Böcek'e yakıştıramadım

SİYASET 02.10.2023 - 00:16, Güncelleme: 02.10.2023 - 00:16
 

Böcek'e yakıştıramadım

Kepez ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Başaran, Başkan Böcek’in eleştirilerine yanıt verdi.

haberimizvar.net- Başaran, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Kamuoyuna Duyuru Altın Portakal Film Festivali böyle bir olayla anılması dahi her Antalyalı gibi beni de üzmüştür. Vermiş olduğum tepki Cumhuriyetin Kurucu Partisi olan CHP’nin genetik kodlarına, tarihine ve niçin CHP’li olduğuma dayalı bir tepkidir. Belgesel filmin yönetmeni, senaristi, çalışanları hakkında bir iddia ve ithamda bulunmuyorum.  Mesele AİHM’nin Fetö ile ilgili verdiği bir karar ve Fetö ile mücadelenin gevşediğine dair toplumda oluşan genel kanaat neticesinde Fetö’nün bu filmi ve özelde festivali istismar etmeye çalışmasına itirazdır.    Terör örgütü savunuculuğu ifade özgürlüğüne girmediği gibi; terör örgütlerinin sanat gibi değerli bir uğraşıyı ve ortak mutluluk kaynağımız olması gereken güzel bir festivali kendi aşağılık emellerine alet etmelerine de müsaade etmememiz gerekir.    Benim bu CHP’li Kuvayi Milliyeci, Atatürkçü gerekçelerle yaptığım itiraz başka partiye geçme hazırlığı veya altyapı çalışması olarak değerlendirildi. Şunu açıkça söyleyeyim ben Mustafa Kemal’in Askeriyim. Benim inandığım bu mücadele için bir partiye yada ünvana, makama ihtiyacım yoktur. Eğer burada Fetö’nün istismarcılığına, iki yüzlülüğüne itiraz etme hakkım kalmamış ise ‘muhtaç olduğum kudretin’ nerede olduğunu bilip ona göre davranırım.  Mesele Fetö ile Türkiye Cumhuriyeti arasında var olan ve aynı hassasiyet ve ciddiyetle devam etmesine inandığım mücadelenin devam ettirilmesi ve sekteye uğratılmamasıdır. Doğrusu Fetö’nün sanatı kirletmesi ve Antalya’nın gururu olan festivali kendi hain emelleri için istismar etmesini parti değiştirme polemiği ile örtbas etmeyi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yakıştıramadım. Kendisi maalesef başından itibaren yanlış bir süreç yönetmiş ve sonuçta Altın Portakal Film Festivali bu yanlış süreç yönetimi nedeniyle iptal edilmiştir. Kendi başarısız süreç yönetimini siyasi demagoji ile perdeleme çalışmasına üzüldüğümü belirtmeliyim. Tüm hemşehrilerimin bilgisine sunarım.”
Kepez ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Başaran, Başkan Böcek’in eleştirilerine yanıt verdi.

haberimizvar.net- Başaran, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Kamuoyuna Duyuru Altın Portakal Film Festivali böyle bir olayla anılması dahi her Antalyalı gibi beni de üzmüştür. Vermiş olduğum tepki Cumhuriyetin Kurucu Partisi olan CHP’nin genetik kodlarına, tarihine ve niçin CHP’li olduğuma dayalı bir tepkidir. Belgesel filmin yönetmeni, senaristi, çalışanları hakkında bir iddia ve ithamda bulunmuyorum.  Mesele AİHM’nin Fetö ile ilgili verdiği bir karar ve Fetö ile mücadelenin gevşediğine dair toplumda oluşan genel kanaat neticesinde Fetö’nün bu filmi ve özelde festivali istismar etmeye çalışmasına itirazdır. 

 

Terör örgütü savunuculuğu ifade özgürlüğüne girmediği gibi; terör örgütlerinin sanat gibi değerli bir uğraşıyı ve ortak mutluluk kaynağımız olması gereken güzel bir festivali kendi aşağılık emellerine alet etmelerine de müsaade etmememiz gerekir. 

 

Benim bu CHP’li Kuvayi Milliyeci, Atatürkçü gerekçelerle yaptığım itiraz başka partiye geçme hazırlığı veya altyapı çalışması olarak değerlendirildi. Şunu açıkça söyleyeyim ben Mustafa Kemal’in Askeriyim. Benim inandığım bu mücadele için bir partiye yada ünvana, makama ihtiyacım yoktur. Eğer burada Fetö’nün istismarcılığına, iki yüzlülüğüne itiraz etme hakkım kalmamış ise ‘muhtaç olduğum kudretin’ nerede olduğunu bilip ona göre davranırım. 
Mesele Fetö ile Türkiye Cumhuriyeti arasında var olan ve aynı hassasiyet ve ciddiyetle devam etmesine inandığım mücadelenin devam ettirilmesi ve sekteye uğratılmamasıdır. Doğrusu Fetö’nün sanatı kirletmesi ve Antalya’nın gururu olan festivali kendi hain emelleri için istismar etmesini parti değiştirme polemiği ile örtbas etmeyi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yakıştıramadım. Kendisi maalesef başından itibaren yanlış bir süreç yönetmiş ve sonuçta Altın Portakal Film Festivali bu yanlış süreç yönetimi nedeniyle iptal edilmiştir. Kendi başarısız süreç yönetimini siyasi demagoji ile perdeleme çalışmasına üzüldüğümü belirtmeliyim. Tüm hemşehrilerimin bilgisine sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.