Boğaziçi’nde direnişe devam

GÜNDEM 05.03.2021 - 13:16, Güncelleme: 05.03.2021 - 13:16
 

Boğaziçi’nde direnişe devam

Bugün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, atanmış rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolarına devam ettiler.

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto etmeye devam ediyor. Bugün Rektörlük binası önünde bir araya gelen akademisyenler bir kez daha Bulu’ya sırt döndü. Öte yandan Güney Kampüs'te Rektörlük binası önünde bir araya gelerek Melih Bulu’nun yaptığı son atamaları protesto eden Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri de “Atananların atadıklarını tanımıyoruz” yazılı pankartlarla eylemlerini sürdürdüler.   BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı. Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana devam ediyor.
Bugün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, atanmış rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolarına devam ettiler.

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto etmeye devam ediyor. Bugün Rektörlük binası önünde bir araya gelen akademisyenler bir kez daha Bulu’ya sırt döndü.

Öte yandan Güney Kampüs'te Rektörlük binası önünde bir araya gelerek Melih Bulu’nun yaptığı son atamaları protesto eden Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri de “Atananların atadıklarını tanımıyoruz” yazılı pankartlarla eylemlerini sürdürdüler.

akademisyenler-de-ogrenciler-de-vazgecmiyor-bogazici-nde-direnise-devam-848938-1.

 

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.