Boğaçayı’nda şimdi sıra Başkan Böcek’te

YEREL 24.12.2019 - 15:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Boğaçayı’nda şimdi sıra Başkan Böcek’te

Mahkeme kararıyla Boğaçayı Konut Projesi’nin iptalinin ardından Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Avukat Mustafa Şahin, “Şimdi sıra Böcek yönetimindedir. Dere yatağında oluşturulan göletin, maliyeti ve işlevsizliği bir yana Konyaaltı Sahillerini yutmaya devam ettiği bilinmektedir.” dedi.

haberimizvar.net-Boğaçay Konut Projesi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Avukat Mustafa Şahin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Şahin, paylaşımında kararı alanlara ve bilim adamlarına teşekkür etti. Şahin paylaşımında şu ifadeler yer verdi: “Boğaçayı Projesi’nde çok önemli bir karar verildi. Karar bu alanın suyu, ormanı, tarımı ile eko coğrafya oluşturduğunu, doğal veriler, planlama ilkeleri, koruma kullanma dengesi dikkate alınmadan yöneticilerin keyfine göre kamusal alanların kullanılamayacağını tescil etti. ARKA TARAFA DİKKAT ÇEKTİ Dava, dere yatağına yapılmak istenen marinanın iptalinden sonra bu alanın arka tarafında kalan yaklaşık 100.000 m2’lik alanın yüzde 70’ine tekabül eden dönümünde konut yapılması fırsatçılığını engellemiş oldu. Davayı açanları, mahkeme kararına dayanak bilirkişi raporunu düzenleyen bilim insanlarını ve tüm emeği geçenleri kutluyoruz. YENİ YÖNETİME SESLENDİ Şimdi sıra Böcek yönetimindedir Dere yatağında oluşturulan göletin, maliyeti ve işlevsizliği bir yana, Konyaaltı Sahillerini yutmaya devam ettiği bilinmektedir. Mahkeme kararı ile de anlaşılacağı üzere, kamu yöneticilerinin önceliği, bu projenin 2. etabına başlamak yerine, projeyi durdurmak ve öncelikle kıyı erozyonuna son vermek üzere acil tedbirleri hayata geçirmek olmalıdır.” 
Mahkeme kararıyla Boğaçayı Konut Projesi’nin iptalinin ardından Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Avukat Mustafa Şahin, “Şimdi sıra Böcek yönetimindedir. Dere yatağında oluşturulan göletin, maliyeti ve işlevsizliği bir yana Konyaaltı Sahillerini yutmaya devam ettiği bilinmektedir.” dedi.

haberimizvar.net-Boğaçay Konut Projesi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Avukat Mustafa Şahin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Şahin, paylaşımında kararı alanlara ve bilim adamlarına teşekkür etti. Şahin paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

“Boğaçayı Projesi’nde çok önemli bir karar verildi. Karar bu alanın suyu, ormanı, tarımı ile eko coğrafya oluşturduğunu, doğal veriler, planlama ilkeleri, koruma kullanma dengesi dikkate alınmadan yöneticilerin keyfine göre kamusal alanların kullanılamayacağını tescil etti.

ARKA TARAFA DİKKAT ÇEKTİ

Dava, dere yatağına yapılmak istenen marinanın iptalinden sonra bu alanın arka tarafında kalan yaklaşık 100.000 m2’lik alanın yüzde 70’ine tekabül eden dönümünde konut yapılması fırsatçılığını engellemiş oldu. Davayı açanları, mahkeme kararına dayanak bilirkişi raporunu düzenleyen bilim insanlarını ve tüm emeği geçenleri kutluyoruz.

YENİ YÖNETİME SESLENDİ

Şimdi sıra Böcek yönetimindedir Dere yatağında oluşturulan göletin, maliyeti ve işlevsizliği bir yana, Konyaaltı Sahillerini yutmaya devam ettiği bilinmektedir. Mahkeme kararı ile de anlaşılacağı üzere, kamu yöneticilerinin önceliği, bu projenin 2. etabına başlamak yerine, projeyi durdurmak ve öncelikle kıyı erozyonuna son vermek üzere acil tedbirleri hayata geçirmek olmalıdır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.