Borsa İstanbul’da Hakan Atilla krizi

GÜNDEM 22.10.2019 - 15:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Borsa İstanbul’da Hakan Atilla krizi

Borsa İstanbul’un yüzde 10 ortağı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan Hakan Atilla’nın genel müdürlüğe atanmasına itiraz geldi. Bankadan atama kararıyla ilgili yapılan açıklamada “Bize danışılmadı ve biz bunu desteklemiyoruz” denildi

haberimizvar.net Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandığını açıklamıştı. Söz konusu atama kararına ise BİST’in ortağından itiraz geldi. ORTAKTAN AÇIKLAMA BİST’te yüzde 10’luk bir hisseye sahip olan EBRD’nin İletişim Yönetimi Müdürü Jonathan Charles, Reuters haber ajansına atama kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bize danışılmadı ve biz bunu desteklemiyoruz. Yetkililerle konuyu görüşeceğiz” dedi. NE OLMUŞTU? Mehmet Hakan Atilla, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten ABD’de tutuklu bulunduğu 32 aylık sürenin sonunda temmuz ayında tahliye edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün akşam, Atilla’nın yeni BİST genel müdürü olarak göreve başladığını duyurmuştu. BİST Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın Merkez Bankası başkan yardımcılığına atanmasının ardından asaleten bir genel müdür ataması yapılmamıştı.
Borsa İstanbul’un yüzde 10 ortağı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan Hakan Atilla’nın genel müdürlüğe atanmasına itiraz geldi. Bankadan atama kararıyla ilgili yapılan açıklamada “Bize danışılmadı ve biz bunu desteklemiyoruz” denildi

haberimizvar.net Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandığını açıklamıştı. Söz konusu atama kararına ise BİST’in ortağından itiraz geldi.

ORTAKTAN AÇIKLAMA

BİST’te yüzde 10’luk bir hisseye sahip olan EBRD’nin İletişim Yönetimi Müdürü Jonathan Charles, Reuters haber ajansına atama kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bize danışılmadı ve biz bunu desteklemiyoruz. Yetkililerle konuyu görüşeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Hakan Atilla, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten ABD’de tutuklu bulunduğu 32 aylık sürenin sonunda temmuz ayında tahliye edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün akşam, Atilla’nın yeni BİST genel müdürü olarak göreve başladığını duyurmuştu. BİST Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın Merkez Bankası başkan yardımcılığına atanmasının ardından asaleten bir genel müdür ataması yapılmamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.