Broşür var sabun yok

GÜNDEM 11.03.2020 - 11:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Broşür var sabun yok

Eğitim İş-Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni tip corona virüsüne karşı önlem alındığını açıklamasına rağmen okullarda yeteri kadar temizlik malzemesi bulunmadığını söyledi.

haberimizvar.net-Eğitim İş-Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okullardaki coronavirisüne yönelik şu açıklamayı yaptı: “Öğrenci başına düşen kullanım alanının yetersizliği bir tarafa, lavabolarda temizlik malzemeleri (sıvı-katı sabun, tuvalet kağıdı) neredeyse hiç bulunmamaktadır. Birçok okulumuzda öğrencilerimiz kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden kendileri götürüp getirmektedir.” Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre  Yıldırım, okullardaki temizlik sorunlarıyla ilgili şöyle devam etti: “Son 18 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda en çok tasarrufa gidilen başlık, okullarda hizmetli ve memur statüsünde çalışanların azaltılması yönünde olmuştur. Önceki yıllarda her okulda birkaç hizmetli bulunurken günümüzde okul başına, o da ancak büyük okullarda olmak üzere, bir kişi belki bulunmaktadır. Okulun, sınıfların süpürülüp silinmesi geçmiş yıllarda her gün yapılırken günümüzde hizmetli eksikliği nedeniyle haftada bir-ikiye düşmüş durumdadır.” 
Eğitim İş-Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni tip corona virüsüne karşı önlem alındığını açıklamasına rağmen okullarda yeteri kadar temizlik malzemesi bulunmadığını söyledi.

haberimizvar.net-Eğitim İş-Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okullardaki coronavirisüne yönelik şu açıklamayı yaptı: “Öğrenci başına düşen kullanım alanının yetersizliği bir tarafa, lavabolarda temizlik malzemeleri (sıvı-katı sabun, tuvalet kağıdı) neredeyse hiç bulunmamaktadır. Birçok okulumuzda öğrencilerimiz kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden kendileri götürüp getirmektedir.”

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre  Yıldırım, okullardaki temizlik sorunlarıyla ilgili şöyle devam etti: “Son 18 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda en çok tasarrufa gidilen başlık, okullarda hizmetli ve memur statüsünde çalışanların azaltılması yönünde olmuştur. Önceki yıllarda her okulda birkaç hizmetli bulunurken günümüzde okul başına, o da ancak büyük okullarda olmak üzere, bir kişi belki bulunmaktadır. Okulun, sınıfların süpürülüp silinmesi geçmiş yıllarda her gün yapılırken günümüzde hizmetli eksikliği nedeniyle haftada bir-ikiye düşmüş durumdadır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.