Boğaziçi'nde nöbetin 103'üncü günü

YAŞAM 04.06.2021 - 15:25, Güncelleme: 04.06.2021 - 15:25
 

Boğaziçi'nde nöbetin 103'üncü günü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri nöbetlerinin 103'üncü gününde rektörlük binasını sırtını dönerek, "Hepimizin akademik hak ve özgürlüklerini tehdit eden bu müdahaleyi asla kabul etmiyoruz" dedi.

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki gösteren akademisyenlerin protestosu devam ediyor. Nöbetin 103, direnişin 152'nci gününde akademisyenler yine rektörlük binasına sırtını döndü.  Okulda sekiz senedir ders veren Feyzi Erçin'in yaz döneminde ders vermesine rektör yardımcısı Naci İnci tarafından izin verilmemesini hatırlatan akademisyenler, "Naci İnci’nin bu girişimi bölüm ve fakülte kurulunun dersin açılması yönünde verdiği olumlu kararı çiğneyen ve idari yetkisini aşan politik bir karardır. Hukukçu kimliğiyle, atanmış yönetimin göreve geldiği günden beri öğrencileri maruz bıraktığı hukuksuzlara karşı her daim öğrencilerimizin haklarını savunan Feyzi hocamız tam da bu nedenle hedef alınmıştır. Hepimizin akademik hak ve özgürlüklerini tehdit eden bu müdahaleyi asla kabul etmiyoruz" dedi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksek Okulu da dahil olmak üzere üniversitedeki tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörlerinin seçimle göreve gelmesini vurgulayan akademisyenler, "Şeffaf ve demokratik yollardan belirlediğimiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü müdürlerimiz ve Mühendislik Fakültemizin seçilmiş dekanı bir an önce görevlerine atanmalıdır. Bir kez daha atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve görevlendirilmiş Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz. Nöbetimizin 100. gününü geride bıraktığımız bu hafta da: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!" diye belirtti. 
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri nöbetlerinin 103'üncü gününde rektörlük binasını sırtını dönerek, "Hepimizin akademik hak ve özgürlüklerini tehdit eden bu müdahaleyi asla kabul etmiyoruz" dedi.

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki gösteren akademisyenlerin protestosu devam ediyor. Nöbetin 103, direnişin 152'nci gününde akademisyenler yine rektörlük binasına sırtını döndü. 


Okulda sekiz senedir ders veren Feyzi Erçin'in yaz döneminde ders vermesine rektör yardımcısı Naci İnci tarafından izin verilmemesini hatırlatan akademisyenler, "Naci İnci’nin bu girişimi bölüm ve fakülte kurulunun dersin açılması yönünde verdiği olumlu kararı çiğneyen ve idari yetkisini aşan politik bir karardır. Hukukçu kimliğiyle, atanmış yönetimin göreve geldiği günden beri öğrencileri maruz bıraktığı hukuksuzlara karşı her daim öğrencilerimizin haklarını savunan Feyzi hocamız tam da bu nedenle hedef alınmıştır. Hepimizin akademik hak ve özgürlüklerini tehdit eden bu müdahaleyi asla kabul etmiyoruz" dedi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksek Okulu da dahil olmak üzere üniversitedeki tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörlerinin seçimle göreve gelmesini vurgulayan akademisyenler, "Şeffaf ve demokratik yollardan belirlediğimiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü müdürlerimiz ve Mühendislik Fakültemizin seçilmiş dekanı bir an önce görevlerine atanmalıdır. Bir kez daha atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve görevlendirilmiş Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz. Nöbetimizin 100. gününü geride bıraktığımız bu hafta da: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!" diye belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.