Bravo başkan!

GÜNDEM 28.08.2019 - 14:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bravo başkan!

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, töre ve namus gibi gerekçelerle katledilen kadınların çocuklarına eğitim hayatları boyunca karşılıksız burs verileceğini açıkladı

haberimizvar.net Ümit Uysal başkanlığında toplanan Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Adalya Vakfı yönetim kurulu, töre ve namus gibi gerekçelerle katledilen kadınların çocuklarına eğitim hayatları boyunca karşılıksız burs verilmesini kararlaştırdı.  ‘BUNDAN KURTULMAMIZ LAZIM’ Yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, “Gün geçmiyor ki,bir kadınımız aile içi şiddete kurban gidip eşi, eski eşi ya da arkadaşı tarafından cinayete kurban edilmesin” dedi. Başkan Uysal, Türkiye’nin bundan kurtulması, bu durumu aşması gerektiğini söyledi. Töre ve namus gibi gerekçelerle kadınların katledildiğinin ve çocukların mağdur olduğunun altını çizen Başkan Uysal, üstelik bu cinayetlerin, son olarak Emine Bulut’un katledilmesinde olduğu gibi, çocuklarını güzü önünde yaşandığını söyledi. Bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak Türkiye çapında bir sorumluluk ve işlev üstlenmek istediklerini belirten Başkan Uysal, “Cinayete kurban giden bütün kadınlarımızın yavrularına, çocuklarınaeğitim hayatları boyunca burs vermek istiyoruz” dedi. DOĞRUDAN ÇOCUKLARA AKTARAILACAK Bursun karşılıksız ve ilkokuldan üniversiteye eğitim hayatının her aşamasını kapsayacak şekilde olacağını belirten Başkan Uysal, böylesine önemli bir sorumluluk altına girerken Türk halkının sağduyusuna güvendiklerini söyledi. Başkan Uysal, Adalya Vakfı hesaplarına “Şiddete karşı eğitim” notuyla yapılacak bağışların hiçbir işletmek masrafı kesilmeksiniz doğrudan çocuklara burs olarak aktarılacağını belirtti. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın “Şiddete karşı eğitim” başlığında oluşturulacak burs programının detayları kısa bir süre içinde vakfın resmi internet sitesi, www.adalya.org.tr, üzerinden ilan edilecek. Annesi katledilen çocukların eğitim hayatlarını sürdürebilmesi için fon olarak işlev görecek bir program için Türkiye’de eğitim ve kadın çalışmaları konusunda önemli dernek, vakıf ve kurum kuruluşlarla da işbirliği yapılacak.
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, töre ve namus gibi gerekçelerle katledilen kadınların çocuklarına eğitim hayatları boyunca karşılıksız burs verileceğini açıkladı

haberimizvar.net Ümit Uysal başkanlığında toplanan Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Adalya Vakfı yönetim kurulu, töre ve namus gibi gerekçelerle katledilen kadınların çocuklarına eğitim hayatları boyunca karşılıksız burs verilmesini kararlaştırdı. 

‘BUNDAN KURTULMAMIZ LAZIM’

Yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, “Gün geçmiyor ki,bir kadınımız aile içi şiddete kurban gidip eşi, eski eşi ya da arkadaşı tarafından cinayete kurban edilmesin” dedi. Başkan Uysal, Türkiye’nin bundan kurtulması, bu durumu aşması gerektiğini söyledi. Töre ve namus gibi gerekçelerle kadınların katledildiğinin ve çocukların mağdur olduğunun altını çizen Başkan Uysal, üstelik bu cinayetlerin, son olarak Emine Bulut’un katledilmesinde olduğu gibi, çocuklarını güzü önünde yaşandığını söyledi. Bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak Türkiye çapında bir sorumluluk ve işlev üstlenmek istediklerini belirten Başkan Uysal, “Cinayete kurban giden bütün kadınlarımızın yavrularına, çocuklarınaeğitim hayatları boyunca burs vermek istiyoruz” dedi.

DOĞRUDAN ÇOCUKLARA AKTARAILACAK

Bursun karşılıksız ve ilkokuldan üniversiteye eğitim hayatının her aşamasını kapsayacak şekilde olacağını belirten Başkan Uysal, böylesine önemli bir sorumluluk altına girerken Türk halkının sağduyusuna güvendiklerini söyledi. Başkan Uysal, Adalya Vakfı hesaplarına “Şiddete karşı eğitim” notuyla yapılacak bağışların hiçbir işletmek masrafı kesilmeksiniz doğrudan çocuklara burs olarak aktarılacağını belirtti. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın “Şiddete karşı eğitim” başlığında oluşturulacak burs programının detayları kısa bir süre içinde vakfın resmi internet sitesi, www.adalya.org.tr, üzerinden ilan edilecek. Annesi katledilen çocukların eğitim hayatlarını sürdürebilmesi için fon olarak işlev görecek bir program için Türkiye’de eğitim ve kadın çalışmaları konusunda önemli dernek, vakıf ve kurum kuruluşlarla da işbirliği yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.