Bir kadın daha yakılarak öldürüldü

YAŞAM 14.04.2021 - 12:12, Güncelleme: 14.04.2021 - 12:19
 

Bir kadın daha yakılarak öldürüldü

Ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Saynur Süyüncü’nün sistematik şiddete maruz kaldığı ve jandarmaya giderek, evli olduğu erkeğin kardeşlerini şikayet ettiği belirtildi

haberimizvar.net- Siirt’in Baykan ilçesinin Ziyaret beldesine bağlı Karakaya köyünde Saynur Süyüncü isimli kadın, 10 Nisan’da yanmış şekilde bulunmuştu. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi’ne kaldırılan Saynur 11 Nisan’da hayatını kaybetmişti. Siirt merkezde bulunan Zevye Mezarlığı’na defnedilen Saynur’un cenaze törenine evli olduğu H. Süyüncü ve ailesi katılmadı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Baykan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Saynur’un daha önce H. Süyüncü’nün kardeşleri tarafından şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Saynur’un Baykan Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunduğu belirtildi. Dört çocuğu olan Saynur’un evli olduğu erkeğin erkek kardeşleri S. ve R. Süyüncü hakkında 3 Haziran 2020 tarihinde karakola giderek kendisine şiddet uyguladıkları gerekçesiyle şikayette bulunduğu öğrenildi. Şikayetle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ise öğrenilemedi. Saynur yeniden dönmek zorunda kaldığı evde şiddete maruz bırakılmaya devam etti. Yakınlarının aktardığına göre, Saynur kafasına aldığı darbeler sonucu geçici hafıza kaybı yaşadı. Maruz bırakıldığı sistematik şiddet nedeniyle rahatsızlanan kadın, ağabeyi tarafından babasının yaşadığı eve getirildi. 7 ay boyunca babasının evinde kalan ve ailesi tarafından tedavi ettirilen Saynur, kendisine destek olan ağabeyinin köyden ayrılmasıyla, evli olduğu erkek tarafından yeniden eve götürüldü.
Ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Saynur Süyüncü’nün sistematik şiddete maruz kaldığı ve jandarmaya giderek, evli olduğu erkeğin kardeşlerini şikayet ettiği belirtildi

haberimizvar.net- Siirt’in Baykan ilçesinin Ziyaret beldesine bağlı Karakaya köyünde Saynur Süyüncü isimli kadın, 10 Nisan’da yanmış şekilde bulunmuştu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi’ne kaldırılan Saynur 11 Nisan’da hayatını kaybetmişti.

Siirt merkezde bulunan Zevye Mezarlığı’na defnedilen Saynur’un cenaze törenine evli olduğu H. Süyüncü ve ailesi katılmadı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Baykan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Saynur’un daha önce H. Süyüncü’nün kardeşleri tarafından şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Saynur’un Baykan Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunduğu belirtildi.

Dört çocuğu olan Saynur’un evli olduğu erkeğin erkek kardeşleri S. ve R. Süyüncü hakkında 3 Haziran 2020 tarihinde karakola giderek kendisine şiddet uyguladıkları gerekçesiyle şikayette bulunduğu öğrenildi.

Şikayetle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ise öğrenilemedi.

Saynur yeniden dönmek zorunda kaldığı evde şiddete maruz bırakılmaya devam etti.

Yakınlarının aktardığına göre, Saynur kafasına aldığı darbeler sonucu geçici hafıza kaybı yaşadı. Maruz bırakıldığı sistematik şiddet nedeniyle rahatsızlanan kadın, ağabeyi tarafından babasının yaşadığı eve getirildi.

7 ay boyunca babasının evinde kalan ve ailesi tarafından tedavi ettirilen Saynur, kendisine destek olan ağabeyinin köyden ayrılmasıyla, evli olduğu erkek tarafından yeniden eve götürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.