Bitcoin’de kayıp yüzde 10’un üstünde

EKONOMİ 24.02.2022 - 14:06, Güncelleme: 24.02.2022 - 14:06
 

Bitcoin’de kayıp yüzde 10’un üstünde

Rusya’nın Ukrayna’ya topraklarına girmesi sonrası kripto para piyasası da çakıldı.

haberimizvar.net-  Rusya bugün Ukrayna’nın doğusunda askeri harekat başlatmıştı. Rus kuvvetleri Ukrayna’nın bazı kentlerine füze saldırısı düzenliyor ve kıyı kentlerine de çıkarma yapıyor.  Gerilimin çatışmaya dönüşmesi sonrası Bitcoin 34 bin 300 dolara kadar indi. Bu bölgeden gelen tepkiyle 35 bin dolar seviyesine dönen BTC’de günlük kayıp öğle saatleri itibarıyla yüzde 10’un üzerinde. En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum yüzde 14’e yaklaşan kayıpla 2 bin 400 doların altında hareket ederken, Ripple benzer oranda kayıpla 0,63 dolara kadar inmiş durumda. Doge ve Ship gibi coinlerde düşüş yüzde 20’ye yakın.   Geçen sene güçlü bir boğa dönemi yaşayan Bitcoin, nisanda 64 bin 813 dolarla gördüğü zirvenin ardından başlayan düşüş dalgasında 28 bin dolarlı seviyelere kadar inmiş, kasım ayındaysa fon haberlerinin etkisiyle yeniden 69 bin dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekoruna ulaşmıştı.
Rusya’nın Ukrayna’ya topraklarına girmesi sonrası kripto para piyasası da çakıldı.

haberimizvar.net-  Rusya bugün Ukrayna’nın doğusunda askeri harekat başlatmıştı. Rus kuvvetleri Ukrayna’nın bazı kentlerine füze saldırısı düzenliyor ve kıyı kentlerine de çıkarma yapıyor.

 Gerilimin çatışmaya dönüşmesi sonrası Bitcoin 34 bin 300 dolara kadar indi. Bu bölgeden gelen tepkiyle 35 bin dolar seviyesine dönen BTC’de günlük kayıp öğle saatleri itibarıyla yüzde 10’un üzerinde.

En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum yüzde 14’e yaklaşan kayıpla 2 bin 400 doların altında hareket ederken, Ripple benzer oranda kayıpla 0,63 dolara kadar inmiş durumda.

Doge ve Ship gibi coinlerde düşüş yüzde 20’ye yakın.

 

Geçen sene güçlü bir boğa dönemi yaşayan Bitcoin, nisanda 64 bin 813 dolarla gördüğü zirvenin ardından başlayan düşüş dalgasında 28 bin dolarlı seviyelere kadar inmiş, kasım ayındaysa fon haberlerinin etkisiyle yeniden 69 bin dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekoruna ulaşmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.