"Bu çağda tuvalet eğitimini mi konuşacağız"

YEREL 20.11.2023 - 11:02, Güncelleme: 20.11.2023 - 13:46
 

"Bu çağda tuvalet eğitimini mi konuşacağız"

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Phaselis Antik Kenti'ndeki yapılaşmayı "Tuvaletlerini çalılıklara yapıyorlar" şeklindeki savunmasına 'Phaselis'e Dokunma Hareketi' üyeleri "Bu çağda tuvalet eğitimini mi konuşacağız" diye tepki gösterdi.

haberimizvar.net-  Antalya Ekspres Gazetesi'nin paylaştığı habere göre; 1’inci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis Antik Kenti’nde vatandaşın tuvaletini çalılıklara yaptığını söyleyen Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri tepki gösterdi. Üyeler, “Bu çağda tuvalet eğitimi konuştuğumuza mı yanalım” dediTBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde 1’inci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis Antik Kenti’nin Alacasu ve Bostanlık koylarına bakanlığın yapmayı planladığı günübirlik tesis ve halk plajı projesi tartışıldı. Antalya’da 2023 yılında yapılan kamu faaliyetlerinden bahseden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı arasında Phaselis projesi üzerinden bir tartışma yaşandıktan sonra Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri de Bakan Ersoy’a tepki gösterdi. BAKAN ERSOY’A ÜYELERDEN TEPKİ! Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti ziyaret eden kişilerin tuvaletini çalılara yaptığını ve çöpleri uluorta her yere attığını söyledi bu sözlere karşı tepki gösteren Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “ 21’inci yüzyılda dışkı konuşuyoruz inanılır gibi değil. Tuvalet eğitimi alamamış topluma mı yanalım yoksa ‘sürdürülebilir doğa dostu’ çalıştayı yapılıp çözüm bulunmuş olmasına rağmen görmezden gelen bakanlığa mı yanalım?” ifadelerine yer verdi. ‘BAŞINDAN BERİ SÖYLEDİK’ Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu koylarında yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için proje izni ve ihaleye karşı mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği 2 davada bilirkişi incelemesinin ardından raporlar çıktı. Bilirkişi raporlarında, biyoçeşitlilik ve 1'inci Derece Arkeolojik Sit Alanları'nın bu durumdan olumsuz etkilenebileceği yönünde görüşe yer verildi. Bu karara Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri, “ Başından beri söyledik bizi dinlemediler. Yapılan proje Phaselis zararlıydı. Bilirkişi kararından sonra mahkeme sürecinin takipçisiyiz” denildi
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Phaselis Antik Kenti'ndeki yapılaşmayı "Tuvaletlerini çalılıklara yapıyorlar" şeklindeki savunmasına 'Phaselis'e Dokunma Hareketi' üyeleri "Bu çağda tuvalet eğitimini mi konuşacağız" diye tepki gösterdi.

haberimizvar.net-  Antalya Ekspres Gazetesi'nin paylaştığı habere göre; 1’inci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis Antik Kenti’nde vatandaşın tuvaletini çalılıklara yaptığını söyleyen Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri tepki gösterdi. Üyeler, “Bu çağda tuvalet eğitimi konuştuğumuza mı yanalım” dediTBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde 1’inci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis Antik Kenti’nin Alacasu ve Bostanlık koylarına bakanlığın yapmayı planladığı günübirlik tesis ve halk plajı projesi tartışıldı. Antalya’da 2023 yılında yapılan kamu faaliyetlerinden bahseden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı arasında Phaselis projesi üzerinden bir tartışma yaşandıktan sonra Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri de Bakan Ersoy’a tepki gösterdi.

BAKAN ERSOY’A ÜYELERDEN TEPKİ!

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti ziyaret eden kişilerin tuvaletini çalılara yaptığını ve çöpleri uluorta her yere attığını söyledi bu sözlere karşı tepki gösteren Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “ 21’inci yüzyılda dışkı konuşuyoruz inanılır gibi değil. Tuvalet eğitimi alamamış topluma mı yanalım yoksa ‘sürdürülebilir doğa dostu’ çalıştayı yapılıp çözüm bulunmuş olmasına rağmen görmezden gelen bakanlığa mı yanalım?” ifadelerine yer verdi.

‘BAŞINDAN BERİ SÖYLEDİK’

Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu koylarında yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için proje izni ve ihaleye karşı mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği 2 davada bilirkişi incelemesinin ardından raporlar çıktı. Bilirkişi raporlarında, biyoçeşitlilik ve 1'inci Derece Arkeolojik Sit Alanları'nın bu durumdan olumsuz etkilenebileceği yönünde görüşe yer verildi. Bu karara Phaselis’e Dokunma Hareketi Üyeleri, “ Başından beri söyledik bizi dinlemediler. Yapılan proje Phaselis zararlıydı. Bilirkişi kararından sonra mahkeme sürecinin takipçisiyiz” denildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.