Bir ay önce terfi alan Gazipaşa Kaymakamı görevden alındı

GÜNDEM 03.08.2022 - 11:45, Güncelleme: 03.08.2022 - 11:45
 

Bir ay önce terfi alan Gazipaşa Kaymakamı görevden alındı

İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Antalya'nın Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk görevden alındı. Cemil Öztürk, daha geçen ay üst göreve terfi etmişti.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ/PDY soruşturmasında, Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk de görevden alındı. Kaymakam Öztürk'e, dün sabah görevden alındığı bilgisinin verildiği öğrenildi. Gazipaşa Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde de değişiklik yapıldı. Siteden Cemil Öztürk'ün bilgileri ve fotoğrafının yer aldığı bölüm kaldırıldı. Gazipaşa Kaymakamlığı'na, Antalya Vali Yardımcısı Aydın Abak'ın vekalet edeceği öğrenildi. GEÇEN AY TERFİ ETMİŞTİ Öte yandan, 403 mülki idare amirinin görev yerleri geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile değiştirilmişti. Atama kararnamesi ile Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görev yapan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden tayine tabi olanlar daha üst görevlerde değerlendirilmişti. Van-İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu olan Cemil Öztürk Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığına atanmıştı. Söz konusu atamanın üzerinden henüz 1 ay geçmişken Öztürk'ün FETÖ soruşturmasında görevden alınması dikkat çekti. CEMİL ÖZTÜRK KİMDİR? Cemil Öztürk 1980 doğumludur. 2003 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Sosyal bilimler fakültesi Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan Kaymakamımız Sayın Cemil Öztürk meslek yaşamına 2004 yılında Maliye Bakanlığı Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı. İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2005 yılında Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de yabancı dil eğitimi yanında İngiliz Yönetim Sistemi üzerine çalışmalarda bulundu. 2008-2010 tarihleri arasında Antalya-Gündoğmuş ilçesinde, 2010-2012 Tarihleri arasında Sivas-Altınyayla ilçesinde, 2012-2013 Tarihleri arasında Şırnak-Uludere ilçesinde, 2013-2016 Tarihleri arasında Aydın-Buharkent ilçesinde Kaymakamlık görevlerini yürütmüştür. Önce Van İpekyolu İlçe Kaymakamlığına ardından Antalya- Gazipaşa Kaymakamlığına asaleten atanmıştı. Cemil Öztürk evli ve 2 çocuk babasıdır.
İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Antalya'nın Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk görevden alındı. Cemil Öztürk, daha geçen ay üst göreve terfi etmişti.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ/PDY soruşturmasında, Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk de görevden alındı. Kaymakam Öztürk'e, dün sabah görevden alındığı bilgisinin verildiği öğrenildi. Gazipaşa Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde de değişiklik yapıldı. Siteden Cemil Öztürk'ün bilgileri ve fotoğrafının yer aldığı bölüm kaldırıldı. Gazipaşa Kaymakamlığı'na, Antalya Vali Yardımcısı Aydın Abak'ın vekalet edeceği öğrenildi.

GEÇEN AY TERFİ ETMİŞTİ

Öte yandan, 403 mülki idare amirinin görev yerleri geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile değiştirilmişti. Atama kararnamesi ile Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görev yapan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden tayine tabi olanlar daha üst görevlerde değerlendirilmişti. Van-İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu olan Cemil Öztürk Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığına atanmıştı. Söz konusu atamanın üzerinden henüz 1 ay geçmişken Öztürk'ün FETÖ soruşturmasında görevden alınması dikkat çekti.

CEMİL ÖZTÜRK KİMDİR?

Cemil Öztürk 1980 doğumludur. 2003 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Sosyal bilimler fakültesi Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan Kaymakamımız Sayın Cemil Öztürk meslek yaşamına 2004 yılında Maliye Bakanlığı Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2005 yılında Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de yabancı dil eğitimi yanında İngiliz Yönetim Sistemi üzerine çalışmalarda bulundu.

2008-2010 tarihleri arasında Antalya-Gündoğmuş ilçesinde, 2010-2012 Tarihleri arasında Sivas-Altınyayla ilçesinde, 2012-2013 Tarihleri arasında Şırnak-Uludere ilçesinde, 2013-2016 Tarihleri arasında Aydın-Buharkent ilçesinde Kaymakamlık görevlerini yürütmüştür. Önce Van İpekyolu İlçe Kaymakamlığına ardından Antalya- Gazipaşa Kaymakamlığına asaleten atanmıştı. Cemil Öztürk evli ve 2 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.