Bir efsaneyi romanlaştırdı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.01.2024 - 14:05, Güncelleme: 17.01.2024 - 14:03
 

Bir efsaneyi romanlaştırdı

ANTALYALI yazar- gazeteci Ulviye Küccük, okurlarını 'aşkın ve direnişin romanı' olan altıncı kitabı 'Nurhak Dağı Efsanesi' ile buluşturdu.

 haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde söyleşi eşliğinde gerçekleşen kitap imza gününe gazeteci, yazar, şair ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Yazar Ulviye Küccük'ün doğum gününün de yaş pasta kesilerek kutlandığı imza gününde, konuşmacılar Küccük'ün yeteneğine, yayımlanmış öykü, araştırma ve roman türü eserlerine övgü yağdırdı. EFSANELERİ YAŞATACAK Ulviye Küccük, okurlarına imzaladığı altıncı eseri 'Nurhak Dağı Efsanesi' adlı romanı için "Bu romanı kaleme almaya karar verdiğimde içimde yanan bir ateş vardı. Bu ateş, halk efsanelerinin unutulmaz güzellikteki hikâyelerini koruma arzusuydu" dedi. Küccük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gördüm ki bu efsaneler zamanla kaybolup gitme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu mirası yaşatma sorumluluğuyla yola çıktım ve bu kitap, o mirası koruma adına atılmış bir adımın da ürünü oldu. Elbistan ve çevresinde uzun bir geçmişe dayanan, derin kökleri olan halk efsaneleri bulunuyor. Ben de bu topraklarda yetişmiş biri olarak bu efsanelere duyduğum sevgi ve saygıyı kendi kalemimle ifade etmek istedim."  
ANTALYALI yazar- gazeteci Ulviye Küccük, okurlarını 'aşkın ve direnişin romanı' olan altıncı kitabı 'Nurhak Dağı Efsanesi' ile buluşturdu.

 haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde söyleşi eşliğinde gerçekleşen kitap imza gününe gazeteci, yazar, şair ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Yazar Ulviye Küccük'ün doğum gününün de yaş pasta kesilerek kutlandığı imza gününde, konuşmacılar Küccük'ün yeteneğine, yayımlanmış öykü, araştırma ve roman türü eserlerine övgü yağdırdı.

EFSANELERİ YAŞATACAK

Ulviye Küccük, okurlarına imzaladığı altıncı eseri 'Nurhak Dağı Efsanesi' adlı romanı için "Bu romanı kaleme almaya karar verdiğimde içimde yanan bir ateş vardı. Bu ateş, halk efsanelerinin unutulmaz güzellikteki hikâyelerini koruma arzusuydu" dedi. Küccük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gördüm ki bu efsaneler zamanla kaybolup gitme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu mirası yaşatma sorumluluğuyla yola çıktım ve bu kitap, o mirası koruma adına atılmış bir adımın da ürünü oldu. Elbistan ve çevresinde uzun bir geçmişe dayanan, derin kökleri olan halk efsaneleri bulunuyor. Ben de bu topraklarda yetişmiş biri olarak bu efsanelere duyduğum sevgi ve saygıyı kendi kalemimle ifade etmek istedim."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.