'Bizim Yunus' Aspendos'ta sahnelenecek

KÜLTÜR 21.05.2021 - 11:19, Güncelleme: 21.05.2021 - 11:19
 

'Bizim Yunus' Aspendos'ta sahnelenecek

Devlet Tiyatroları, 23 Mayıs Pazar akşamı tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda, 'Bizim Yunus' adlı tiyatro eseriyle perdelerini açacak.

 haberimizvar.net- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamada, 'Bizim Yunus' adlı tiyatro oyununun 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' etkinlikleri kapsamında hazırlandığına vurgu yapıldı. Açıklamada, "2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış, Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan edilmiştir" denildi.   Bu kapsamda Sönmez Atasoy'un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt'un yönettiği 'Bizim Yunus' adlı oyun 23 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de Antalya'da Aspendos Antik Tiyatrosunda tiyatro severler için perde açacak.   Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, kostüm tasarımı Funda Karasaç'a, ışık tasarımı Mustafa Bal'a ve müzikleri Nedim Yıldız'a ait oyunda, 'Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta' teması işlenecek. Yunus Emre'yi Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandıracak.   Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayı için hazırladığı etkinlikler kapsamında Devlet Tiyatroları tarihinde ilk kez TRT 2'den naklen yayınla ilk gösterimini gerçekleştirmiş ve izleyenlerden tam not almıştı.   Biletleri satışa çıkarılan 'Bizim Yunus'u izlemek isteyen sanatseverler, 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağından etkilenmeyecek.
Devlet Tiyatroları, 23 Mayıs Pazar akşamı tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda, 'Bizim Yunus' adlı tiyatro eseriyle perdelerini açacak.

 haberimizvar.net- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamada, 'Bizim Yunus' adlı tiyatro oyununun 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' etkinlikleri kapsamında hazırlandığına vurgu yapıldı. Açıklamada, "2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış, Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan edilmiştir" denildi.

 

Bu kapsamda Sönmez Atasoy'un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt'un yönettiği 'Bizim Yunus' adlı oyun 23 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de Antalya'da Aspendos Antik Tiyatrosunda tiyatro severler için perde açacak.

 

Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, kostüm tasarımı Funda Karasaç'a, ışık tasarımı Mustafa Bal'a ve müzikleri Nedim Yıldız'a ait oyunda, 'Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta' teması işlenecek. Yunus Emre'yi Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandıracak.

 

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayı için hazırladığı etkinlikler kapsamında Devlet Tiyatroları tarihinde ilk kez TRT 2'den naklen yayınla ilk gösterimini gerçekleştirmiş ve izleyenlerden tam not almıştı.

 

Biletleri satışa çıkarılan 'Bizim Yunus'u izlemek isteyen sanatseverler, 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağından etkilenmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.