Boksta ilk olimpiyat altını: Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu

SPOR 07.08.2021 - 10:33, Güncelleme: 07.08.2021 - 10:33
 

Boksta ilk olimpiyat altını: Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Busenaz Sürmeneli, kadınlar 69 kilo finalinde Çinli rakibi Hong Gu'yu yenerek altın madalya kazandı. Sürmeneli, Türkiye'nin Olimpiyat Oyunları tarihinde şampiyon olan ilk boksörü oldu.

haberimizvar.net- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı. Kokugikan Arena'da Busenaz, tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu'yla karşılaştı. İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.  Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti. Busenaz Sürmeneli, Türkiye'nin Olimpiyat Oyunları tarihinde şampiyon olan ilk boksörü oldu. BOKSUN MADALYA SAYISI 7 OLDU Türkiye boksunun olimpiyat oyunlarında kazandığı madalya sayısı 7'ye yükseldi. Tokyo 2020'den önceki olimpiyatlarda 2 gümüş, 3 bronz madalya elde eden Türkiye boksu, 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan birer altın ve gümüş madalyayla ayrıldı. Tokyo'da alınan derecelerle Türkiye adına boks branşının elde ettiği madalya sayısı 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7'ye taşındı.
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Busenaz Sürmeneli, kadınlar 69 kilo finalinde Çinli rakibi Hong Gu'yu yenerek altın madalya kazandı. Sürmeneli, Türkiye'nin Olimpiyat Oyunları tarihinde şampiyon olan ilk boksörü oldu.

haberimizvar.net- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı.

Kokugikan Arena'da Busenaz, tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu'yla karşılaştı.

İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.

 Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti.

Busenaz Sürmeneli, Türkiye'nin Olimpiyat Oyunları tarihinde şampiyon olan ilk boksörü oldu.

BOKSUN MADALYA SAYISI 7 OLDU

Türkiye boksunun olimpiyat oyunlarında kazandığı madalya sayısı 7'ye yükseldi.

Tokyo 2020'den önceki olimpiyatlarda 2 gümüş, 3 bronz madalya elde eden Türkiye boksu, 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan birer altın ve gümüş madalyayla ayrıldı. Tokyo'da alınan derecelerle Türkiye adına boks branşının elde ettiği madalya sayısı 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7'ye taşındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.