Böcek'ten 'Evden çıkmayın' uyarısı

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2024 - 11:33, Güncelleme: 13.02.2024 - 16:26
 

Böcek'ten 'Evden çıkmayın' uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'da metrekareye 300 kilogramın üstünde yağmur düştüğünü, olumsuz koşulların hayatı etkilemeye devam ettiğini belirterek, "Acil işi olmayan vatandaşlarımız evinden çıkmasın.Şu ana can kaybı yok, olmaması içinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz"dedi.

haberimizvar.net- Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün turuncu kodla uyardığı Antalya adeta felakete uyandı. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağmur çok sayıda adreste su baskınına neden oldu. Yolları adeta göle döndürerek çok sayıda araç mahsur kaldı. Şiddetli yağmurun etkili olduğu 5 merkezi ilçede ise okullar 1 günlüğüne tatil edildi.  Kent genelinde etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu Muratpaşa ilçesi Şarampol alt geçidin su basarak araç trafiğine kapatıldı.      BEŞ İLÇEDE OKULLAR TATİL Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde devam eden olumsuz hava şartları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava şartları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.    "METREKAREYE 300 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ"  Kentte yaşanan olumsuz hava şartlarıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Dün akşam 20.30 sıralarında başlayan ve şiddetini attıran bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 290 aracımız ile beraber müdahale ediyoruz. 900 üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Tüm kurumlarla işbirliği içerisindeyiz. Ben de yakinen takip ediyorum. Gece gündüz demeden görevimizin başındayız. Gereğini yapacağız, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Acil önemli olmayan vatandaşlarımız evinden çıkmasın. Şuana kadar bir can kaybı yok, can kaybı olmadan el birliği ile üstesinden geleceğiz” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'da metrekareye 300 kilogramın üstünde yağmur düştüğünü, olumsuz koşulların hayatı etkilemeye devam ettiğini belirterek, "Acil işi olmayan vatandaşlarımız evinden çıkmasın.Şu ana can kaybı yok, olmaması içinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz"dedi.

haberimizvar.net- Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün turuncu kodla uyardığı Antalya adeta felakete uyandı. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağmur çok sayıda adreste su baskınına neden oldu. Yolları adeta göle döndürerek çok sayıda araç mahsur kaldı. Şiddetli yağmurun etkili olduğu 5 merkezi ilçede ise okullar 1 günlüğüne tatil edildi. 
Kent genelinde etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu Muratpaşa ilçesi Şarampol alt geçidin su basarak araç trafiğine kapatıldı. 
   
BEŞ İLÇEDE OKULLAR TATİL
Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde devam eden olumsuz hava şartları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava şartları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi. 
 
"METREKAREYE 300 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ" 
Kentte yaşanan olumsuz hava şartlarıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Dün akşam 20.30 sıralarında başlayan ve şiddetini attıran bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 290 aracımız ile beraber müdahale ediyoruz. 900 üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Tüm kurumlarla işbirliği içerisindeyiz. Ben de yakinen takip ediyorum. Gece gündüz demeden görevimizin başındayız. Gereğini yapacağız, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Acil önemli olmayan vatandaşlarımız evinden çıkmasın. Şuana kadar bir can kaybı yok, can kaybı olmadan el birliği ile üstesinden geleceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.