Birleşik Kamu-İş: Memura sürünme zammı

GÜNDEM 23.08.2021 - 21:26, Güncelleme: 23.08.2021 - 21:31
 

Birleşik Kamu-İş: Memura sürünme zammı

Memur maaşlarına 2022 için verilen yüzde 5+7’lik artışın ‘sürünme zammı’ olduğunu söyleyen Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Bu rakam ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve ülke koşullarına göre belirlenmemiştir” dedi.

HABERİMİZVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’le birlikte, memur maaşlarına 2022’nin ilk yarısı için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldığını açıkladı. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Memura sürünme zammını kabul etmiyoruz” dedi. ÜLKE KOŞULLARINA GÖRE BELİRLENMEDİ Videolu açıklama yapan Balık, “Yandaş konfederasyonlara ve AKP iktidarına sesleniyoruz. Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de yüzde 5+7, 2023’de ise yüzde 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir ücret ancak ve ancak grevli toplu sözleşme hakkı ile sağlanabilir” ifadelerini kullandı.
Memur maaşlarına 2022 için verilen yüzde 5+7’lik artışın ‘sürünme zammı’ olduğunu söyleyen Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Bu rakam ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve ülke koşullarına göre belirlenmemiştir” dedi.

HABERİMİZVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’le birlikte, memur maaşlarına 2022’nin ilk yarısı için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldığını açıkladı. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Memura sürünme zammını kabul etmiyoruz” dedi.

ÜLKE KOŞULLARINA GÖRE BELİRLENMEDİ

Videolu açıklama yapan Balık, Yandaş konfederasyonlara ve AKP iktidarına sesleniyoruz. Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de yüzde 5+7, 2023’de ise yüzde 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir ücret ancak ve ancak grevli toplu sözleşme hakkı ile sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.