereksiz yere insanların öldüğü belirtilirken araştırmayı yürüten uzmanlardan Michael Bayerlein, Google verilerine göre bu ülkelerde insanların 2020’de sokağa çıkma oranları daha yüksekken, bu ülkelerde aşırı ölüm oranının yüzde 18 olduğu fakat sıkı yasakların uygulandığı ülkelerde ise aşırı ölüm oranının yüzde 8 olduğu belirtildi.  Araştırmada, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Polonya, Slovakya, Çekya, Macaristan, Hindistan, Meksika, İsrail ve Türkiye’den verilerin kullanıldığı aktarıldı.  Araştırmada bu ülkelerde salgını ve bilimsel bulguları hor görme alışkanlığının da mevcut olduğu belirtilirken, bu sebeple bu ülkelerde yaşayanların da salgını ve yasakları ciddiye almadığı öne sürüldü.  İsveç, Norveç, Hollanda ve Birleşik Krallık’ta görevli bilim insanları verileri inceledikten sonra ölüm oranlarının en çok ABD, Brezilya, Hindistan ve Birleşik Krallık’ta kayıtlara geçtiğini aktardı.
Almanya merkezli Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, bir araştırma yaparak ABD, Birleşik Krallık, Brezilya ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 "popülist hükümetin" 2020'de Covid-19'u yönetemediğini ve bu sebeple bu ülkelerde ölüm oranının diğer ülkelere göre daha yüksek olduğunu tespit etti.

haberimizvar.net- - Almanya’da 1900’lerin başında kurulan ve dünyanın en etkili 50 düşünce kuruluşu arasında gösterilen Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, hükümetlerin corona virüsü salgınına karşı nasıl hareket ettiğiyle ilgili kapsamlı bir rapor ve analiz hazırladı.

 Sözcü'nün haberine göre; Raporda, 11 ülkeyi "popülist" olarak adlandıran kurum, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Türkiye, Hindistan, Çekya gibi ülkeleri yöneten hükümetlerin salgınla mücadele kapsamında yetersiz kaldığını ve pandemiyi iyi yönetemediklerini aktardı.

 "TEPKİ ÇEKMESİ MUHTEMEL YASAKLARI ALMADILAR"

Bu ülkelerde corona virüsü salgınına bağlı sebeplerle ölüm oranının diğer ülkelere göre iki kattan daha fazla olduğu belirtilirken, bu hükümetlerin “tepki çekmesi muhtemel” yasakları almaktan imtina ettiği de kayıtlara geçti.

 Bu adımlar sebebiyle gereksiz yere insanların öldüğü belirtilirken araştırmayı yürüten uzmanlardan Michael Bayerlein, Google verilerine göre bu ülkelerde insanların 2020’de sokağa çıkma oranları daha yüksekken, bu ülkelerde aşırı ölüm oranının yüzde 18 olduğu fakat sıkı yasakların uygulandığı ülkelerde ise aşırı ölüm oranının yüzde 8 olduğu belirtildi.

 Araştırmada, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Polonya, Slovakya, Çekya, Macaristan, Hindistan, Meksika, İsrail ve Türkiye’den verilerin kullanıldığı aktarıldı.

 Araştırmada bu ülkelerde salgını ve bilimsel bulguları hor görme alışkanlığının da mevcut olduğu belirtilirken, bu sebeple bu ülkelerde yaşayanların da salgını ve yasakları ciddiye almadığı öne sürüldü.

 İsveç, Norveç, Hollanda ve Birleşik Krallık’ta görevli bilim insanları verileri inceledikten sonra ölüm oranlarının en çok ABD, Brezilya, Hindistan ve Birleşik Krallık’ta kayıtlara geçtiğini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.