Bitcoin ilk kez bir ülkenin resmi para birimi oldu

EKONOMİ 10.06.2021 - 16:48, Güncelleme: 10.06.2021 - 16:48
 

Bitcoin ilk kez bir ülkenin resmi para birimi oldu

El Salvador Kongresi, kripto para birimi Bitcoin'in yasal hale getirilmesi için sunulan yasa tasarısını onayladı.

haberimizvar.net-  Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i yasal hale getiren ilk ülke olarak tarihe geçti. El Salvador'da Kongre, geçtiğimiz günlerde ülkenin Devlet Başkanı Bukele, tarafından duyurulan Bitcoin yasa tasarına onay verdi. El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i ulusal para birimi (yasal para birimi) olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçti. Kongre, 62 oy ile yasa tasarısını kabul etmiş oldu. Böylece, Orta Amerika ülkesi, dünyada dijital parayı resmen kabul eden ilk ülke olma özelliğini kazandı. Ülkede ABD dolarınının da yasal para birimi olarak kullanılacağı belirtildi. Bukele sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bitcoin kullanımının isteğe bağlı olacağını ve kullanıcılara risk getirmediğini de sözlerine ekledi. Bukele Florida'da düzenlenen bir Bitcoin konferansında yaptığı konuşmada "Kısa vadede istihdam yaratacak ve resmi ekonominin dışında kalan binlercesinin sisteme dahil edilmesini sağlayacak" ifadelerini kullanmıştı.  
El Salvador Kongresi, kripto para birimi Bitcoin'in yasal hale getirilmesi için sunulan yasa tasarısını onayladı.

haberimizvar.net-  Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i yasal hale getiren ilk ülke olarak tarihe geçti.

El Salvador'da Kongre, geçtiğimiz günlerde ülkenin Devlet Başkanı Bukele, tarafından duyurulan Bitcoin yasa tasarına onay verdi. El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i ulusal para birimi ( yasal para birimi) olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçti.

Kongre, 62 oy ile yasa tasarısını kabul etmiş oldu. Böylece, Orta Amerika ülkesi, dünyada dijital parayı resmen kabul eden ilk ülke olma özelliğini kazandı. Ülkede ABD dolarınının da yasal para birimi olarak kullanılacağı belirtildi.

Bukele sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bitcoin kullanımının isteğe bağlı olacağını ve kullanıcılara risk getirmediğini de sözlerine ekledi.

Bukele Florida'da düzenlenen bir Bitcoin konferansında yaptığı konuşmada "Kısa vadede istihdam yaratacak ve resmi ekonominin dışında kalan binlercesinin sisteme dahil edilmesini sağlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.