Birleşik Kamu İş devrimlerin tarihini unutmadı

GÜNDEM 02.03.2020 - 14:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Birleşik Kamu İş devrimlerin tarihini unutmadı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan üç devrim yasasının 96. yıl dönümünü kutladı.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli devrimlerinden biri 3 Mart 1924’te Halifelik, Şeriye ve Evkaf Vekâleti ile Erkân-ı Harbiye Vekâleti kaldırıldığını, Osmanlı hanedanı mensuplarının yurtdışına çıkartıldığını ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası) kabul edildiği yazılı açıklamayla kaydetti. 3 Mart devrim yasaları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal, laik ve bilimsel temellere dayanan çağdaş bir devlet olmanın temellerini atıldığını belirten Balık, ancak günümüzde devlet kurumlarının cemaatlerce doldurulduğu, tarikatların baş tacı edildiği, aklın, bilimin dışlandığı bir dönem yaşandığını aktardı. ŞERİATÇI DÜZEN DEVRİMLERİ KALDIRMAK İSTİYOR Cumhuriyeti yıkmak isteyen ve anayasal rejimi ortadan kaldırmak isteyen, hilafet ve saltanat özlemi içindeki gerici siyasi hareketlerin özellikle bu siyasi iktidar döneminde büyüdüğüne dikkat çeken Balık, “Türk devriminin önemli kazanımlarından biri olan “hilafetin kaldırılmasını” içine sindiremeyen Cumhuriyet düşmanları, Cumhuriyetin kurucu kadrosu Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına ve onların aziz hatıralarına hakaret etmekte ve hilafeti getireceğini, şeriatçı bir düzen kurarak devrimlerini kaldırmak istemektedirler.  Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet sahipsiz değildir. Demokrasi ve laikliği kaldırmak, hilafeti yeniden getirmek isteyenlere karşı Cumhuriyetin ve Atatürk’ün modern yurttaşları, öğretmenleri, bilim adamları dimdik ayaktadır” dedi. 
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan üç devrim yasasının 96. yıl dönümünü kutladı.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli devrimlerinden biri 3 Mart 1924’te Halifelik, Şeriye ve Evkaf Vekâleti ile Erkân-ı Harbiye Vekâleti kaldırıldığını, Osmanlı hanedanı mensuplarının yurtdışına çıkartıldığını ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası) kabul edildiği yazılı açıklamayla kaydetti. 3 Mart devrim yasaları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal, laik ve bilimsel temellere dayanan çağdaş bir devlet olmanın temellerini atıldığını belirten Balık, ancak günümüzde devlet kurumlarının cemaatlerce doldurulduğu, tarikatların baş tacı edildiği, aklın, bilimin dışlandığı bir dönem yaşandığını aktardı.

ŞERİATÇI DÜZEN DEVRİMLERİ KALDIRMAK İSTİYOR

Cumhuriyeti yıkmak isteyen ve anayasal rejimi ortadan kaldırmak isteyen, hilafet ve saltanat özlemi içindeki gerici siyasi hareketlerin özellikle bu siyasi iktidar döneminde büyüdüğüne dikkat çeken Balık, “Türk devriminin önemli kazanımlarından biri olan “hilafetin kaldırılmasını” içine sindiremeyen Cumhuriyet düşmanları, Cumhuriyetin kurucu kadrosu Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına ve onların aziz hatıralarına hakaret etmekte ve hilafeti getireceğini, şeriatçı bir düzen kurarak devrimlerini kaldırmak istemektedirler.  Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet sahipsiz değildir. Demokrasi ve laikliği kaldırmak, hilafeti yeniden getirmek isteyenlere karşı Cumhuriyetin ve Atatürk’ün modern yurttaşları, öğretmenleri, bilim adamları dimdik ayaktadır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.