Boğaçayı cazibe merkezi oluyor

YEREL 14.03.2024 - 10:09, Güncelleme: 14.03.2024 - 10:09
 

Boğaçayı cazibe merkezi oluyor

Antalya kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında gelen Boğaçayı Projesi'nde ikinci etap için Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Kazı yapılmadan gerçekleştirilecek proje ile ekolojik denge bozulmadan Antalyalılar için yeni bir cazibe merkezi oluşturulacak.

haberimizvar.net- Antalya'da en çok tartışılan konular arasında yer alan Boğaçayı Projesi'nde ikinci etap ile özellikle yaz aylarında sucul bitkilerin oluşmasıyla çevreye yayılan kökü kötü ve sivrisinek üreten bataklık görünümünden kurtarılmasını amaçlayan ikinci etap proje hayata geçiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, AKP'li Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel döneminde kazı yapılarak oluşturulan Boğaçayı bataklığını kötü görünümden kurtarmak için kolları sıvadı. Kazı yapılmadan uygulanacak ikinci etap proje ile bölgenin taşkından korunması ve yeni rekreasyon alanları oluşturularak Antalyalılar için yeni bir cazibe merkezi yaratılması amaçlanıyor. Edinilen bilgilere göre, ikinci etap çalışmaları ile Boğaçayı'nda suyun çevreye zarar vermemesi için kilit taşlarla suyun derbisi düşürülecek. İkinci etap proje ile Boğaçayı'nın iki yan tarafında 2 kilometrelik alan yürüyüş yolu olarak düzenlenecek. Toplam 47 bin 300 metrekare olan alanda 27 bin 600 metrekare yeşil alan, bisiklet yolları, yürüyüş  ve koşu yolları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, köpek parkı bulunacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı'nda ekolojik denge bozulmadan Antalyalılara yeni bir cazibe merkezi kazandırmayı hedefliyor.
Antalya kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında gelen Boğaçayı Projesi'nde ikinci etap için Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Kazı yapılmadan gerçekleştirilecek proje ile ekolojik denge bozulmadan Antalyalılar için yeni bir cazibe merkezi oluşturulacak.

haberimizvar.net- Antalya'da en çok tartışılan konular arasında yer alan Boğaçayı Projesi'nde ikinci etap ile özellikle yaz aylarında sucul bitkilerin oluşmasıyla çevreye yayılan kökü kötü ve sivrisinek üreten bataklık görünümünden kurtarılmasını amaçlayan ikinci etap proje hayata geçiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, AKP'li Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel döneminde kazı yapılarak oluşturulan Boğaçayı bataklığını kötü görünümden kurtarmak için kolları sıvadı. Kazı yapılmadan uygulanacak ikinci etap proje ile bölgenin taşkından korunması ve yeni rekreasyon alanları oluşturularak Antalyalılar için yeni bir cazibe merkezi yaratılması amaçlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, ikinci etap çalışmaları ile Boğaçayı'nda suyun çevreye zarar vermemesi için kilit taşlarla suyun derbisi düşürülecek. İkinci etap proje ile Boğaçayı'nın iki yan tarafında 2 kilometrelik alan yürüyüş yolu olarak düzenlenecek. Toplam 47 bin 300 metrekare olan alanda 27 bin 600 metrekare yeşil alan, bisiklet yolları, yürüyüş  ve koşu yolları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, köpek parkı bulunacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı'nda ekolojik denge bozulmadan Antalyalılara yeni bir cazibe merkezi kazandırmayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.