Böcek: Sansürün bizle alakası yok!

GÜNDEM 28.09.2023 - 12:15, Güncelleme: 28.09.2023 - 12:27
 

Böcek: Sansürün bizle alakası yok!

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması'ndan çıkarılan 'Kanun Hükmü' filmine ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

haberimizvar.net- Böcek yaptığı paylaşımda, Büyükşehir’in festivale sadece ev sahipliği yaptığını söyleyerek pası Kültür ve Turizm Bakanlığı’na attı.  Yönetmenliğini Nejla Demirci’nin üstlendiği, iki KHK’lının hayatını konu alan “Kanun Hükmü” belgeseli, Altın Portakal Film Festivali’nden önce çıkarılmış sonrasında ise gelen ağır eleştiriler karşısında tekrar yarışma kapsamına dahil edilmişti.    BÜYÜKŞEHİR’DE ACİL TOPLANTI  Muhittin Böcek başkanlığında dün gece acil olarak gerçekleştirilen toplantıya tüm büyükşehir bürokratları ve festival yetkilileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesinin ‘sansür’ konusu olduğu öğrenildi.  Toplantıdan sonra Altın Portakal’dan çıkarılan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli, tekrar yarışmaya dahil edildi. Geç saatlerde alınan bu karardan sonra sabah saatlerinde bir açıklama yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğini duyurdu.    BÖCEK: BÜYÜKŞEHİR SADECE EV SAHİPLİĞİ GÖREVİNİ ÜSLENMEKTEDİR Böcek, sün gece sosyal medya hesabından söz konusu sansür uygulaması hakkında bir yazı yayınladı. Yazıda Böcek, “Son 4 yıldır olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi filmlerin ve kurulan hayallerin büyümesi için festival süresi boyunca sadece ve sadece ev sahipliği görevini üstlenmektedir. Bu ev sahipliği uluslararası bir festival olan Altın Portakal Film Festivalinin bağımsızlığı ve özgür yapısı için kritik bir öneme sahiptir.” İfadelerini kullandı.  Böcek’in yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:  “Kamuoyunun dikkatine Antalya Altın Portakal Film Festivali, tarihin en zorlu dönemlerinde var olmuş ve filmlerin sınırları aşan tüm duygularına ev sahipliği yapmıştır. İnsanlığın tarih boyunca yanında ve karşısında olduğu ne varsa, sanatla dile getirilmiş olmasına özgürlük olarak bakmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 4 yıl boyunca; seçici kurulların oluşmasına, jürilerin belirlenmesine, filmlerin içeriğine ve filmlerin kazanıp kazanmaması konusuna hiçbir şekilde dâhil olmamıştır,  bundan sonra da olmayacaktır. Daha önceki yönetim tarafından festival kapsamından çıkarılan ulusal yarışma kategorisi, büyük emeklerle ve festivali özüne döndürme inancıyla bizim dönemimizde yeniden festival kapsamına alınmıştır. Bu karar bizim sansüre karşı olan duruşumuzun en net göstergesidir. Son 4 yıldır olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi filmlerin ve kurulan hayallerin büyümesi için festival süresi boyunca sadece ve sadece ev sahipliği görevini üstlenmektedir. Bu ev sahipliği uluslararası bir festival olan Altın Portakal Film Festivalinin bağımsızlığı ve özgür yapısı için kritik bir öneme sahiptir. Ulusal ve uluslararası faaliyetlerimizle; Antalya’mıza ve sinemaseverlere verdiğimiz sözü tutarak, çalıştığımız her alanda olduğu gibi sinema emekçilerinin gayretlerine daima destek olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”
Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması'ndan çıkarılan 'Kanun Hükmü' filmine ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

haberimizvar.net- Böcek yaptığı paylaşımda, Büyükşehir’in festivale sadece ev sahipliği yaptığını söyleyerek pası Kültür ve Turizm Bakanlığı’na attı. 
Yönetmenliğini Nejla Demirci’nin üstlendiği, iki KHK’lının hayatını konu alan “Kanun Hükmü” belgeseli, Altın Portakal Film Festivali’nden önce çıkarılmış sonrasında ise gelen ağır eleştiriler karşısında tekrar yarışma kapsamına dahil edilmişti. 

 

BÜYÜKŞEHİR’DE ACİL TOPLANTI 
Muhittin Böcek başkanlığında dün gece acil olarak gerçekleştirilen toplantıya tüm büyükşehir bürokratları ve festival yetkilileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesinin ‘sansür’ konusu olduğu öğrenildi. 
Toplantıdan sonra Altın Portakal’dan çıkarılan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli, tekrar yarışmaya dahil edildi. Geç saatlerde alınan bu karardan sonra sabah saatlerinde bir açıklama yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğini duyurdu. 

 

BÖCEK: BÜYÜKŞEHİR SADECE EV SAHİPLİĞİ GÖREVİNİ ÜSLENMEKTEDİR
Böcek, sün gece sosyal medya hesabından söz konusu sansür uygulaması hakkında bir yazı yayınladı. Yazıda Böcek, “Son 4 yıldır olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi filmlerin ve kurulan hayallerin büyümesi için festival süresi boyunca sadece ve sadece ev sahipliği görevini üstlenmektedir. Bu ev sahipliği uluslararası bir festival olan Altın Portakal Film Festivalinin bağımsızlığı ve özgür yapısı için kritik bir öneme sahiptir.” İfadelerini kullandı. 
Böcek’in yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde: 
“Kamuoyunun dikkatine
Antalya Altın Portakal Film Festivali, tarihin en zorlu dönemlerinde var olmuş ve filmlerin sınırları aşan tüm duygularına ev sahipliği yapmıştır. İnsanlığın tarih boyunca yanında ve karşısında olduğu ne varsa, sanatla dile getirilmiş olmasına özgürlük olarak bakmıştır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 4 yıl boyunca; seçici kurulların oluşmasına, jürilerin belirlenmesine, filmlerin içeriğine ve filmlerin kazanıp kazanmaması konusuna hiçbir şekilde dâhil olmamıştır,  bundan sonra da olmayacaktır.
Daha önceki yönetim tarafından festival kapsamından çıkarılan ulusal yarışma kategorisi, büyük emeklerle ve festivali özüne döndürme inancıyla bizim dönemimizde yeniden festival kapsamına alınmıştır. Bu karar bizim sansüre karşı olan duruşumuzun en net göstergesidir.
Son 4 yıldır olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi filmlerin ve kurulan hayallerin büyümesi için festival süresi boyunca sadece ve sadece ev sahipliği görevini üstlenmektedir. Bu ev sahipliği uluslararası bir festival olan Altın Portakal Film Festivalinin bağımsızlığı ve özgür yapısı için kritik bir öneme sahiptir.
Ulusal ve uluslararası faaliyetlerimizle; Antalya’mıza ve sinemaseverlere verdiğimiz sözü tutarak, çalıştığımız her alanda olduğu gibi sinema emekçilerinin gayretlerine daima destek olacağız.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.