BM’den Türkiye’ye Kıbrıs kınaması

GÜNDEM 23.07.2021 - 18:03, Güncelleme: 23.07.2021 - 18:03
 

BM’den Türkiye’ye Kıbrıs kınaması

BM Güvenlik Konseyi, “Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır” diyen Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadığını açıkladı.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır” sözlerine Birleşmiş Milletler’den (BM) kınama geldi. AKP’nin bayramlaşma programına video konferans yöntemiyle katılan Erdoğan, “Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi, egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır” demişti.   ‘DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ’   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınayan BM Güvenlik Konseyi’nin yaptığı açıklamada Fransız haber ajansı AFP tarafından yayımlanan anlaşma konusunda diplomatların fikir birliğine vardığı söylendi. BM açıklamasında, “Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor” denildi.   
BM Güvenlik Konseyi, “Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır” diyen Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadığını açıkladı.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır” sözlerine Birleşmiş Milletler’den (BM) kınama geldi. AKP’nin bayramlaşma programına video konferans yöntemiyle katılan Erdoğan, “Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi, egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır” demişti.

 

‘DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınayan BM Güvenlik Konseyi’nin yaptığı açıklamada Fransız haber ajansı AFP tarafından yayımlanan anlaşma konusunda diplomatların fikir birliğine vardığı söylendi. BM açıklamasında, “Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor” denildi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.