Bir şehirde buluştuk bir şehri oluşturduk

KÜLTÜR 27.09.2023 - 12:17, Güncelleme: 27.09.2023 - 12:17
 

Bir şehirde buluştuk bir şehri oluşturduk

Muratpaşa Belediyesi'nin 7'nci kez düzenlediği Yöreler ve Renkler Festivali'nin ikinci gününde Ege ve Marmara gecesi düzenlendi. Katılımcı derneklerin plaketlerini takdim eden Başkan Ümit Uysal, festivalin 'Bir şehirde buluştuk, bir şehri oluşturduk' felsefesi ile yoğrulmuş bir etkinlik olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- “Türkiye’miz hepimizin” sloganıyla Muratpaşa Belediyesi’nin 7’ncisini düzenlediği Yöreler Renkler Festivali devam ediyor. Festivalin ikinci gününde Başkan Uysal, festivale katılan derneklerin Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndaki stantlarını ziyaret etti. Uysal, dernek temsilcilerinin Mevlit Kandilini kutladı ve kandil simidi ikram etti.  Şehirlerin yemeklerinin, el sanatlarının, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtıldığı stantlarda Başkan Uysal, Kahramanmaraşlılarla dondurma yaptı, Nevşehirlilerle testi kebabı kırıp Trabzonlularla kuymak hazırladı. Başkan Uysal, ziyaretinde derneklerle ve festival alanın dolduran vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.  Festivalin ikinci günü, Ege ve Marmara gecesiyle devam etti. Gecede İlke Türkdoğan ve Antalya Orkestrası sahne aldı. Gecede, Başkan Uysal Marmara ve Ege bölgeleri hemşeri derneklerine Başkan katılım plaketlerini takdim etti. Uysal, konuşmasında ise Yöreler Renkler Festivali’nin “Bir şehirde buluştuk bir şehri oluşturduk” felsefesi ile yoğrulmuş bir etkinlik olduğunu söyledi. Türkiye’nin ve özellikle Antalya’nın son 50-60 yıl içinde yoğun bir göç aldığına dikkat çeken Başkan Uysal, Muratpaşa’da herkesin kendini eşit, saygı değer ve komşu hissettiğinin altını çizdi.
Muratpaşa Belediyesi'nin 7'nci kez düzenlediği Yöreler ve Renkler Festivali'nin ikinci gününde Ege ve Marmara gecesi düzenlendi. Katılımcı derneklerin plaketlerini takdim eden Başkan Ümit Uysal, festivalin 'Bir şehirde buluştuk, bir şehri oluşturduk' felsefesi ile yoğrulmuş bir etkinlik olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- “Türkiye’miz hepimizin” sloganıyla Muratpaşa Belediyesi’nin 7’ncisini düzenlediği Yöreler Renkler Festivali devam ediyor. Festivalin ikinci gününde Başkan Uysal, festivale katılan derneklerin Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndaki stantlarını ziyaret etti. Uysal, dernek temsilcilerinin Mevlit Kandilini kutladı ve kandil simidi ikram etti. 

Şehirlerin yemeklerinin, el sanatlarının, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtıldığı stantlarda Başkan Uysal, Kahramanmaraşlılarla dondurma yaptı, Nevşehirlilerle testi kebabı kırıp Trabzonlularla kuymak hazırladı. Başkan Uysal, ziyaretinde derneklerle ve festival alanın dolduran vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Festivalin ikinci günü, Ege ve Marmara gecesiyle devam etti. Gecede İlke Türkdoğan ve Antalya Orkestrası sahne aldı. Gecede, Başkan Uysal Marmara ve Ege bölgeleri hemşeri derneklerine Başkan katılım plaketlerini takdim etti. Uysal, konuşmasında ise Yöreler Renkler Festivali’nin “Bir şehirde buluştuk bir şehri oluşturduk” felsefesi ile yoğrulmuş bir etkinlik olduğunu söyledi. Türkiye’nin ve özellikle Antalya’nın son 50-60 yıl içinde yoğun bir göç aldığına dikkat çeken Başkan Uysal, Muratpaşa’da herkesin kendini eşit, saygı değer ve komşu hissettiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.