Bitcoin rekor tazeledi

EKONOMİ 09.11.2021 - 10:22, Güncelleme: 09.11.2021 - 10:22
 

Bitcoin rekor tazeledi

Son 24 saatte yüzde 4’e yakın değer kazanan kripto para Bitcoin, 68 bin 254 dolara ulaşarak 20 Ekim’deki rekorunu kırdı.

haberimizvar.net- Bir süredir durgun bir seyir izledikten sonra dün atağa geçmeye başlayan dünyanın en yüksek piyasa değerine sahip kripto parası Bitcoin, 68 bin 254 (Yaklaşık 666 bin TL) dolarla rekor tazeledi. Yüzde 4,10’a yakın değer kazanan Bitcoin, böylece 20 Ekim’deki 66 bin 973 dolarlık zirvesini geride bıraktı. Kripto para geçen nisan ayında da rekor kırmıştı.   Bitcoin, nisan ayındaki rekoru sonrasında kademeli bir düşüşle temmuz ortasında 30 bin doların altını görmüştü. Sonrasında yeniden yükselişe geçen kripto para, 20 Ekim’de rekor kırdıktan sonra hafif bir çekilme yaşamıştı. 68 bin 254 dolara çıkmadan önce Bitcoin, dün yer yer 65 bin dolar seviyelerinden işlem görüyordu. ETHEREUM DA YÜKSELİŞTE Öte yandan bir diğer kripto para Ethereum da yeni rekorlar yaşanıyor. Dün 4 bin 795 dolar ile rekor kıran Ethereum, bugün 4 bin 824 dolarla rekorunu yeniledi. Ethereum en düşük 4 bin 755 dolar, en yüksek 4 bin 824 dolar seviyesini görmüş oldu. Bloomberg’te yer alan habere göre Fundstrat’ın yayımladığı bir teknik strateji raporunda, kripto piyasalar gelecek yıl için konsolide olmaya başlamadan önce dördüncü çeyrekte son bir yükseliş gerçekleştirebilir. UZMANLARDAN UYARI Bununla birlikte uzmanlar, kripto paraların aşağı ve yukarı yönü ani hareketlerine dikkat çekerek, temkinli olunması yönünde kamuoyuna uyarılarda bulunuyor. Kripto paralar, bir anda yüksek seviyelere ulaştıkları gibi, aynı şekilde hızlı olarak büyük değer de kaybedebiliyor. Bu da yatırımcıları ciddi risklerle karşı karşıya bırakıyor.
Son 24 saatte yüzde 4’e yakın değer kazanan kripto para Bitcoin, 68 bin 254 dolara ulaşarak 20 Ekim’deki rekorunu kırdı.

haberimizvar.net- Bir süredir durgun bir seyir izledikten sonra dün atağa geçmeye başlayan dünyanın en yüksek piyasa değerine sahip kripto parası Bitcoin, 68 bin 254 (Yaklaşık 666 bin TL) dolarla rekor tazeledi.

Yüzde 4,10’a yakın değer kazanan Bitcoin, böylece 20 Ekim’deki 66 bin 973 dolarlık zirvesini geride bıraktı. Kripto para geçen nisan ayında da rekor kırmıştı.

 

Bitcoin, nisan ayındaki rekoru sonrasında kademeli bir düşüşle temmuz ortasında 30 bin doların altını görmüştü. Sonrasında yeniden yükselişe geçen kripto para, 20 Ekim’de rekor kırdıktan sonra hafif bir çekilme yaşamıştı.

68 bin 254 dolara çıkmadan önce Bitcoin, dün yer yer 65 bin dolar seviyelerinden işlem görüyordu.

ETHEREUM DA YÜKSELİŞTE

Öte yandan bir diğer kripto para Ethereum da yeni rekorlar yaşanıyor. Dün 4 bin 795 dolar ile rekor kıran Ethereum, bugün 4 bin 824 dolarla rekorunu yeniledi. Ethereum en düşük 4 bin 755 dolar, en yüksek 4 bin 824 dolar seviyesini görmüş oldu.

Bloomberg’te yer alan habere göre Fundstrat’ın yayımladığı bir teknik strateji raporunda, kripto piyasalar gelecek yıl için konsolide olmaya başlamadan önce dördüncü çeyrekte son bir yükseliş gerçekleştirebilir.

UZMANLARDAN UYARI

Bununla birlikte uzmanlar, kripto paraların aşağı ve yukarı yönü ani hareketlerine dikkat çekerek, temkinli olunması yönünde kamuoyuna uyarılarda bulunuyor.

Kripto paralar, bir anda yüksek seviyelere ulaştıkları gibi, aynı şekilde hızlı olarak büyük değer de kaybedebiliyor. Bu da yatırımcıları ciddi risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.