Bin 720 göz hekimi Antalya'da buluştu

YEREL (AA) - Anadolu Ajansı | 09.11.2023 - 16:36, Güncelleme: 09.11.2023 - 16:36
 

Bin 720 göz hekimi Antalya'da buluştu

Türk Oftalmoloji Derneği'nin (TOD) bu yıl 57'nci kez düzenlediği 'Ulusal Oftalmoloji Kongresi' 70'i yurt dışından bin 720 göz hekiminin katılımıyla Belek Turizm Merkezi'nde başladı. 12 Kasım'da sona erecek olan kongrede göz hastalıkları ve tedavilerinde uygulanan son yöntemler yapay zeka teknolojileri başta olmak üzere alınıyor.

haberimizvar.net- TOD Erzurum-Trabzon Şubesi katkılarıyla Belek Turizm Merkezi'nde açılışı yapılan kongrede, Türkiye'nin ve dünyanın önemli göz hekimleri, göz hastalıkları ve tedavi yöntemleri, yeni teknolojilerin tanı ve tedavi yöntemlerine, göz sağlığına etkileri, yapay zeka teknolojileri başta almak üzere farklı konuları ele alıyor. Göz hekimlerinin mesleki becerilerini ve deneyimlerini artırmak amacıyla eğitim çalışmaları ve etkinliklerin de düzenlendiği kongreye 70'i yurt dışından 1720 göz hekimi katıldı. Çok sayıda firma, kongre kapsamında stant kurarak geliştirdikleri ürün ve teknolojiyi tanıttı. TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, açılışta yaptığı konuşmada, 95 yıllık ve Türkiye'nin göz doktorlarının toplandığı tek dernek olduklarını söyledi. Yoğun toplantılar yaptıklarını ifade eden Kapran, "Yıl içinde 100 civarında eğitim faaliyeti yapıyoruz. En büyük bilimsel toplantıları gerçekleştiriyoruz. Kongremize Türkiye'den 1650 hekim katılıyor. Yurt dışından 70 göz hekimi geldi ve bunun 30'u genç göz hekimleri. Çünkü genç göz hekimlerine ayrıca bir organizasyon yaptık. Genç oftalmologlar olarak uluslararası toplantı yapıyorlar." diye konuştu. HİÇBİR ŞEY ÖĞRENDİĞİMİZ DÖNEMDEKİ GİBİ KALMIYOR  Derneğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Huban Atilla da bir yıllık çabayla kongreyi organize ettiklerini, bu tür etkinlerin tecrübe paylaşımı için önemli olduğunu söyledi. Tıbbın devamlı gelişen bir bilim dalı olduğuna dikkati çeken Atilla, "O yüzden hepimizin devamlı öğrenmemiz gerekiyor. Hiçbir şey öğrendiğimiz dönemdeki, okuldaki gibi kalmıyor. Bilimsel çalışmalar, teknolojik gelişmeler hep yeniliklere açık olmamızı, bunlar için çaba sarf edip öğrenmemizi gerektiriyor. Bunları öğrenmemiz hem kendimizi geliştirmek için önemli ama aynı zamanda hastalara sunduğumuz hizmeti yeniliklerle yapabileceğimiz tedavilerin gelişmesi açısından da çok önemli." dedi. Açılış konuşmalarının ardından dernekte onur üyeliği kazanan oftalmologlara plaket ve onursal üyelik belgesi verildi. Oturumları devam eden kongre 12 Kasım'da sona erecek.
Türk Oftalmoloji Derneği'nin (TOD) bu yıl 57'nci kez düzenlediği 'Ulusal Oftalmoloji Kongresi' 70'i yurt dışından bin 720 göz hekiminin katılımıyla Belek Turizm Merkezi'nde başladı. 12 Kasım'da sona erecek olan kongrede göz hastalıkları ve tedavilerinde uygulanan son yöntemler yapay zeka teknolojileri başta olmak üzere alınıyor.

haberimizvar.net-  TOD Erzurum-Trabzon Şubesi katkılarıyla Belek Turizm Merkezi'nde açılışı yapılan kongrede, Türkiye'nin ve dünyanın önemli göz hekimleri, göz hastalıkları ve tedavi yöntemleri, yeni teknolojilerin tanı ve tedavi yöntemlerine, göz sağlığına etkileri, yapay zeka teknolojileri başta almak üzere farklı konuları ele alıyor.

Göz hekimlerinin mesleki becerilerini ve deneyimlerini artırmak amacıyla eğitim çalışmaları ve etkinliklerin de düzenlendiği kongreye 70'i yurt dışından 1720 göz hekimi katıldı. Çok sayıda firma, kongre kapsamında stant kurarak geliştirdikleri ürün ve teknolojiyi tanıttı.

TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, açılışta yaptığı konuşmada, 95 yıllık ve Türkiye'nin göz doktorlarının toplandığı tek dernek olduklarını söyledi.

Yoğun toplantılar yaptıklarını ifade eden Kapran, "Yıl içinde 100 civarında eğitim faaliyeti yapıyoruz. En büyük bilimsel toplantıları gerçekleştiriyoruz. Kongremize Türkiye'den 1650 hekim katılıyor. Yurt dışından 70 göz hekimi geldi ve bunun 30'u genç göz hekimleri. Çünkü genç göz hekimlerine ayrıca bir organizasyon yaptık. Genç oftalmologlar olarak uluslararası toplantı yapıyorlar." diye konuştu.

HİÇBİR ŞEY ÖĞRENDİĞİMİZ DÖNEMDEKİ GİBİ KALMIYOR 

Derneğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Huban Atilla da bir yıllık çabayla kongreyi organize ettiklerini, bu tür etkinlerin tecrübe paylaşımı için önemli olduğunu söyledi.

Tıbbın devamlı gelişen bir bilim dalı olduğuna dikkati çeken Atilla, "O yüzden hepimizin devamlı öğrenmemiz gerekiyor. Hiçbir şey öğrendiğimiz dönemdeki, okuldaki gibi kalmıyor. Bilimsel çalışmalar, teknolojik gelişmeler hep yeniliklere açık olmamızı, bunlar için çaba sarf edip öğrenmemizi gerektiriyor. Bunları öğrenmemiz hem kendimizi geliştirmek için önemli ama aynı zamanda hastalara sunduğumuz hizmeti yeniliklerle yapabileceğimiz tedavilerin gelişmesi açısından da çok önemli." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dernekte onur üyeliği kazanan oftalmologlara plaket ve onursal üyelik belgesi verildi.

Oturumları devam eden kongre 12 Kasım'da sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.