BirGün çalışanlarının da basın kartları iptal

GÜNDEM 24.01.2020 - 22:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

BirGün çalışanlarının da basın kartları iptal

Evrensel gazetesinin ardından BirGün gazetesi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bazı çalışan, yazar ve yöneticilerinin basın kartlarını iptal ettiğini açıkladı.

haberimizvar.net-Evrensel gazetesi çalışanlarının basın kartlarının iptal edilmesinin ardından bir haber de BirGün gazetesinden geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, aylardır ‘değişiklik çalışması sürüyor’ açıklamasını yapıyordu. BirGün gazetesi çalışanlarının basın kartlarının neden iptal edildiğiyle ilgili henüz İletişim Başkanlığı’ndan gazeteye hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Söz konusu iptal hakkında gazeteye herhangi bir resmi bildirim de yapılmadı. BirGün yayın koordinatörleri Yaşar Aydın ve İbrahim Varlı, ek yayınlar sorumlusu Berkant Gültekin, yazar Doğan Tılıç ve Ankara muhabirleri Hüseyin Şimşek ile Oktay Evsen’in basın kartları iptal edildi.   İLETİŞİM PROFESÖRÜNÜN KARTI İPTAL   Gazetenin yazarlarından, Başkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doğan Tılıç, basın kartının iptal edilmesi ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın uygulamasına şu ifadelerle tepki gösterdi: “Basın kartımın iptal edilip edilmediğini kesin olarak bilmiyorum. Bu sabah e-devlet’te kontrol ettiğimde ‘iptal edildi’ ifadesini gördüm. 1986 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Önemli uluslararası medya kuruluşları için çalıştım, çalışıyorum. Yıllarca Afganistan, Irak, Yugoslavya gibi çatışma bölgelerinde savaş muhabiri olarak çalıştım. Devlet başkanları/liderler ile yurt dışında/içinde röportajlar yaptım. Ulusal ve uluslararası gazetecilik ödülleri aldım. 2016 yılında Malaga Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından ‘Uluslararası Basın Özgürlüğü’ ödülü verildi. Uluslararası Basın Kartım var. Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli gazetecilik örgütlerinde yöneticilik yaptım, yapıyorum. İletişim profesörüyüm ve yıllardır üniversitelerde ders veriyorum. Şimdi, benim gazeteci olmadığıma karar verilmiş ve ‘Sürekli Basın Kartı’m iptal edilmişse, bu benden çok onu iptal edenlerin sorunudur. Kartımın iptal edilmiş olması benim gazeteciliğimden bir şey eksiltmez”b   MUHALİF GAZETELERE ÖZEL UYGULAMA   Daha önce Başbakanlık bünyesindeki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı verilen başkanlık sistemine geçişle beraber Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmış ve ‘İletişim Başkanlığı’ adını almıştı. BYEGM’e bağlı Basın Kartları Komisyonu da böylece Cumhurbaşkanlığı denetimine girmişti. Söz konusu düzenleme ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bütün basın kartlarını yenilemek için çalışma başlattı. Bu ‘yenileme’ süreci, muhalif gazetecilerin basın kartlarının iptal edildiği bir hal aldı. 
Evrensel gazetesinin ardından BirGün gazetesi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bazı çalışan, yazar ve yöneticilerinin basın kartlarını iptal ettiğini açıkladı.

haberimizvar.net-Evrensel gazetesi çalışanlarının basın kartlarının iptal edilmesinin ardından bir haber de BirGün gazetesinden geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, aylardır ‘değişiklik çalışması sürüyor’ açıklamasını yapıyordu. BirGün gazetesi çalışanlarının basın kartlarının neden iptal edildiğiyle ilgili henüz İletişim Başkanlığı’ndan gazeteye hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Söz konusu iptal hakkında gazeteye herhangi bir resmi bildirim de yapılmadı. BirGün yayın koordinatörleri Yaşar Aydın ve İbrahim Varlı, ek yayınlar sorumlusu Berkant Gültekin, yazar Doğan Tılıç ve Ankara muhabirleri Hüseyin Şimşek ile Oktay Evsen’in basın kartları iptal edildi.

 

İLETİŞİM PROFESÖRÜNÜN KARTI İPTAL

 

Gazetenin yazarlarından, Başkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doğan Tılıç, basın kartının iptal edilmesi ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın uygulamasına şu ifadelerle tepki gösterdi: “Basın kartımın iptal edilip edilmediğini kesin olarak bilmiyorum. Bu sabah e-devlet’te kontrol ettiğimde ‘iptal edildi’ ifadesini gördüm. 1986 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Önemli uluslararası medya kuruluşları için çalıştım, çalışıyorum. Yıllarca Afganistan, Irak, Yugoslavya gibi çatışma bölgelerinde savaş muhabiri olarak çalıştım. Devlet başkanları/liderler ile yurt dışında/içinde röportajlar yaptım. Ulusal ve uluslararası gazetecilik ödülleri aldım. 2016 yılında Malaga Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından ‘Uluslararası Basın Özgürlüğü’ ödülü verildi. Uluslararası Basın Kartım var. Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli gazetecilik örgütlerinde yöneticilik yaptım, yapıyorum. İletişim profesörüyüm ve yıllardır üniversitelerde ders veriyorum. Şimdi, benim gazeteci olmadığıma karar verilmiş ve ‘Sürekli Basın Kartı’m iptal edilmişse, bu benden çok onu iptal edenlerin sorunudur. Kartımın iptal edilmiş olması benim gazeteciliğimden bir şey eksiltmez”b

 

MUHALİF GAZETELERE ÖZEL UYGULAMA

 

Daha önce Başbakanlık bünyesindeki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı verilen başkanlık sistemine geçişle beraber Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmış ve ‘İletişim Başkanlığı’ adını almıştı. BYEGM’e bağlı Basın Kartları Komisyonu da böylece Cumhurbaşkanlığı denetimine girmişti. Söz konusu düzenleme ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bütün basın kartlarını yenilemek için çalışma başlattı. Bu ‘yenileme’ süreci, muhalif gazetecilerin basın kartlarının iptal edildiği bir hal aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.