Borcu olanlar dikkat! Son gün bugün

GÜNDEM 04.08.2023 - 11:06, Güncelleme: 04.08.2023 - 13:19
 

Borcu olanlar dikkat! Son gün bugün

Yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarının ve motorlu taşıtlar vergisi ile gelir vergisinin 2. taksit ödemelerinin son günü bugün.

haberimizvar.net- Bugün, yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve gelir vergisinin 2. taksit ödemelerinin son günü. Aynı zamanda yapılandırma kanunu kapsamındaki vergi borçlarının peşin 1. ve 2. taksitlerinin ödemesi için de yine son gün bugün. MTV ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIR? Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların son ödeme gününü geçirmeden borçlarını ödemesi gerekiyor. Aksi halde sağlanan ceza indiriminden yararlanmak mümkün olmuyor. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi www.gib.gov.tr üzerinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması aracılığıyla ödemeler elektronik ortamda yapılabiliyor. MTV TAKSİT ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR? Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartları, banka hesaplarından veya yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor. BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILMIŞTI Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için ödeme süresi 31 Temmuz'da sona eriyordu. Ancak, ödeme süresi uzatıldı. SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ve sigorta primi borçlarının son ödeme tarihi 3 Ağustos olarak belirlendi.
Yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarının ve motorlu taşıtlar vergisi ile gelir vergisinin 2. taksit ödemelerinin son günü bugün.

haberimizvar.net- Bugün, yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve gelir vergisinin 2. taksit ödemelerinin son günü. Aynı zamanda yapılandırma kanunu kapsamındaki vergi borçlarının peşin 1. ve 2. taksitlerinin ödemesi için de yine son gün bugün.

MTV ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIR?

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların son ödeme gününü geçirmeden borçlarını ödemesi gerekiyor. Aksi halde sağlanan ceza indiriminden yararlanmak mümkün olmuyor.

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi www.gib.gov.tr üzerinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması aracılığıyla ödemeler elektronik ortamda yapılabiliyor.

MTV TAKSİT ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartları, banka hesaplarından veya yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILMIŞTI

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için ödeme süresi 31 Temmuz'da sona eriyordu. Ancak, ödeme süresi uzatıldı. SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ve sigorta primi borçlarının son ödeme tarihi 3 Ağustos olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.