Böyle kutladı

YAŞAM 19.08.2019 - 14:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Böyle kutladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 19 Ağustos Dünya Fotoğraf Günü’nü kutladı

haberimizvar.net 19 Ağustos 1839’dan beri tüm dünyada tüm fotoğrafseverler tarafından kutlanan Dünya Fotoğraf Günü’nü ATSO Başkanı Davut Çetin’de kutladı. Sosyal medya hesabından fotoğraf çektiği bir karesini paylaşan Çetin, “Bugün 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü. Instagram’da en çok fotoğraf paylaşılan şehir olan Antalya’nın fotoğraflarını çeken tüm fotoğraf tutkunları başta olmak üzere herkesin Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyorum...” dedi DÜNYA FOTOĞRAFÇILIK GÜNÜ NEDİR? Fotoğraf makinesi Louis Daguerre tarafından keşfedilmiştir. Daguerre, gümüş bir levha üzerine kendi bulduğu fotoğraf çekme tekniğiyle (dagereotip) görüntüyü kaydedebilmeyi başarmıştır. İlk fotoğrafında 1826 yılında aşağıdaki fotoğrafı çekebilmiştir. Fransız hükümeti de 19 Ağustos 1839′ da bir buluş olarak kabul etti. O günden beri de fotoğrafseverler tarafından “Dünya Fotoğrafçılık Günü “olarak kutlanmaktadır. Fransız hükümeti tarafından ilk kez 19 Ağustos 1839′da tüm dünyaya hediye edilen bir buluş olarak resmi şekilde açıklandı. O günden bu yana bu keşif tüm fotoğrafseverler tarafından Dünya Fotoğraf Günü olarak kutlanıyor.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 19 Ağustos Dünya Fotoğraf Günü’nü kutladı

haberimizvar.net 19 Ağustos 1839’dan beri tüm dünyada tüm fotoğrafseverler tarafından kutlanan Dünya Fotoğraf Günü’nü ATSO Başkanı Davut Çetin’de kutladı. Sosyal medya hesabından fotoğraf çektiği bir karesini paylaşan Çetin, “Bugün 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü. Instagram’da en çok fotoğraf paylaşılan şehir olan Antalya’nın fotoğraflarını çeken tüm fotoğraf tutkunları başta olmak üzere herkesin Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyorum...” dedi

DÜNYA FOTOĞRAFÇILIK GÜNÜ NEDİR?

Fotoğraf makinesi Louis Daguerre tarafından keşfedilmiştir. Daguerre, gümüş bir levha üzerine kendi bulduğu fotoğraf çekme tekniğiyle (dagereotip) görüntüyü kaydedebilmeyi başarmıştır. İlk fotoğrafında 1826 yılında aşağıdaki fotoğrafı çekebilmiştir. Fransız hükümeti de 19 Ağustos 1839′ da bir buluş olarak kabul etti. O günden beri de fotoğrafseverler tarafından “Dünya Fotoğrafçılık Günü “olarak kutlanmaktadır. Fransız hükümeti tarafından ilk kez 19 Ağustos 1839′da tüm dünyaya hediye edilen bir buluş olarak resmi şekilde açıklandı. O günden bu yana bu keşif tüm fotoğrafseverler tarafından Dünya Fotoğraf Günü olarak kutlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.