Bir zamanlar fakirin etiydi! Kilosu 259 TL

EKONOMİ 13.02.2024 - 18:31, Güncelleme: 13.02.2024 - 19:13
 

Bir zamanlar fakirin etiydi! Kilosu 259 TL

Bir zamanlar fakirin eti olan ve adına türküler yazılan kuru fasulye artık lüks sınıfına girdi. Kuru fasulyenin kilosu artık marketlerde 259.95 TL'den satılıyor.

haberimizvar.net- Bir markette kuru fasulyenin kilosu 259.99 TL’den satılıyor. Yanlış okumadınız evet bir kilo fasulye 259.99 TL’den raflarda yerini aldı. Temel gıda ürünlerinden tutun, barınmaya kadar bir insanın yaşamını sürdürebileceği her şeyin fiyatı her gün pahalılaşıyor. Vatandaş fiyat değişimleri karşısında cepleri boş girdiği marketten elleri de boş şekilde çıkıyor. Eskiden baklagil grubu olan ürünler, dar gelirlinin proteini olarak adlandırılırken artık lüks tüketim grubunda yer almaya başladılar. Emekliden asgari ücretliye, asgari ücretliden sabit gelirliye kadar olan vatandaşlar bir şey alırken kırk kere düşündükten sonra almadan  yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon karşısında maaşların erimesi, hepimizin alım gücünü bitirerek yaşam şartlarını zorlaştırıyor.   (Yeni Çağ)
Bir zamanlar fakirin eti olan ve adına türküler yazılan kuru fasulye artık lüks sınıfına girdi. Kuru fasulyenin kilosu artık marketlerde 259.95 TL'den satılıyor.

haberimizvar.net- Bir markette kuru fasulyenin kilosu 259.99 TL’den satılıyor. Yanlış okumadınız evet bir kilo fasulye 259.99 TL’den raflarda yerini aldı.

Temel gıda ürünlerinden tutun, barınmaya kadar bir insanın yaşamını sürdürebileceği her şeyin fiyatı her gün pahalılaşıyor. Vatandaş fiyat değişimleri karşısında cepleri boş girdiği marketten elleri de boş şekilde çıkıyor.

Eskiden baklagil grubu olan ürünler, dar gelirlinin proteini olarak adlandırılırken artık lüks tüketim grubunda yer almaya başladılar.

Emekliden asgari ücretliye, asgari ücretliden sabit gelirliye kadar olan vatandaşlar bir şey alırken kırk kere düşündükten sonra almadan  yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

Yüksek enflasyon karşısında maaşların erimesi, hepimizin alım gücünü bitirerek yaşam şartlarını zorlaştırıyor.

 

(Yeni Çağ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.