Boğaziçililer ev baskınlarıyla gözaltına alındı

GÜNDEM 05.01.2021 - 09:51, Güncelleme: 05.01.2021 - 09:51
 

Boğaziçililer ev baskınlarıyla gözaltına alındı

Eski AKP milletvekili adayı Melih Bulu'nun kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler, bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

haberimizvar.net- AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir dönem partisinden milletvekili olmak için sıraya giren Melih Bulu’yu kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bu sabah evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. Çok sayıda Boğaziçi öğrencisiyle birlikte, öğrencilerle dayanışmaya gelen farklı üniversitelerdeki öğrencilerin de gözaltına alındığı öğrenildi. Şu ana kadar 10 gözaltının olduğu ifade ediliyor. Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler, dün öğleden sonra okul önünde kitlesel bir protesto düzenlemişti. Polis ise öğrencilerin okula girişine, kapıya kelepçe takarak engel olmak istemişti. Eylem sırasında gözaltına alınan öğrenciler, akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Melih Bulu, 12 Eylül döneminden sonra Türkiye’de kurum dışından atanan ilk rektör oldu.
Eski AKP milletvekili adayı Melih Bulu'nun kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler, bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

haberimizvar.net- AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir dönem partisinden milletvekili olmak için sıraya giren Melih Bulu’yu kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bu sabah evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Çok sayıda Boğaziçi öğrencisiyle birlikte, öğrencilerle dayanışmaya gelen farklı üniversitelerdeki öğrencilerin de gözaltına alındığı öğrenildi. Şu ana kadar 10 gözaltının olduğu ifade ediliyor.

Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler, dün öğleden sonra okul önünde kitlesel bir protesto düzenlemişti. Polis ise öğrencilerin okula girişine, kapıya kelepçe takarak engel olmak istemişti. Eylem sırasında gözaltına alınan öğrenciler, akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Melih Bulu, 12 Eylül döneminden sonra Türkiye’de kurum dışından atanan ilk rektör oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.