Bu bir soygun, bu bir vurgun

GÜNDEM 18.12.2023 - 13:35, Güncelleme: 19.12.2023 - 00:03
 

Bu bir soygun, bu bir vurgun

Antalya'nın ilk paralı otoyolunun ihalesini 76 milyar lira teklifle Limak şirketinin kazanması da, Antalya-Alanya otoyolu için geçiş ücretinin bin 500 lira olarak belirlenmesi de tepkilere yol açtı. Deneyimli hukukçu, siyasetçi Nizamettin Sağır, tepkisini "76 milyar liraya Antalya'ya metro, Antalya-Alanya arasına hızlı tren hattı yapılır. Otoyolun asıl maliyetinin 2-3 katına yapılan bu ihale resmen bir soygun,. bir vurgun, birilerinin buna dur demesi lazım" şeklinde gösterdi.

haberimizvar.net- Antalya-Alanya arasındaki Antalya'nın ilk paralı otoyolunun ihalesini 76 milyar lira teklifle Limak şirketi kazanırken, otoyolun geçiş ücretinin de bin 500 lira olarak belirlendiği bildiriliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet- devret modeliyle yapılan ihalenin tam bir vurgun, tam bir soygun olduğunu iddia eden deneyimli hukukçu, siyasetçi Nizamettin Sağır, "Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapımı planlanan otoyolu yerel seçimlerde propaganda malzemesi olarak kullanacaklar. Gerçek maliyetinin 2-3 katına ihalenin yapılması dehşet verici. 76 milyar lira ile Antalya'ya metro yapılabilir, Antalya-Alanya arasında hızlı tren hattı yapılabilir. 76 milyara otoyolun yapılacak olması çok garip bir olay. Gerçek maliyetin çok üstünde ihale yapılmasının ardından ihaleyi kazanan şirketin paralı otoyolu çok üzün süre kullanmasına olanak tanınması var. Bu dehşet verici ihale bedelinin dışında Antalya-Alanya arasında yapılacak ilk otoyolun geçiş ücretinin ise 45 dolar. yani yaklaşık bin 500 lira olarak belirlenmiş olması da çok garip ve dehşet verici. Antalyalılar bin 500 liraya Avrupa'nın herhangi bir ülkesine uçakla gidiyor. Bu talan, bu vurgun düzeni daha ne kadar devam edecek. Kim buna dur diyecek" dedi.. 'ANTALYA BU KADAR SAHİPSİZ Mİ? Antalya-Alanya otoyolu projesinin devlet kasasından bir kuruş harcanmadan yapılacağını vurgulayan Nizamettin Sağır, "Antalya'nın taşıyla Antalya'nın kuşunu vuracaklar. Otoyolun parasını görüldüğü gibi Antalyalılar ödeyecek. Antalya ne zaman devlet yatırımından gerçek nasibini alacak. Antalya bu kadar sahipsiz mi. Antalya'nın bu yap-işlet-devret tuzağından kurtulması lazım. Antalya'nın parasıyla Antalya'ya paralı otoyol yapılması, sonra da Antalya'ya milyar dolarlık yatırım yaptık reklamları akıllara vurgunluk verecek bir uygulama, bir yöntem. İnsanın inanası gelmiyor." şeklinde konuştu.
Antalya'nın ilk paralı otoyolunun ihalesini 76 milyar lira teklifle Limak şirketinin kazanması da, Antalya-Alanya otoyolu için geçiş ücretinin bin 500 lira olarak belirlenmesi de tepkilere yol açtı. Deneyimli hukukçu, siyasetçi Nizamettin Sağır, tepkisini "76 milyar liraya Antalya'ya metro, Antalya-Alanya arasına hızlı tren hattı yapılır. Otoyolun asıl maliyetinin 2-3 katına yapılan bu ihale resmen bir soygun,. bir vurgun, birilerinin buna dur demesi lazım" şeklinde gösterdi.

haberimizvar.net- Antalya-Alanya arasındaki Antalya'nın ilk paralı otoyolunun ihalesini 76 milyar lira teklifle Limak şirketi kazanırken, otoyolun geçiş ücretinin de bin 500 lira olarak belirlendiği bildiriliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet- devret modeliyle yapılan ihalenin tam bir vurgun, tam bir soygun olduğunu iddia eden deneyimli hukukçu, siyasetçi Nizamettin Sağır, "Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapımı planlanan otoyolu yerel seçimlerde propaganda malzemesi olarak kullanacaklar.

Gerçek maliyetinin 2-3 katına ihalenin yapılması dehşet verici. 76 milyar lira ile Antalya'ya metro yapılabilir, Antalya-Alanya arasında hızlı tren hattı yapılabilir. 76 milyara otoyolun yapılacak olması çok garip bir olay. Gerçek maliyetin çok üstünde ihale yapılmasının ardından ihaleyi kazanan şirketin paralı otoyolu çok üzün süre kullanmasına olanak tanınması var. Bu dehşet verici ihale bedelinin dışında Antalya-Alanya arasında yapılacak ilk otoyolun geçiş ücretinin ise 45 dolar. yani yaklaşık bin 500 lira olarak belirlenmiş olması da çok garip ve dehşet verici. Antalyalılar bin 500 liraya Avrupa'nın herhangi bir ülkesine uçakla gidiyor. Bu talan, bu vurgun düzeni daha ne kadar devam edecek. Kim buna dur diyecek" dedi..

'ANTALYA BU KADAR SAHİPSİZ Mİ?

Antalya-Alanya otoyolu projesinin devlet kasasından bir kuruş harcanmadan yapılacağını vurgulayan Nizamettin Sağır, "Antalya'nın taşıyla Antalya'nın kuşunu vuracaklar. Otoyolun parasını görüldüğü gibi Antalyalılar ödeyecek. Antalya ne zaman devlet yatırımından gerçek nasibini alacak. Antalya bu kadar sahipsiz mi. Antalya'nın bu yap-işlet-devret tuzağından kurtulması lazım. Antalya'nın parasıyla Antalya'ya paralı otoyol yapılması, sonra da Antalya'ya milyar dolarlık yatırım yaptık reklamları akıllara vurgunluk verecek bir uygulama, bir yöntem. İnsanın inanası gelmiyor." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.