Bin 149 sürücüye 'Önce Yaya' cezası

ASAYİŞ 23.01.2024 - 11:54, Güncelleme: 23.01.2024 - 12:05
 

Bin 149 sürücüye 'Önce Yaya' cezası

Antalya'da trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş , yaya geçitleri, kavşak giriş ve çıkışları ile okul geçitlerine yavaşlamak ve geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkını tanımayan bin 149 sürücüye para cezası uygulandı.

haberimizvar.net- Antalya'da yayaların ilk geçiş hakkını çiğneyen, trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş yaya geçitleri, kavşak giriş ve çıkışları ile okul geçitlerine yavaşlamak ve geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkını tanımayan bin 149 sürücüye para cezası uygulandı. Antalya Valiliği'nden verilen bilgiye göre ' Önce Yaya, Sen Dur Yaşam Durmasın' sloganı ile yayalara ilk geçiş hakkını tanımayan sürücülere yönelik denetimler aralıksız olarak devam ediyor. Antalya genelinde 1-21 Ocak tarihlerinde drone ile yapılan denetimlerde Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerince sürekli yapılan denetim çalışmalarına ilaveten, yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçit üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yaya geçitlerini kullanmalarını sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak şu bilgiler verildi : " 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle,-sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarla belirlenmiş kavşak girişi ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar-hükmü getirilmiştir.
Antalya'da trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş , yaya geçitleri, kavşak giriş ve çıkışları ile okul geçitlerine yavaşlamak ve geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkını tanımayan bin 149 sürücüye para cezası uygulandı.

haberimizvar.net- Antalya'da yayaların ilk geçiş hakkını çiğneyen, trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş yaya geçitleri, kavşak giriş ve çıkışları ile okul geçitlerine yavaşlamak ve geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkını tanımayan bin 149 sürücüye para cezası uygulandı. Antalya Valiliği'nden verilen bilgiye göre ' Önce Yaya, Sen Dur Yaşam Durmasın' sloganı ile yayalara ilk geçiş hakkını tanımayan sürücülere yönelik denetimler aralıksız olarak devam ediyor.

Antalya genelinde 1-21 Ocak tarihlerinde drone ile yapılan denetimlerde Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerince sürekli yapılan denetim çalışmalarına ilaveten, yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçit üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yaya geçitlerini kullanmalarını sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak şu bilgiler verildi : " 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle,-sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarla belirlenmiş kavşak girişi ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar-hükmü getirilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.